Porissa ravattiin vuosien tauon jälkeen molempien rotujen Kultaloimi -lähdöt.

Lämminveristen koitoksessa Mika Forss iski Victory Bonsain kanssa eteenpäin heti vauhdin rauhoituttua tiukan alkurynnistyksen jälkeen.

Valjakko eteni johtavan Twigs Voicin ja Pekka Korven rinnalle niin vauhdikkaasti, että pääsi takasuoralla laskeutumaan hetkeksi keulahevosen taakse.

Rahanjakosuoralla Victory Bonsai antoi voimiensa puhua ja jyräsi oikein hallittuun ykköstilaan tuloksella 12,3a / 2100 metriä. Voitto palkittiin 12 000 eurolla.

“Hevonen oli tänään lämmittäessä iloinen ja virkku. Vermossa se oli ihan liian rauhallinen. Siellä se nautti, kun pääsi raveihin, mutta nyt se oli tullut kilpailemaan”, Forss kertoi.

Victory Bonsai kutsuttiin lähdön jälkeen 22. huhtikuuta ravattavaan Seinäjoki-Raceen.

“Mielestäni Victory Bonsai pitäisi kutsua mukaan joka paikkaan ja Heikki (Korhonen) saisi valita missä hevonen juoksee”, Forss ilmaisi.

Ajajaliigan kärkinimi korosti, että Victory Bonsain valmentaja päättää kilpailuttamisesta, mutta otti samalla kantaa Seinäjoki-Racen kutsuun.

“Uskallan varovasti luvata, että Victory Bonsai nähdään Seinäjoella.”

Kari Lähdekorven osaomistama Victory Bonsai ja omistama Ypäjä Hereiam voittivat Porissa. Kuva: Jarno Unkuri

Suomenhevoset pääsivät taistelemaan Kultaloimi -lähdön voitosta ensimmäistä kertaa sitten vuoden -88.

Tänä vuonna avoimiin lähtöihin noussut Polara oli lähdön suursuosikki, eikä suotta. Antti Tupamäki suuntasi valmennettavansa kanssa heti kiihdytyksessä keulaan, eikä Rapin Aatoksen prässi pehmittänyt ruunan menohaluja.

Polara nappasi 10 000 euron ykköspalkinnon koko matkan johdon jälkeen tuloksella 23,0a / 2100 metriä.

“Teivainen piti ajokkinsa kanssa reipasta tempoa yllä, joka sopi meille hyvin. Vauhti ei ollut tälle liian kovaa”, Tupamäki kommentoi juoksun tapahtumia. “Pikkaisen pyytelin hevoselta lopussa, mutta korvat jäivät vetämättä.”

Antti Tupamäki kertoi Polaran kilpailevan ensi lauantaina Kaustisen Toto76-kierroksella. Ravimiehellä oli mielessään myös viime vuonna suomalaisjuhliin päättynyt keväinen suurkilpailu.

“Elitkampen houkuttaisi pikkaisen, mutta siihen on vielä matkaa. Katsotaan tuonnempana, miltä hevonen tuntuu.”

Polaran omistajat Antti Tupamäki ja Janne Tiainen kättelivät lähdön jälkeen. Kuva: Jarno Unkuri