Nelivuotiaana muun muassa Glenn Kosmos Memorialin voittanut tamma Stone Capes Beauty (Barbeque) viettää eläkepäiviään synnyinkotonansa Längelmäellä. 

Saku ja Maini Mikkolan Stone Capes Beauty eli “Nappi” on jo 28-vuotias, mutta kunnioitettaviin numeroihin nähden erittäin hyvässä kunnossa.

“Se saa olla meillä täällä niin kauan kuin sillä on hyviä päiviä jäljellä”, Saku Mikkola sanoo.

Harvinaisen hyvän juoksupään omistanut tamma syttyi loistamaan jo kolmivuotiskauden syksyllä. Se voitti kriteriumkarsintansa ja oli finaalissa viides.

Nelivuotiskausi oli kokonaisuudessaan tamman uran paras. Glenn Kosmos Memorialin voiton lisäksi se ravasi muun muassa kakkosen Villinmiehen Tammakilvasta ja kolmosen St. Legeristä.

Stone Capes Beauty ja Saku Mikkola. Kuva: Hevosurheilun arkisto

Huhtikuussa vuonna 1994 ajetun Glenn Kosmos Memorialin jälkeen Stone Capes Beautysta kirjoitettiin Hevosurheilussa seuraavasti:

Nelivuotispalkinnon sankaritar Stone Capes Beauty jatkoi arvokkaiden voittojen saalistamista lauantaina Jokimaalla. Pienikokoinen mutta kovapäinen tamma johti Glenn Kosmos Memorialin jokaista metriä itsevaltiaan ottein ja vei selvällä erolla 30 000 markan ykköspalkinnon.

Kasvattajaomistaja Saku Mikkolan ja Markku Niemisen yhteisvoimin valmentama Stone Capes Beuaty on aloittanut tämän kauden todella komeasti. Se on voittanut kolmesta startistaan kaksi ja sijoittunut kerran toiseksi.

Stone Capes Beauty kehittyi huimasti jo viime vuoden lopulla juuri suurimpien 3-vuotiskilpailujen kynnyksellä. Tamma oli kriteriumissa viides ja petrasi Oulu Expressissä vielä kahdella pykälällä.

“Ari Hartikainen epäili kriteriumin jälkeen, että tamma olisi voinut olla jopa kolmas rohkeammalla ajolla. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen hevosen suorituksiin, sillä kyseinen ikäluokka on todella kova”, Saku Mikkola painotti.

Glenn Kosmos Memorialin sankarittaren viralliseksi valmentajaksi on merkitty Markku Nieminen, mutta se pitää vain puoliksi paikkansa. Tamma on ollut koko ikänsä omistajansa tallissa Längelmäellä. Nieminen ajaa sen hiitit ja hoitaa kengittämisen. Nieminen ja Mikkola tekevät siis yhteistyötä, joka on sujunut loistavalla tavalla.

“Stone Capes Beuatylla ei ole raameja, mutta pää sillä on kultaa. Ilman noin hyvää päätä sen voittosumma olisi varmasti vasta 10 000 markkaa”, Mikkola epäili.

Stone Capes Beauty Längelmäellä joulukuun 2017 lopussa. Kuva: Hanna Laakso

Lue lisää printtilehdestä. Vielä on virtaa -artikkelin löydät Hevosurheilusta perjantaina 19. tammikuuta.

Stone Capes Beauty

Tamma, syntynyt 1990

Kasvattaja Saku Mikkola

Omistaja Saku ja Maini Mikkola

Suku Barbeque – Stone Capes Queen, Armbro Admiral

Ennätys 14,1aly, voittosumma 69 683 euroa

Teki 14 varsaa, joisa eniten tienannut Stone Capes Cat (69 609 euroa)

Tamman viimeinen jälkeläinen Stonecapes Poe juoksi viime vuoden lopulla viisi ykköstä putkeen. Ari Hartikaisen valmentama tamma esitellään Hevosurheilun lähikuvassa myös perjantaina 19. tammikuuta

Lisää teemasta: Vielä on virtaa