Vermon ravirata osoitti nopeutensa jo ravien ensimmäisessä lähdössä.

Finlandia-viikonloppuna yleisö on tottunut näkemään tulevaisuuden menestyjiä, ja sillä polulla on Svart Stablen omistama ja Seppo Suurosen kasvattama Vitter. Valmentaja Teemu Okkolin nautiskeli Vitterin kyydissä uransa 800. voiton.

Muissa ennen T75-kierrosta nähdyissä lähdöissä voitot veivät Winner Type ja Seppo Markkula, Editor Rapida ja Henri Bollström sekä Ghost Boy ja Jarmo Saarela.

T75-1

Ensimmäisen T75-kohteen vei seitsemänvuotias tamma Thula Sana ohjastajanaan Ari Moilanen.  Reilu vuosi sitten Tapio Mäki-Tulokkaalle valmennettavaksi tullut tamma karkasi muilta päätössuoralla.

Mäki-Tulokas vietti Finlandia-ajossa viimeistä sairaslomapäiväänsä. Selkäoperaatiossa ollut valmentaja kehui voittajahaastattelussa, miten tällä tavalla kelpaa palata tositoimiin.

Thula Sana

Thula Sana Kuva: Jussi Lähde

Lähdössä toiseksi sijoittuivat Anastacia Trot ja Jorma Kontio, kolmanneksi Västerbo PayMyDay ja Örjan Kihlström.

Thula Sanan voitto irtosi ajalla 13,4.

T75-2

Erkon Pokaali 2015 päättyi Suivikkaan ja Terho Rautiaisen voittoon. Vahvaa kulkuaan jatkava Suivikas lähti kolmannelle 1300 metriä ennen maalia, mutta jaksoi silti puristaa voittoon lopussa.

Voittajahaastattelussa Rautiaiselta kysyttiin, mitä kikkoja hän oli kenties käyttänyt loppusuoralla. “Huusin hevoselle, että minulla on kauhea rahapula!” Rautiainen sanoi.

Suivikas voitti Erkon Pokaalin

Suivikas voitti Erkon Pokaalin, Maarit Huttunen nautti yleisön aplodeista. Kuva: Jussi Lähde

Rautiainen kertoi Suivikkaan pitävän taukoa seuraavat kolme viikkoa, joiden aikana se astuu tammoja.Rautiainen arvioi astutuksia kertyvän kauden aikana “viidenkymmenen ja sadan välille”. Suivikas ei siis lähde kisaamaan Elitkampeniin.

“Kiitos yleisö! Te olette aivan mahtavia. On mahtavaa voittaa tällaisena päivänä täällä”, Maarit Huttunen kiitteli voittajahaastattelussa.

T75-3

Glenn Kosmos Memorialissa nähtiin dramatiikkaa. Ensimmäisen viisisataa juoksua johti Tommi Kylliäsien ohjastama Midnight Hour, Pekka Korpi ei Artcic Musclesilla tyytynyt juoksupaikkaan sen takana vaan seurasi toisella radalla. Tämä pakotti Mika Forssin nostamaan Victory Bonsain kolmannelle radalle etusuoran kohdalla. Etusuoran lopulla Forssin ohjastama pelisuosikki laukkasi hylkäykseen asti.

Glenn Kosmos Memorialin seppeleen sai kaulaansa M.T.James. Kuva: Hanna Laakso

Midnight Hour ja Arctic Muscles jatkoivat taistoa mutta loppusuoralla niiden ohi kiisi kisan ruotsalaisvieras. Voiton vei  Åke Lindblomin ohjastama ja valmentama M.T. James. Quite Easyn nelivuotias oripoika paransi ennätystään numeroihin 12,0a.

T75-4

Neljännessä T75-kohteessa voiton veivät Begemont Frido ja Ari Moilanen. Viimeisessä kaarteessa kaasun pohjaan laittaneen Begemont Fridon voittoaika oli 14,30.

Voittajahaastattelussa Ari Moilanen kertoi odottavansa hevoselta kehitystä yhteen asiaan. “Voittosummaan”, Moilanen sanoi.

“Hevonen on upea ja kuljettaja vieläkin upeampi”,  yksi hevosen omistajista, Mauri Steiner kehui voittajahaastattelussa.

Hevosta valmentaa Markku Nieminen.

Begemont Fridolle voitto irtosi ajalla 14,3.

Begemont Fridolle voitto irtosi ajalla 14,3. Kuva: Jussi Lähde

T75-5

Kierros jatkui valmentaja Markku Niemisen juhlalla, kun pronssidivisioonafinaalissa nähtiin ruuna Golda Mercuryn kova kunto voittoajalla 12,3. Hevosta ohjasti Jukka Torvinen.

07-vauhtisen avauksen ja 11-vauhtisen ensimmäisen kierroksen jälkeen Mari Malmisen kasvattama hevonen kesti voittoon saakka.

Pronssidivisioonafinaalissa toisiksi kirivät Jyrki Tammimetsä ja Amaretto Scoop.

T75-6

Kuudennen kohteen ja hopeadivisioonafinaalin kovin oli tamma Absolut Newport. Björn Goopin ohjastama hevonen voitti ajalla 13,2.

Hevosen valmentaja Risto Airaksinen kertoi voittajahaastattelussa startin tuntuneen pulssissa. Airaksinen kertoi, että hevosen kanssa on tarkoitus lähteä Elitloppet-viikonloppuna Solvallaan, jossa hän tietenkin toivoo hevoselta vastaavanlaista esitystä.

“Ei Solvalla-voittoja koskaan tule liikaa”, Airaksinen sanoi voittajahaastattelussa.

Kahdeksanvuotias Absolut Newport on Peter Ter Borghin kasvattama.

T76-7

Lähdössä kirjoitettiin suomalaista ravihistoriaa. Suomalaisen  Stable Bet on Bretin omistama Bret Boko vei voiton kivikovan kansainvälisen osallistujajoukon edestä. Ari Moilanen ohjasti, Markku Nieminen valmentaa.

Lisää kyseisestä lähdöstä Hevosurheilun verkkosivuilla omassa artikkelissaan.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo