Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Nazareth, 51,65 %, 1,25 euroa
Toto65-2: 6 Savon Kingi, 81,52 %, 1,46 e
Toto65-3: 8 Crossfire Annie, 11,90 %, 9,05 e
Toto65-4: 10 Runaway Nina, 30,10 %, 13,69 e
Toto65-5: 2 Slippery Runway, 19,80 %, 27,27 e
Toto65-6: 4 Redemption, 19,48 %, 53,29 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 53,29 euroa
Viisi oikein 2,61 e

Vaihto: 165 521,98 euroa

Pieksämäkeläisen Tiina Hakkaraisen kasvattama ja omistama huippulahjakkuus Savon Kingi jatkoi vakuuttavaa menoaan Vermon Toto65-raveissa. Ykköstila oli 6-vuotiaalle ruunalle kuudes vain seitsemään starttiin.

Jukka Torvisen kuskaama Savon Kingi ei loistanut lähtötohinoissa, mutta kiihdytti alun lyhyestä vaikeudestaan selvittyään napakasti, ja suursuosikki eteni keulaan 1. kaarteessa.

”Savon Kingi lähti peitsillä, mutta on niin ravurihevonen, että nakkasi vauhdista raville”, Jukka Torvinen kertoi Toto-TV:n voittajahaastattelussa.

Savon Kingi ja takana ravannut Hannu Lindströmin suojatti Ohimennen irtosivat muista osallistujista jo reilu kierros matkaa maaliin.

Pertti Hakkaraisen valmentama Savon Kingi tuli viimeisen puolikkaan 25,6-vauhdilla ja nappasi uransa toistaiseksi suurimman ykköspalkintonsa 2500 euroa parastaan antamatta.

”Koitin maltilla ajaa. Olisi eka tuhat voitu rauhallisemmin mennä, mutta ruuna meni itselleen sopivampaa vauhtia”, Jukka Torvinen näki. ”Lindströmin hevonen pysyi perässä, mutta pikkuisen kun pyysin omaltani, se tuli suoran kovaa ja voitti kyllä tosi superhelposti.”

Yhtä vaille kaikki Savon Kingin startit ajanut Jukka Torvinen povaa I.P. Lennon pojalle menestyksekästä jatkoa.

”Savon Kingillä on sellaiset vauhdit ja kyvyt, ettei sarjat tule ihan heti vastaan.”

Omistaja-kasvattaja Tiina Hakkarainen kertoi, että Savon Kingi näytti juoksijan elkeitä jo vuosia sitten.

“Meillä on toinen samanikäinen hevonen I.P. Lennosta. Pojat ovat olleet varsasta asti keskenään laitumella, ja kun ne kisailivat silloin, tämä oli hirmuisen nopea jo silloin.”

Savon Kingin kanssa ei taustavoimilla ollut kilpahommiin kiire, ja ruunan ensimmäiset kisat ovatkin vasta tältä kesältä.

“Meillä on ollut samasta emästä monta sellaista lahjakkaan oloista tapausta, jotka ovat menneet kotona liian kovaa. Niiden kanssa ei ole päästy radalla näyttämään, kun eivät ole kestäneet. Ajateltiin, ettei tämän kanssa pidetä kiirettä, vaan laitetaan niin valmiiksi kuin osataan, ennen kuin lähdetään ajamaan kilpaa”, Tiina Hakkarainen perusteli.

Vaikka Savon Kingi on näyttänyt kisoissa hulppeita vauhtivaroja, kotioloissa se kohtaa aika-ajoin itseään nopeamman kirittäjän.

“Meillä menee hevosten ajorata autotien vierellä, ja tämä vähän autoillekin vastaa, että Kingi on kilpailuhenkinen hevonen ollut aina.”

Savon Kingi tietää Tiina Hakkaraisen mukaan arvonsa. Ravireissun päätteeksi ruunaa odottaa erikoistarjoilu.

“Raveista kun mennään kotiin, Kingin pitää syödä kaurat ennen kuin se menee tallin käytävältä karsinaan. Hän on siinä sitten tallin käytävällä polleana kauroja syömässä”, Tiina Hakkarainen nauroi.