Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 10 Hetviina, 46,21 %, 0,93 euroa
Toto64-2: 2 Knocking Match, 15,31 %, 3,88 e
Toto64-3: 7 Stoneisle Quincy, 0,58 %, 264,17 e
Toto64-4: 1 Nothing Else, 48,2o %, 486,97 e
Toto64-5: 2 Thai Profit, 19,86 %, 1733,80 e
Toto64-6: 13 Hujake, 41,87 %, 2836,44 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2836,44 euroa
Viisi oikein 4,24 e
Neljä –

Vaihto: 192 808,30 euroa

 

Toisen kerran tällä kaudella kisannut Hetviina oli voittovuorossa, kun löi Vermon Toto64-pelin avauksessa vankan juoksun tehneen Tutun Impin ja muut kilpasiskot.

Toto64-1: Lähtöön saatiin monen mielestä yllättävä juoksunkulku, kun Tapio Kukkonen latasi Vennelmon Varman kanssa keulaan, josta sillä ajettiin. Kakkossuosikki Elias Juonetar jäi johtavan rinnalle, ja matkavauhti pysyi koko matkan ajan reippaana.

Antti Ala-Rantalan suojatti Tutun Impi sai porukan kiinni vajaa kierros juostuna, ja kaksikko suuntasi heti kolmannelle. Toisessa ulkona matkannut Hetviina ei lähtenyt edelle, mutta pääsi nousemaan myöhemmin Tutun Impin taakse, joka jyräsi kärkeen maalisuoran alussa.

Hetviina haparoi maalisuoran alussa, pysyi ravilla ja vyöryi vastustamattomasti suosikkivoittoon ennen Tutun Impiä. Poikolan Neito oli selvästi kahdelle parhaalle häviten kolmantena. Vennelmon Varma taipui lopussa hieman, Elias Juonetar selvästi.

”Juoksu meni just niin hyvin kuin ajattelin”, Hetviinan ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki aloitti. ”En viitsinyt kierros jäljellä vielä kolmannelle lähteä, arvelin että porukka repeää, kun Tutun Impi tulee kolmatta. Tämä on paremminkin 500 metrin kirin hevonen kuin kierroksen kirin. Hetviina kävi laukan partaalla loppusuoran alussa, kun merkin annoin. Se olisi voittanut selvemminkin, mutta aloin ahnehtimaan.”

Christer Sandholmin omistama ja kasvattama Hetviina nappasi 3000 euron ykköspalkinnon 2120 metrin voittotuloksella 26,7a.

Ennen Toto64-kierrosta ravattiin kaksi 3-vuotiaiden lähtöä. Kolmivuotistähdeksi ravasi Ari Moilasen ohjastama Believer, joka ehti laukatakin alussa. Toisen varsakohteista vei nimiinsä Joni-Petteri Irrin ohjastama Stonecapes Thor.

Toto64-2: Kakkoskohde ratkesi pitkälti kiihdytyksessä, kun Juho Ihamuotilan suojatti Knocking Match latasi keulapaikalle häärimään, ja muille kuumille pelihevosille oli mutkia luvassa. Suosikki Poetry In Motionilla Juha Utala valitsi juoksupaikan 2. sisältä mieluummin kuin ajoi toiselta ilman vetoapua, ja kakkossuosikki Capo The Amour putosi kiihdytyksessä kolmanteen sisälle.

Kiihdytyksen jälkeen Santtu Raitala kierrätti Rowhill’s Killerin toiselle ilman vetoapua. Matkalla ei pidetty kiirettä, ja loppukaarteessa kärkiparin kuskit huolehtivat, ettei Poetry In Motion pääse irti.

Maalisuoran alussa Juho Ihamuotila antoi Knocking Matchille menoluvan, jolloin se voitti hallitusti ennen Rowhill’s Killeriä. Poetry In Motion pääsi etenemään kolmanneksi.

”Olisi aika paljon kovempaakin lähtenyt, saatiin aika helposti pidettyä keula”, Juho Ihamuotila aloitti voittajasta. ”Kaikki oli hallinnassa ja voimia vaikka kuinka paljon. Knocking Match on laiska, sitä ei saisi ajaa irti keulasta. Ajoin vähän alta pois, hevonen näytti ehkä vähän huonommalta kuin oli. Se on saanut hirveästi nopeutta lisää. Jaksoa aina ollut, mutta nopeutta saanut lisää. Tuntuu, että se on aikuistunut, joten odotan hyvää kautta.”

Nelossuosikki Knocking Matchin kauden ensimmäinen tikku tuli täyden matkan ajalla 16,1a.

Juha Utala kommentoi Poetry In Motionia seuraavaksi.

”Viimeksi oli niin rankka juoksu, etten halunnut ajaa toista samanlaista. Nyt tammalle jäi voimia varastoon kyllä, kun ei ajettu kuin pari sataa metriä kilpaa lopussa, ja tämä on enemmän sellainen, että ajetaan kovaa pidemmän matkaa.”

Toto64-3: Kolmoskohteeseen tärähti jymypaukku, kun Hannu Kelokaski narutteli valmentamansa ja osaomistajansa Stoneisle Quincyn keulavoittoon toiseksi vähiten pelattuna.

Stoneisle Quincy lähti seiskaradalta napakasti ja painui kärkeen ohi suosikki Strawberry Dancerin.

Risto Väre kierrätti Giselle Halmin toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Se yritti haastaa keulahevosta, mutta Stoneisle Quincy lähti loppukaarteessa karkuun ja voitti 13-lopetuksellaan ylivoimaisesti.

“Sellaisia ajatuksia oli, että annan vähän matkaa mennä kovempaa. Ei osannut varmaksi sanoa, että keulaan pääsee. Lämmityksessä se tuntui pirteältä, joten oli hyvät odotukset”, Hannu Kelokaski paljasti. “Viimeisessä kurvissa tuntui sille, että hevosella voimia vielä, ja kaikki meni hyvin tänään. On se tosi hieno fiilis – Vermossa eka voitto!”

Toto64-4: Kierroksen pelipankki Nothing Else piti kutinsa vakuuttavan juoksun jälkeen.

Hannu Torvisen ajokki Nothing Else ei ehtinyt sisäradalta nopeimpien matkaan, mutta pääsi luovimaan tiensä toiselle ilman vetoapua. Siitä se vyöryi ohi keulassa ravanneen Finswedenin maalisuoralla oikein hallitusti.

“Jukalla laukkasi rinnalla, niin päästiin toiselle. Hevonen olisi kovempaa päässyt matkaan, mutta Joni-Petterin kanssa oli puhetta, että ei satsata, ettei laukkaa tule – se aina pilaa kuitenkin menestyshaaveet”, Hannu Torvinen tiesi. “Hevonen oli hyvävoimainen ja meni hyvälle paineella, joten ei tuntunut, että olisi hätää missään vaiheessa.”

Joni-Petteri Irrin valmentama Nothing Else oli paras täyden matkan kisan ajalla 16,2a.

Finsweden piti hopealle. Pekka Korpi pääsi tuikkaamaan Gabriella La Rentan kanssa kolmossijalle.

Toto64-5: Lämminveristen kovin lähtö käytiin keskipitkällä matkalla. Thai Profit oli paras.

Santtu Raitalan ajama Thai Profit kiihdytti rivakasti ja ohitti sisäradan Ricoconen. Tiukkojen alkumetrien jälkeen mentiin hetki jonomuodostelmassa. Jari Kinnunen nosti Pascha Tillyn toiselle ilman vetoapua, muttei vaatinut vauhtia, jolloin mentiin hölkkätahtia kiripuolikkaalle asti. Kovassa lopetuksessa kolmossuosikki Thai Profit puolusti varmaan voittoon ennen Pascha Tillyä ja Ricoconea.

“Hetken aikaa piti miettiä, kun jos ei olisi ladattu, olisi takuuvarmasti päästy 2. sisälle. Thai Profit on suorittanut keulasta hienosti, ja tuntui todennäköinen mahdollisuus päästä ohi Ricoconesta. Ekat metrit tämä oli kiihdytyksessä tosi paljon nopeampi. Hienoja hevosia oli lähdössä mukana, piti miettiä miten voimat säästyvät maalisuoralle, että pystytään niitä vastaan kamppailemaan. Kyllä vastustajillakin tekivät tosi hienoja juoksuja tänään”, Santtu Raitala jakoi tunnustusta myös vastustajiensa leireihin.

Thai Profitin ykköstila tuli tuloksella 16,5a/2620 metriä.

Toto64-6: Kylmäveristen tasoitusajo huipensi rivin, jossa Jani Ruotsalaisen suojatti Hujake jatkoi puhtaalla pelillä.

Antti Ala-Rantala sai pidettyä sisäradalta kärkipaikan Satavarman rattailla. Antti Teivaisen ajokki Tapsan Toivo hiillosti rinnalla.

Etusuoralla Jani Ruotsalainen lähti Hujakkeen kanssa parijonosta kolmannelle. Kaksikko eteni takasuoralla kärkiparin rinnalle ja päätöspuolikkaan, jonka Hujake hurjasteli 25,5-vauhdilla, alussa jo kärkeen.

“Päästiin kohtuuhyvin liikenteeseen ja saatiin ok paikka parijonosta. Sisäpuolella laukkaili hevosia, jolloin tämäkin alkoi kimpoilemaan, mutta onneksi rauhoittui siihen. Kirivaiheessa sille jäi pykälä päälle ja oli sen makuinen, että elä hirveästi ota kiinni. Väljän oloisesti se meni, mutta vaikea sanoa olisiko varaa ollut miten”, Jani Ruotsalainen jutteli.

Hujake ravasi tähtijuoksijaksi, kun teki voittotuloksen 29,3/2140.

Isot numerot juhlivat lähdössä, kun 40 metrin takamatkalta lähteneet Suikun Chili ja Kemppeli täydensivät totokolmikon. Hujakkeen kovimmaksi haastajaksi kaavailtu Lydia Aria oli laukkatuulella.