Kuopio Toto76 20.5.

T76-1: 2 Dancinginthedark

T76-2: 10 Hymynkare

T76-3: 4 Batman Evo

T76-4: 1 Benjamin Evo

T76-5: 14 Rooney

T76-6: 4 Pyörylän Paroni

T76-7: 8 Victory Bonsai

7 oikein: 101 552,10 euroa

6 oikein: 935,70 euroa

Sorsasalon superlauantain Toto76-kierros käynnistyi Biofarm Cupin finaalilla. Ari Moilanen ajoi Markku Niemisen valmentaman Dancinginthedarkin suvereeniin keulavoittoon. 

Dancinginthedark otti voltin kakkosradalta keulat, vaikka johtohevosen povattiin tulevan juoksuradan suosikeista. Se sai tehdä oman juoksunsa ja irrotti maalisuoralla oikein selvään voittoon. Lexus Dream liftasi perästä toiseksi ja Pekka Korven suosikki Twist Of Fate oli pitkällä kirillä kolmas.

“Dancinginthedark on tulevaisuuden hevonen. Se on tosi komea hevonen, joka lienee parhaimmillaan vasta ensi vuonna”, Ari Moilanen niputti lähdön jälkeen tallialueella.

Tero Mäenpään Hymynkare voitti suuren omistajajoukkonsa riemuksi toisen kohteen. Se jyräsi parijonosta pitkällä kirillä ykköseksi. Mäenpää kertoi, että hevosella on kapasiteettia ja se voi jatkaa nousua sarjoissa.

Kuopio Stakesin karsinnat ajettiin T76-rivin kolmantena ja neljäntenä kohteena. Kotiradan Batman Evo aiheutti yllätyksen ensimmäisessä karsinnassa kirimällä toisesta ulkoa voittoon ohi johtaneen suosikki Whole Lotta Loven. Hannu Torvinen ajoi Heikki Korhosen valmennettavaa.

Veijo Heiskasen valmentama Benjamin Evo hallitsi Mika Forssin ajamana toista karsintaa keulasta, vaikka se ei saanut rauhoittaa vauhtia koko matkan aikana. Voittotulos oli hurja 11,8, joka jää vain kymmenyksen Kuopio Stakesin kilpailuennätyksestä. Oikein hyvä kakkonen oli Next Direction, joka kiersi kierroksen kirillä toiseksi. Muut jäivät kauas kärkiparista.

Viidentenä kohteena ajettu Cartivet Meetingin finaali oli yksi kierroksen suuripalkintoisista lähdöistä. Lähdössä nähtiin yllätys, kun koko suosikkikolmikko laukkasi kiihdytyksessä. Voiton vei kärjen takana tasaisen juoksun saanut Iikka Nurmosen ajama Rooney, jota valmentaa Teuvo Kivivuori.

Pyörylän Paroni kiri parhaiten Savo-ajossa. Mika Forss tarjosi Leo Mönttisen suojatille tarkan juoksun kärjen takana, mistä Pyörylän Paroni sai kirimerkin 550 metriä ennen maalia. Tammakaksikko Taruntuuli – Saaga S ei mahtanut mitään Pyörylän Paronin vyörylle maalisuoralla. Lähtösuoralla hylkäykseen laukannut Välähdys teki hurjan juoksun kaukaa takaa kulkemalla viimeiset 1700 metriä peräti 20,9-vauhtia!

“Savo-ajon voitto merkitsee paljon. Pidin täällä ratatallia vuonna 1995, ennen kuin muutin etelään. Pyörylän Paronin viime juoksu oli sen uran paras. Se näytti jo silloin nousseensa talvitreenin jälkeen huippukuntoon”, Suonenjoelta kotoisin oleva Leo Mönttinen jutteli.

Kierros päättyi Victory Bonsain puristettua rintamasta voittoon. Mika Forss käänsi sen hänniltä ajoissa kiriin. Heikki Korhosen valmentama hevonen saavutti kärkeä vähitellen ja työntyi kärkeen, vaikka Up Up And Away eteni lopussa aivan rinnalle. Juuri hevosesta kolmasosan ostanut Iivo Niskanen oli tyytyväinen mies voittajakehässä.