Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Viano 26,91 %, 3,40 e

Toto4-2: 5 Cutthecrap 13,34 %, 18,70 e

Toto4-3: 5 Manionni 42,98 %, 24,50 e

Toto4-4: 8 Baron Box 4,24 %, 245,40 e

 

Vaihto: 66 016,10 euroa

Seinäjoen radan ajajaliigaa viime vuodet hallinnut Hannu Hietanen oli perjantai-iltana tavallistakin tylympi isäntä, sillä kolmen kärrylähdön jälkeen saldo oli sataprosenttinen.

Toto4-1: Bothnic Blitz ja Tähti-Humina voittivat alkuraveissa, ja oman tallin Viano aloitti pääpelin suosikkina. Kasvattaja Sanna-Mari Vuorelan omistama kymmenvuotias tamma sai kiriluvan kolmannesta parista reilut 600 metriä ennen maalia ja kiri 25-vauhtisessa päätöksessä varmasti kärkeen.

“Viano oli nyt ehkä terävämpi, kun oli ekaa kertaa kunnon jäärata ja pitävä pohja”, Hannu Hietanen arvioi. “Oli kyllä hyvän tuntuinen koko ajan ja oli kirissä sitten sellaista potkua, mitä parhaimmillaan on ollut.”

Voitto tuli 2100 metrin ryhmäajossa ajalla 28,5a. Päätöspuolikkaan käynnistyttyä toisesta ulkoa Vianon perään hakeutunut Aika-Sisu puristi loppuhetkillä Valtroksin ohi toiseksi. Valtroks tuli ensimmäiseltä takasuoralta toista rataa ilman vetoapua. Neljännestä sisältä myöhään vapaille löytänyt Vikkeer kiri napakasti toton tuntumaan.

Avauspuolikkaan täyttyessä johtoon edennyt Taikapassi laukkasi paineen alla loppukaarteen alkupuolella.

 

Toto4-2: Lähes 60-prosenttisesti merkitty kohteiden luottohevonen Sweet Malkin epäonnistui. Siltä lähti esittelyn jälkeen kenkä, eivätkä asiat menneet siitä parempaan päin, sillä kiihdytyksessä kolmanteen pariin ulos selvinnyt suosikki kadotti kaarteen jälkeen ravinsa ja joutui pian keskeyttämään.

Sweet Malkinin tallikaveri Diesel Degato valtasi johtopaikan, jota Hannu Hietanen puolusti rinnalla prässännyttä Cutthecrapia vastaan toisen kaarteen alkupuolelle asti.

Kympin pintaan sujunut avauspuolikas ei tuntunut Cutthecrapin jaloissa, ja Mika Forssin ajokki pystyi maltillisen kolmannen puolikkaan jälkeen kiristämään uudestaan tahtia. Vakuuttava voitto tuli tuloksella 15,3a/2100 metriä.

Voitto oli 5-vuotiaalle tanskalaisravurille ensimmäinen Suomessa. Mika Haikola kertoi, että syksyllä Suomeen hankitun ruunan omistavassa kimppatallissa on viisi osakasta. Valmennuksesta vastaa Mia Kjellman.

Cutthecrap oli kolmanneksi pelatuin. Sitä hieman enemmän rastittu Diesel Degato antoi selästä lopulta selvästi periksi. Toisessa kaarteessa sisältä toiselle radalle ilman vetoapua nostanut Titan As puristi voittajaa uhkaamatta toiseksi, ja Case Closed seurasi sen takaa jääneenä kolmanneksi.

 

Toto4-3: Selvä suosikki Manionni laukkasi kiihdytyksessä, mutta kiersi silti ykköseksi. Juha Länsimäki ajoi Olli Antilan valmentamaa 10-vuotiasta ruunaa, joka eteni laukkansa selvitettyään viidenteen pariin ja kiersi päätöslenkin kiihtyvässä vauhdissa kolmatta rataa ilman vetoapua. Ajaksi kirjattiin 29,4a/2100 metriä.

“Manionni rupesi painamaan, kun toisia hevosia oli vierellä. Mulla oli vaikeuksia saada sitä kilpailusuuntaankaan, ja olin kyllä aika varma, että kiihdytyksessä voi tulla laukka”, Juha Länsimäki paljasti. “Olen jotenkin tykästynyt tähän hevoseen ja olen sitten saanut mahdollisuuksia ajaa sillä. Nyt tänään tuli vasta ensimmäinen laukka, mutta saatiin sekin onneksi paikattua. Tää on kyllä mahtava hevonen. Uskon kyllä, että tälle on tulossa hyvä lopputalvi. Tämä jaksaa mennä ja tulee aina rehdisti juoksulla kuin juoksulla maaliin.”

Sisältä lähtenyt Ruskatar selvisi avauspuolikkaalla väljemmille vesille ja haki takasuoralla johtopaikan, josta piti toiseksi. Kolmatta rataa kuolemanpaikalle edennyt Lakuri tsemppasi tuntumassa kolmanneksi.

Ruskattarelle kärkipaikan luovuttanut Vermon Voitto seurasi kärkirintaman tiiviissä tuntumassa neljänneksi selvästi ennen muita. Kikan Velperi antautui toisesta ulkoa.

 

Toto4-4: Ensimmäisen kierroksen jälkeen neljännestä sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut Baron Box piti loppumatkasta hyvää tempoa ja jyräsi yllätysvoittoon ennätyksellään 17,9/2600 metriä. Se oli seitsemänneksi pelatuin.

“Valmentaja oli kyllä ihan positiivisena”, Juha-Pekka Laurilan tallin suojattia ajanut Ville Pohjola paljasti. “Se oli laukkaillut näihin edellisiin startteihinsa, mutta hän meinasi, että kunnossa ei ole kyllä vikaa ja jos vaan ravia selvitetään alkumatka, niin sitten uskaltaa ajaa ihan rohkeasti. Tämä meni tosi riskin tuntuisesti. Luotin, että tämä jaksaa pitää vauhtinsa, ja koitettiin pitääkin sellainen tasaisen reipas tempo loppumatkasta, ettei pääse pätkällä kukaan yllättämään.”

Kolmannen kaarteen jälkeen takapareista reissuun lähtenyt Vanilla Price pääsi takasuoralla toiseen ulos, josta seurasi Baron Boxia vakavammin uhkaamatta toiseksi.

Juoksuradalta johtoon sännännyt Shaking Dude luovutti paikan puolikkaan täyttyessä suosikki Madam’s Viggo Boylle, joka kiihdytti takamatkan juoksuradalta myöskin terävästi. Madam’s Viggo Boy sai toisella kierroksella painetta ja antoi lopussa jonkin verran periksi. Sen takaa vapaasti irti päässyt Shaking Dude työntyi kolmanneksi.

Toiseksi avannut Curakao laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, kun yritti lähteä vastaamaan ulkoa etenevälle suosikille.