Syytingin voitossa Vermon 65-lähdössä keskiviikkona oli entisaikojen makua: ennen oli laivat puuta, hevoset rautaa.

Tämä johtui siitä, että Pertti Puikkosen valmentama ruuna Syytinki on nykyajan raviratojen työn sankari. Ennen aikaanhan hevosilla ajettiin kilpaa parhaimmillaan useampi kuin yksi startti päivässä. Toki näin on vieläkin Kuninkuusraveissa, mutta yleisesti ottaen starttien välit ovat pidentyneet kovasti. Ei kuitenkaan Syytingillä tällä viikolla: tiistaina ruuna paineli Teivossa uuden volttiennätyksensä 24,3 sijoittuessaan viidenneksi. Keskiviikkona mentiin 2600 metrillä 27,1, mutta se riittikin jo voittoon.

Avoimeksi kysymykseksi jää, oliko voiton avain tiivis starttirytmi vai uusi ohjastaja Antti Teivainen. Teivainen saa tunnetusti hevoset syttymään, ja toisaalta hän on erityisen taitava suomenhevosilla. Syytinki otti ykkösensä vielä kuolemanpaikalta keulassa juosseen Vieskerin Virvan rinnalta. Loppusuoran taistelu oli tiukkaa, ja mausteensa siihen toi keulassa ravanneen tamman laukka kesken kiivaimman yrityksen.

Vieskerin Virvan kuski Mika Forss sai revanssin heti seuraavassa kohteessa, kun Pertti Isotalon valmennettava Lonely Rider johti lähes alusta saakka tosi hienolla tyylillä. Ainoa varsinainen jännitysmomentti oli ensimmäisen kaarteen pari laukka-askelta, mutta ori selvitti ne hyvin ja jatkoi keulaan.

“Jalka osui siinä johonkin, mutta se selvisi lennosta”, Forss kuvaili.

“Kehittyviä hevosia kovat startit vievät vain eteenpäin. Näin kävi tälläkin viime juoksun derbykarsinnan myötä.”