Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 8 Estelle Halm, 3,90e
Toto65-2: 3 Wang Dang Doodle, 50.90
Toto65-3: 1 Black Dunnock, 1544,10
Toto65-4: 8 Huimariina, 1766,40
Toto65-5: 5 Brown Recluse, 3284,00
Toto65-6: 1 Madrid, 3428, 90

Kuusi oikein -voitto-osuus 3428,90e
Viisi oikein 35,30e

Black Dunnock järkytti totopelaajia Vermossa, kun hevonen voitti kahden vuoden tauon jälkeen suuryllättäjänä.

Enintään 69 000 euroa tienanneiden ryhmäajosta ennustettiin railakasta pyrähdystä, sillä paremmuudesta miteltiin lyhyellä matkalla. Lisäksi eturivissä oli useampi starttiraketti.

Lähtöauton irrottua alkumatkaa pisteltiin ennakko-odotusten mukaisesti urku auki. Lähtöradat olivat lopulta ratkaisevassa roolissa, kun Black Dunnock (Jailhouse Joey – Quicky Way, Choctaw Brave) ja Ari Moilanen onnistuivat pitämään keulapaikan hallussaan sisäradalta.

Black Dunnock joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan 09,5-vauhtia, mutta siitä välittämättä se hallitsi varmaan voittoon valmentaja-omistaja Jouni Honkasen riemuksi.

“Voitto lämmitti mieltä kovasti. Takana oli paljon epäonnistumisia. Hevosella on ollut paljon ongelmia ja niiden kanssa on kaksi vuotta taiteiltu. Kova työ on tehty ja jaksettu uskoa omaan ja hevosen tekemiseen.”

“Kovissa lähdöissä kaiken täytyy onnistua. Kuski ajoi tänään 110 prosenttisesti, kun uskalsi luottaa hevoseen. Black Dunnock on tehnyt parhaat esityksensä keulasta tai johtavan rinnalta”, Jouni Honkanen paljasti.

Hämeenlinnalainen treenari oli hankkinut hevoselleen uuden kilpavarusteen starttia varten, joka saattoi olla avain onneen vain 1,60 prosenttia Toto65-pelissä pelatun hevosen yllätysvoitossa.

“Hevosella ei oltu kokeiltu koskaan ennen lappuja. Kyllä vetolapuissa joku taika oli. Voitto oli yllätys itsellekin, mutta kärjen tuntumaan odottelin ruunaa.”

Black Dunnockin voitto tuloksella 12,7a / 1609 metriä oli ensimmäinen sitten lokakuun 2014, mutta koko uran 18:s. Hevosen on kasvattanut Outi Hännikäinen ja Eero Rautiainen.

Lähdön kakkosrahat nappasi Tom Erikssonin valmentama Dreambow. Kolmantena maalilinjan ylitti Tapio Perttusen suojatti Sylvie De Vie.

Toto65-1: Estelle Halm palasi sairastauolta kovassa tikissä enintään 17 500 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Emma Väre iski ajokillansa 4. juoksuparista ulkoa viimeisen puolikkaan alussa. Luokkatamma liikkui omaa vauhtiaan ja jyräsi helposti voittoon. Jukka Torvinen kokeili Sacramento S:n kanssa rohkeasti keulasta. Ruuna kesti 13,5-vauhtisen avauskierroksen hienosti ja oli maalissa toinen. Chiari sai Arto Laaksosen tarjoamana namureissun johtavan takana ja oli kolmas.

Toto65-2: Enintään 2000 euroa tienanneiden ryhmäajo osoitti arvaamattomuutensa. Marko Redsven hallinnoi suojattinsa Jamie Hynemanin kanssa lähtöä keulapaikalla, kunnes valjakko alkoi ajautua ulospäin. Takana matkannut Wang Dang Doodle pääsi Jarmo Saarelan ohjastamana etenemään keulapaikalle. Kolmevuotias ruuna karkasi lopulta helposti muilta, kun Jamie Hyneman laukkasi loppukaarteessa. Yllättäjät miehittivät myös muut kärkisijat, kun Jere Kiveisen ajokki Black Brego oli toinen ja Veli-Matti Allenin Xavier K.A. kolmas.

Toto65-4: Kylmäveristen tasoitusajossa kilpaili toinen Toto65-kierroksen suurista pelisuosikeista. Johanna Sianojan valmentama Huimariina starttasi 40 metrin takamatkalta suursuosikkina. Vaiherikkaassa koitoksessa Ari Moilasen ajokille tuli ylimääräisiä metrejä, mutta se ehti kuin ehtikin ensimmäisenä maaliin. Jouni Törmäsen vakiajokki Hujanhajan ehti viimeisellä puolikkaalla hieman karkuun takamatkan tammoilta, jolloin se piti toiseksi ennen Taruntuulta.

Toto65-5: Estelle Halm käynnisti Toto65-avauskohteessa Väreiden juhlat. Ne jatkuivat Salamakypärät -lähdössä, kun Risto Väreen valmentama ja Emma Väreen ohjastama Brown Recluse hallinnoivat lähtöä keulapaikalta. Jere Kiveisen ajokin Metronomin kirivaihe ei mennyt nappiin, mutta hevonen lopetti vauhdilla toiseksi. Etta Mäkilän valmentama Una Signore nappasi pronssia.

Toto65-6: Mahtava Madrid. Mika Forss otti alun varman päälle Madridin rattailla. Jukka Torvinen pääsi Lovesongin kanssa aluksi keulapaikalle, mutta vetotyöt olivat tarjolla megasuosikille. Madrid sai keulassa menoluvan loppukaarteessa, jolloin se karkasi eleettä muilta. Markku Niemisen valmentama Airport Present lopetti varmasti toiseksi ennen Joni-Petteri Irriä ja Stone Capes Nougatia.