Toto65-voittajat ja rivi arvo

Toto65-1: 3 BWT Angryman, 9,60e
Toto65-2: 7 Viuskun Väiski ja 9 Valtran Pimu, 16,20
Toto65-3: 9 Dreambow, 189.90
Toto65-4: 6 Fill The Bill, 223,50
Toto65-5: 2 Prince Albert, 1350,90
Toto65-6: 4 Ida Glitter, 9591,50

Kuusi oikein -voitto-osuus 9591,50e
Viisi oikein 176,40e

Lohjalaisen Paula Kerkelän kasvattama ja omistama Fill The Bill on miehistynyt ja löytänyt elämänsä kilpavireen.

Viisivuotias ruuna Fill The Bill(Fill V -Hot Blooded, U.S.Triplemint) etsi vielä kesällä huippuvirettään ja sopivia lähtöjä, mutta nyt kolmeen starttiin se on napannut kaksi voittoa.

“Kesällä meidät karsittiin ja karsittiin. Emme päässeet millään mukaan lähtöihin”, Paula Kerkelä kertoi osasyyn, miksei voittoja tullut vielä kesällä.

Fill The Billin molemmat ykköstilat ovat irronneet maamme pääradalla Vermossa. Ensin menestystä tuli lounasraveissa ja nyt keskiviikkona ratavalojen valaisemana.

Ruudikas starttari pamautti enintään 8000 euroa tienanneiden ryhmäajossa auton takaa keulapaikalle, jossa veti ensimmäisen 500 metriä peräti 10,0-kyytiä. Ohjastaja Jeroen Van Craenin onneksi tempo rauhoittui jatkossa sen verran, että ruutia piisasi vielä maalisuoralle.

“Fill The Bill on ensimmäinen kasvattini joka on päässyt tänne asti, joten voitto merkitsee tosi paljon”, Kärkelä myönsi.

Kärkelä kertoi, että vaikka nyt Fill The Billin kanssa eletään onnellisia aikoja, on aikaisemmin kohdattu vaikka minkälaisia ongelmia.

“Nuorempana hevonen oli omanlaisensa lapsi. Aina sai jännittää, kun Jere (Jeroen Van Craen) lähti sen kanssa lenkille. Ruuna meni varsana sinne minne halusi. Sittemmin se on rauhoittunut tosi paljon. Ulkona oleskelu on tehnyt sen päälle hyvää.”

Fill The Bill nappasi uransa arvokkaimman ykköstilan(2000 euroa) Vermossa tuloksella 14,5a / 1609 metriä. Omistaja-kasvattajan mukaan hevonen ihastuttaa terveyttä piisatessa raviyleisöä vielä talvikeleilläkin.

Toto65-1: Kati Hanhimäen valmentama BWT Angryman avasi syyskuussa Vermon lounasraveissa voittosaldonsa. Yhden hutistartin jälkeen ykkössija sai kaverin tulosriviin nelivuotiaiden Derbysarjassa. Antti Teivaisen ajokki sai herkullisen reissun kolmannessa sisältä. Vihaisen kirin päätteeksi valjakko ehti keulassa häärineen Neve Di Gion ja Hannu Torvisen ohi. Esa Holopaisen ajokki Rite On Birdland matkasi aikaisemmin mainittujen välissä ja saapui näiden jälkeen maaliin kolmantena.

Toto65-2: Jos ensimmäisessä koitoksessa maalilinjalla oli pieni ero ensimmäisen ja toisen välillä – ei toisessa sellaista ollut lainkaan. Pertti Puikkonen pyrki keulassa Viuskun Väiskin kanssa karkuun ulkoratoja pitkin kirineiltä. Ari Moilanen kannusti Valtran Pimun vauhdikkaaseen lopetukseen. Viuskun Väiski ja Valtran Pimu kurkottivat turpansa maalilinjalle täysin samalla hetkellä, joten kylmäveristen sisusarjan tulos oli tasapääjuoksu. Taina Jalosen valmentama Holari kiri lähdössä kolmanneksi.

Toto65-3: Kovatasoisessa enintään 60 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa pidettiin hurjaa tempoa. Ensimmäinen kierros hurjasteltiin peräti 12,0-kyytiä, jolloin kenttä kääntyi lopussa. Suur-Hollola -finalisti Dreambow palasi kilpailuun tauolta. Hannu Torvinen valitsi passiivisen taktiikan ajokkinsa kanssa, joka oli lopulta avain voittoon. Torvisten menestyksen lähdössä huipensi Jukka ajokkinsa Agnesen kärryillä. Nyyti-Maria Timosen valmennettava oli lähdön kakkonen. Harri Koivusen suojatti Bakels Birdland joutui alussa peruuttamaan hännille, mutta ehti vielä kolmanneksi.

Toto65-5: Kenttä oli avoin yllätykselle, kun lähdön suursuosikki Ice Paradise laukkasi alussa mahdollisuutensa. Pekka Korven valmentama Prince Albert on ollut usein epäonninen, mutta Vermossa tilanne oli päinvastainen. Hannu-Pekka Korpi pääsi orin kanssa etenemään aina keulapaikalle saakka, josta se voitti helposti. Muut mitalisijat menivät takamatkalta startanneille. Katja Salmisen valmennettava Fast Motion oli toinen, Antti Teivaisen ajokki Romanina Ans kolmas.

Toto65-6: Antti Teivaiselle illan toisen Toto65-voiton toi tamma Ida Glitter. Kaksikko oli lähdön etevin johtopaikalta. Mika Forss tarjosi ajokilleen Bringhome The Goldille namureissun johtavan takana. Siitä parivaljakko kuittasi lähdön kakkosrahat. Pelisuosikki Pascha Tilly kiri maalisuoraa pontevasti, mutta tyytyminen oli kolmosrahoihin.