Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 Victory Bonsai 40,08 %, 4,37 e

Toto4-2: 5 Hissun Feeniks 17,37 %, 8,80 e

Toto4-3: 10 Boy Named Sue 21,26 %, 20,51 e

Toto4-4: 1 Vappuäijä 48,50 %, 22,45 e

 

Vaihto: 73 027,40 euroa

Elliot Boko huolehti vauhdista Kaustisen torstai-illan avauskohteessa. Kisan suosikki Victory Bonsai sai suojajuoksun pääosin neljännessä sisällä ja kiri ratkaisuhetket parhaiten.

Toto4-1: Sisäradalla lähinnä reippaasti vetänyttä kärkihevosta seurannut Protector iski viimeisellä takasuoralla keulaan ja sai pian rinnalleen Victory Bonsain, joka oli kääntänyt suoralle mentäessä toiselle radalle.

Victory Bonsai kiri tasaisen vahvasti perille ja jyräsi varman oloiseen voittoon mukavalla tuloksella 13,9a/2100 metriä. Kakkosia oli alla, mutta täysosuma oli ensimmäinen sitten viime juhannuksen.

“Hevonen oli paljon suorempi, mutta pikkuisen saisi vieläkin sitä terävyyttä tulla”, Marko Hakkarainen arvioi. “Tämä on niin monta kertaa käynyt kanveesissa, että voi olla, että se lopullinen käsijarru ei löysty enää koskaan, mutta tämä on luokaltaan niin hyvä, että jos pikkaisenkin tästä parantaa, niin voi jonkinlaisen tilin vielä juosta tänä vuonna.”

Taustalla toista rataa tullut Maffioso Face joutui kiertämään huonon selän toisen kaarteen lopussa kolmannen radan kautta. Se pääsi päätöskierrokselle lähdettäessä kuitenkin sisälle Victory Bonsain taakse ja sai tulla sitten sen perässä ja puristi viime hetkellä toiseksi, kun Protector ei jaksanut pitää vauhtiaan ihan loppuun asti.

 

Toto4-2: Kylmäveristen alasarjan tasoituksen osallistujat saivat paljon laukkamerkintöjä. Voltin viidenneltä radalta hyvin lähtenyt Hissun Feeniks pysyi kahden laukkastartin jälkeen ravilla koko 2100 metrin matkan ja voitti oikein varmasti tuloksella 32,0. Päätöspuolikas taittui aikaan 27,5.

“Se oli lämmittelyssä vähän jäykän oloinen, mutta kyllä se pruuveihin notkistui sitten, ja koko ajan, kun tuo matka jatkui, hevonen tuli aina vaan paremman ja paremman tuntuiseksi”, Timo Väisäsen valmentamaa oria ajanut Tuomas Pakkanen kuvaili.

“Tämän kanssa oli viime vuonna vähän etsimistä, ja sitten loppusyksystä se rupesi tulemaan oikeeseen suuntaan. Kyllä ihan mielenkiintoinen 5-vuotiskausi on luvassa.”

Pakilta sujuvasti viidenneksi edennyt Sillankorvan Uljas nousi päätöskierrokselle lähdettäessä toiseen ulos, kiersi loppukaarteessa Hissun Feeniksin tuntumaan toiselle radalle ja varmisteli suoralla kakkossijaa, kun Hissun Feeniks karkasi.

Monen muun tavoin alkumatkasta laukannut Siron Peli sai tuntuman kärkiryhmään vasta päätösvaiheessa. Se iski loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle ja kiri napakasti kolmanneksi.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Pärttyl laukkasi pian startin tapahduttua ja uudestaan viimeisen kierroksen alkupuolella. Hissun Feeniks oli toiseksi käytetyin merkki.

 

Toto4-3: Suosikki Amanda Rose teki ratkaisunsa takapareista jo ensimmäisen takasuoran lopulla ja kiersi toisen kaarteen aikana kuolemanpaikalle. Toiseksi eniten pelattu Boy Named Sue pysytteli asemissaan toisen radan jonossa, kunnes viimeisellä takasuoralla iski kiriin.

Boy Named Sue pääsi loppukaarteessa vielä Amanda Rosen taakse. Kaksikko erkani maalisuoralla voittotaistoon, jossa Boy Named Sue rutisti vähän ennen maalia edelle.

“Olen ajanut tätä joskus aikaisemmin, mutta silloin on ollut katkonaista tuo starttaileminen. Tosi hyvän tuntuinen oli kyllä tänään. Jos pysyy terveenä, niin kyllä varmasti nousee sarjoissa”, Antti Lahtisen ruunaa ajanut Hannu Hietanen kehui.

Toisen kerran tänä vuonna kilpaillut ja toisen kerran voittanut Boy Named Sue kirjautti 2120 metrillä ajan 16,6. Amanda Rose oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen.

Kolmannesta sisältä tilaa löytänyt Outfield Olga kiri kolmanneksi, kun johtanut Lovely Easy antoi vähän periksi ja voittajan kannoilla kirinyt Lake’s Action laukkasi maalisuoran alkupuolella.

 

Toto4-4: Kohteiden pelatuin hevonen Vappuäijä johti Suomen Cupin ensimmäistä karsintalähtöä alusta loppuun, mutta siihen vaadittiin 6-vuotiaan oriin ennätys 25,1/2100 metriä, sillä ensimmäisessä kaarteessa sisältä kolmanteen ulos hakeutunut ja takasuoran aikana Vappuäijän rinnalle kiertänyt Fiiling piti tempoa ja tarjosi tiukan vastuksen loppuun asti.

“Kyllä oli hieno matsi, ja etenkin kärkikaksikko oli kumpikin oikein huikeita”, illan kolmannen voittonsa ajanut Santtu Raitala ihasteli. “Vappuäijä on ihan ensimmäisille askelille nopea, ja sitten tämä on vielä vähän epävarma siihen, niin siinä ei hirveästi kärsikään mitään liikkeitä tehdä. Se piti keulapaikan kyllä suhteellisen vaivatta, eikä käynyt mielessä luopua siitä. Luotin tähän hevoseen ja tulevaisuudessakin jonkun verran paljon. Tällä on tosi monta hyvää ominaisuutta, ja tämä on sillä lailla kilpailuhenkinen, että tykkää vastata ulkopuolella olevalle.”

Suomen Cupin finaali ajetaan Lahdessa ensi kuussa 15 000 euron ykköspalkinnolla. Karsintoja järjestetään kuudella eri paikkakunnalla, joissa alueen omat hevoset voivat hakea kahta varmaa jatkolippua.

Kaustisen karsinnassa Vappuäijä ja Fiiling erottuivat selvästi parhaiksi, sillä muut jäivät kauas. Vappuäijän valmentaja Antti Ojanperä ajoi itse pitkältä tauolta palannutta Siirin Älliä, joka kiri suojajuoksun jälkeen jälkijoukon kärkeen kolmanneksi. Ruhvanan Urho laukkasi loppukaarteessa, kun oli jo alkanut jäädä Vappuäijän takaa.