Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 6 Victory Zet, 3,10 euroa
Toto76-2: 15 Costello, 4,70
Toto76-3: 4 Ricocone, 8,40
Toto76-4: 1 Hissun Aarre, 41,70
Toto76-5: 5 Vilar Lake, 113,10
Toto76-6: 3 Anything For You, 132,50
Toto76-7: 10 Victory Pilot, 309,70

Seitsemän oikein -voitto-osuus 309,70
Kuusi oikein 11,70

 

Toto76-vaihto 321 130,90.

Torstaina Kouvolassa välistarttinsa voittanut Victory Zet on nyt myös Toto76-voittaja, kun Hannu Torvisen ajokki hallitsi alusta loppuun Lappeessa.

Viisivuotias Victory Zet vei nimiinsä Toto76-kierroksen käynnistäneen tammalähdön keulapaikalta. Voitto irtosi tuloksella 16,4 / 2100 metriä. Hevosta ohjastanut Hannu Torvinen kertoi, että olisi tarvittaessa voinut ajaa kovempaakin.

Victory Zetin taustavoimat saivat tammaa syksyllä ohjastaneelta Tuomas Korvenojalta vinkkiä muuttaa hevosen treenisysteemejä.

”Saimme viisaan ravimiehen neuvoja, kun Tuomas sanoi, että tamma juoksee nyt vain lahjoillaan. Hevonen laitettiin peruskuntovalmennukseen ja se on nyt noussut starttien myötä iskuun”, Victory Zetin valmentaja Arsi Skyttä kertoi.

”Aika helpon näköistä oli, vaikka keulapaikka ei ole hevoselle paras mahdollinen paikka”, Skyttä kommentoi suojattinsa juoksua.

Lähdön suosikki M.T. Kitty kiihdytti takamatkalta vauhdikkaasti matkaan, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa pudoten hännille. Iikka Nurmosen ajokki esitti sieltä vielä hurjan kirin ehtien juuri maalilinjalla toiseksi. Johtavan rinnalla matkannut Stone Capes Liz rutisti Tommi Kylliäisen kanssa kolmanneksi.

Toto76-2: Keskiviikkona kultakantaan palannut Costello oli jälleen pysäyttämätön. Risto Tupamäen ajokki vyöryi jo toisen kierroksen alussa aina keulaan saakka, kun Pyörylän Paroni ei pystynyt vastaamaan Costellon rynnistykseen.

Loppukaarteessa näytti hetken siltä, että A.T. Eka haastaa Costellon voittomatsiin, mutta Tupamäen antaessa hiuksen hienon merkin Costellolle, karkasi se muilta helposti.

Costellon 7000 euron arvoinen voitto lihotti hevosen tämän kauden voittosumman jo 47 000 euroon.

Pihlajan Aaroni kiri tasoitusajossa kolmanneksi A.T. Ekan jälkeen.

Toto76-3: Kyvyt Esiin -divisioonakarsinnassa sattui ja tapahtui.

Tommi Kylliäisen suojatti Ricocone oli pelattu Toto76:ssa yli 40 prosenttia, mutta suosikkiin nojanneet saivat aimo annoksen takapakkia heti lähdössä, kun ruuna laukkasi.

Välirevityksen ansiosta Kylliäisen todella kyvykkääksi kehuma ravuri ehti vielä laukasta huolimatta voittoon. Ricoconen voittotulos oli 17,4a / 2600 metriä.

Christa Packalenin valmentama Papa Corleone näytti pitkään voittajalta, mutta sen oli tyytyminen hopeasijaan. Markku Elfvingin suojatti Mickey The Artist tuli maaliin seuraavana.

Toto76-4: Kylmäveristen huippudivisioonakarsinnassa Hissun Aarre onnistui Tuomas Pakkasen ohjastamana pitämään sisäradalta keulapaikan hallussaan.

Alkukiihdytyksessä onnistuminen oli lopulta Hissun Aarteelle ja Pakkaselle kullanarvoista, sillä valjakko ei luopunut paikastaan enää missään vaiheessa, vaan hallitsi perille saakka voittotuloksella 26,4a / 2100 metriä

Aurauksen pojan Hissun Aarteen voitto oli hevosen kauden ensimmäinen ja koko uran 11.

Esa Holopaisen ajokki Tuurin Toivo sai loppukaarteessa myllynsä pyörimään, jolloin valjakko ehti toiseksi. Jouko Tarvainen oli Hevillän kanssa maalissa kolmantena.

Toto76-5: Ida’s Owen ja Heikki Laakkonen kiihdyttivät pronssidivisioonakarsinnassa keulaan. Valjakko johti pitkään, mutta maalisuoralla 2. ulkona pääosin matkannut Vilar Lake kiri hurjasti ohi keulahevosen.

Vilar Lakea ohjasti Henri Bollström.

Ida’s Owen jaksoi rutistaa toiseksi ennen Jyrki Tammimetsän suojattia Griminal Jackia.

Toto76-6: Koko Toto76-kierroksen pelatuin osallistuja Anything For You pääsi etenemään alussa keulapaikalle Hannu Torvisen ohjastamana.

Jaakko Kyrön suojatti piti siitä väljästi pintansa, vaikka rinnalla Nitro Diablo ja Ville Tonttila antoivat miehen vastuksen. Nitro Diablo tsemppasi haastajadivisioonassa toiseksi ennen Jarno Kauhasen valmentamaa Carlemania 

Toto76-7: Tommi Kylliäinen liittyi Hannu Torvisen kanssa kahden ohjastetun Toto76-voiton kerhoon Lappeessa.

Kylliäisen valmentama Victory Pilot sai lyhyellä matkalla namupaikan 2. ulkoa. Kärki revitteli hopeadivisioonassa alun 10,0-vauhtia, joten ohjastajalla oli takuulla makea vesi suussa.

Valjakko sai herkutella juoksupaikassaan loppukaarteeseen saakka, jolloin Victory Pilot spurttasi varmasti ykköseksi.

”Juoksu meni ihan nappiin 2. ulkona, josta ei joutunut hötkyilemään ajoissa mihinkään”, Kylliäinen myönsi.

Toni Siposen treenaama Grainfield Oliver kiri ulkoa lujaa toiseksi. Samuli Innanen ja Invantaggio saapuivat maaliin seuraavana.