Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Vennelmon Varma 23,92 %, 2,00 e

Toto65-2: 5 Attack Diablo 36,76 %, 4,50 e

Toto65-3: 11 Black Maya 5,27 %, 43,40 e

Toto65-4: 6 Pyöriän Vilistys 13,76 %, 160,90 e

Toto65-5: 6 M.T. Kitty 63,42 %, 197,60 e

Toto65-6: 5 Nitro Diablo 30,35 %, 304,20 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 304,20 euroa

5 oikein 9,20 euroa

 

Vaihto: 158 740,80 euroa

Kuopiossa ja Forssassa ravattavan Magic Monday -rivin avauskohde ratkesi pitkälti jo avauspuolikkaan aikana, kun Vennelmon Varma lähti auton takaa hyvin ja pääsi N.P. Liitotähden jälkeen keulapaikalle.

Toto65-1: Tauolta tullut suosikki Tähtisekki jäi vetämään toisen radan jonoa ja tekikin siitä vahvan esityksen, mutta Vennelmon Varma piti sen varmasti valjakonmitan päässä.

Tapio Kukkosen luotsaama Vennelmon Varma oli kolmanneksi pelatuin. Se teki 2100 metrillä voittoajan 29,1a.

Terho Rautiainen oli kohtalaisen tyytyväinen Tähtisekin esitykseen, vaikkakin 5-vuotiaalla on kykyjä vieläkin parempaan.

“Tietenkin se tauko vähän näkyi. Pikkaisen enemmän olisi pitänyt päästä pöllyyttämään”, Rautiainen arvioi.

N.P. Liitotähti piti kaksikosta jääneenä täpärästi kolmanneksi. Viimeisen kierroksen kolmatta rataa kiertänyt Tähtituula tuli maaliin samassa rintamassa.

 

Toto65-2: Pilvenmäen avoimessa lähdössä oli poisjäännin jälkeen vain viisi osallistujaa, joista kaksi tuli Tapio Mäki-Tulokkaan tallista. Yli puolet merkeistä kerännyt Star Martini laitettiin matkaan selvänä suosikkina, mutta Attack Diablo varasti show’n.

Antti Teivainen kiidätti Attack Diablon vastustamattomasti johtopaikalle, jossa sai säädellä tempon todella rauhalliseksi. Voitto irtosi sen jälkeen oikein helposti ajalla 17,6a/2140 metriä.

“Vähän sitä osasi odottaa, kun oli pieni lähtö eikä vastus ollut mahdottoman kova”, hevosenhoitaja Elina Kuisma totesi. “Ruotsin reissu otti vähän voimille, ja annettiin hevosen vähän huilata. Sen kummempaa siinä ei ollut.”

Jonomuodostelman neljänneltä sijalta vapaasti kiriin päässyt Mountain Cleaver spurttasi maalisuoran tulisesti ja tuli takasuoran alussa kolmannelta sijalta toiselle radalle nousseen Star Martinin ohi toiseksi.

 

Toto65-3: Neljännestä parista ulkoa viimeisellä takasuoralla edellä menneen Mr Chancen perässä kolmannelle radalle noussut Black Maya iski loppukaarteessa vielä ulommas vapaalle radalle, kiri tasaisen vahvasti ja ehti voittoon, joka oli 6-vuotiaalle tammalle kauden ensimmäinen.

“Jo se oli aikakin”, Jouko Tarvainen huokaisi. “Meillä on ollut tosi huonoa tuuria, kun on jääty jonnekin pussiin tai sitten on vaan ollut kovempia hevosia. Sain tosi hyvää vetoapua, ja kyllähän siinä alkoi hekumahiukkaset nousemaan. Kyllä nyt tuntuu hyvältä.”

Ajan 15,7a/2100 metriä tehnyt Black Maya oli kuudenneksi eniten pelattu yllättäjä.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen toisen radan jonosta sisälle pudottanut Faith In Life pysyi pitkään pussissa. Se pääsi päätösvaiheessa vapaille, spurttasi loppuhetket kaikista parhaiten ja ehti voittajan tuntumaan toiseksi.

Toisen kaarteen puolivälissä kärjen takaa kuolemanpaikalle nostanut Coys Rain hankki yliotteen johtopaikalla ravanneesta suosikista Enjoy Pepperistä ja oli sitten jo kiinni voitossa, muttei ihan pystynyt pitämään ja putosi aivan viime hetkillä kolmanneksi. Mr Chance oli neljäs ja Enjoy Pepper taipui viidenneksi.

 

Toto65-4: Reipasvauhtinen kisa, jossa viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista iskenyt Pyöriän Vilistys ratkaisi pienellä palalla.

“Hevonen oli paineissaan parijonossa ja tuntui hyvältä. Meinasin, että kun tulee suora, niin annetaan sen pätkällä mennä. Ihan yllättävän hyvin päästiin keulaan, ja hevonen irtosi kyllä aivan herkästi”, Harri Vaittisen suojattia ajanut Teemu Keskitalo kuvaili. “Tänään ei ollut laukasta mun mielestä tietoa. Nyt on hevosta vähän hoidettu, ja hoidot on kyllä auttanut ja tämä on taas takaisin oma itsensä.”

Pyöriän Vilistys oli kolmanneksi pelatuin. Se kuittasi kaksi tonnia 2140 metrillä ajalla 27,6a.

Toisen kaarteen jälkeen toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt Pelipiste ei pystynyt takasuoralla vastaamaan Pyöriän Vilistykselle, mutta siirtyi samassa toiseksi ja piti sijan maaliin asti.

Lähdön suosikki Vekraus kiersi kaarteen taustalla kolmatta rataa ja pudotti sitten hännille, jossa oli kierrosta myöhemmin huonossa selässä. Se hakeutui loppukaarteessa vapaille ja kiri tasaisen vahvasti Pelipisteen tuntumaan kolmanneksi.

Pyöriän Vilistystä pitkään seurannut Mistersuomi laukkasi loppusuoran alussa Pelipisteen kupeelta.

 

Toto65-5: Kohteiden pankki M.T. Kitty voitti ylivoimaisesti, kun juoksukin meni aivan täydellisesti.

Alun rauhassa ottanut M.T. Kitty seurasi neljännessä parissa ulkona, josta se lähti viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kiriin. Tilanne muuttui siinä vaiheessa nopeasti, sillä innokkaasti vetänyt Berto Vaikko ja sen rinnalle ajautunut Champ Walk In saivat jo tarpeekseen.

Toisesta ulkoa iskenyt Gisele De Veluwe paiskasi keulaan ja sai rinnalleen Archie Pressin, jonka perässä M.T. Kitty kiersi toiseen ulos.

Archie Press hankki maalisuoralle tultaessa yliotteen, mutta oli täysin aseeton, kun M.T. Kitty sai menoluvan. Voittoajaksi tuli 15,6a/2100 metriä.

“Lähdettiin hiljaa liikkeelle, kun haluttiin ajaa takaa”, Ossi Nurmosen valmennettavaa ajanut Iikka Nurmonen selvitti. “Hevonen tuntui tosi hyvältä. Oli vähän paineissaan, mutta ei kuitenkaan ihan liikaa. Kaikki oli helppoa. Saatiin olla tarpeeksi pitkään selässä, ja hevonen ratkaisi kyllä helposti.”

Archie Press ja Gisele De Veluwe seurasivat selvin eroin muille totosijoille.

 

Toto65-6: Omistaja Esa Himaselle ja valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaalle toinen täysosuma, kun Nitro Diablo vei suosikkina päätöskohteen.

Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt Nitro Diablo sai venyttää parhaimpaansa, ennen kuin kuolemanpaikalta tosi rehdisti tsempannut Double Boost suostui taipumaan. Niin tiukkaa kuitenkin oli, että maalikameraa tarvittiin.

“Kurvit oli vähän helpompi ajaa, kun oli pääaisa, mutta ei se nyt voiton salaisuus ollut. Se tuli hyvin, ja tuntui, että voidaan päästä Antista ohi, vaikka se vastasi sitkeästi, ja justiin kalkkiviivoilla päästiin ohi”, ohjissa ollut Ari Moilanen kertasi.

Nitro Diablo kirjautti 2140 metrillä ajan 16,2a. Johtopaikalla juossut Bertuccio ei mahtanut mitään kärkiparille, mutta kesti niistä hieman jääneenä kolmanneksi.