Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Vieskerin Valo 33,22 %, 1,71 e

Toto65-2: 11 Hunters Hero 6,22 %, 20,23 e

Toto65-3: 14 Ypäjä Jallu 42,69 %, 29,76 e

Toto65-4: 10 Olle Roc 19,60 %, 80,72 e

Toto65-5: 7 Shotproof 6,10 %, 417,66 e

Toto65-6: 4 Dream Of Celebrity 46,87 %, 503,78 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 503,78 euroa

5 oikein 15,73 euroa

 

Vaihto: 80 439,40 euroa

Nostalgia-ravien pääpeli alkoi Kouvolassa suosikkivoitolla, kun hyvää virettä esittänyt Vieskerin Valo jatkoi samalla tasolla ja nappasi aiempaa sopivammassa seurassa varmasti ykkösen.

Toto65-1: Välkyn Tuisku oli nopein kiihdytyksessä, ja takasuoralla johtoon eteni Koivikon Kalle. Kaarteessa toiselle radalle päässyt Vieskerin Valo jatkoi takasuoralla ilman vetoapua, kun B. Tuuma käänsi edestä sisäradalle.

Vieskerin Valo eteni tasaisesti Koivikon Kallen rinnalle, painui päätöspuolikkaan käynnistyessä keulaan ja piti perästä vapaasti tulleen Rokin Maxin varmasti takana. Ajaksi kirjattiin 25,4a/2100 metriä.

“Hevonen oli oikein napakka, mutta olihan tämä helpompi lähtö, missä se on juossut. Nyt ei ollut hirmupyssyjä vastassa”, Pertti Niveri muistutti. “Tämä on vetristynyt vanhetessaan. Harmi vaan, kun aika loppuu, mutta ajetaan nyt kilpaa tasaisesti. ”

Vieskerin Valo kilpailee 15-vuotiaana viimeistä kauttaan. Sillä on takana 251 starttia ja niistä 28 ykkössijaa. Edellinen voitto ennen Kouvolaa oli vajaan vuoden takaa Lappeesta.

Viimeisellä takasuoralla Rokin Maxin taakse toiselle radalle päässyt B. Tuuma seurasi haastamatta kolmanneksi ennen Koivikon Kallea.

 

Toto65-2: Myyntilähdön suosikkina ja lähes 54-prosenttisesti merkittynä kohteiden pelatuimpana hevosena kilpaillut Fakir Victory jäi paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua. Hunters Hero sai asemat sen takaa, eikä siitä tarvinnut tasaisen reippaassa menossa kääntää kiriin ennen loppusuoraa.

“Siinä laukkaili paljon hevosia, niin vähän tuurilla päästiin sitten Antin taakse”, Hunters Heroa ajanut Ari Moilanen kertasi. “Antilla oli hyvä hevonen valjaissa, ja saatiin vetoapua ihan loppusuoran alkuun. Siitä sitten helppo ohitus.”

Nyt 10-vuotiaan Hunters Heron edellinen voitto tuli aika tarkasti kaksi vuotta sitten. Jaakko Salmisen valmentama ruuna oli neljänneksi pelatuin ja teki 2120 metrillä ajan 15,8.

Hunters Heron pyyntihinnaksi oli laitettu 3500 euroa. Toiseksi sijoittuneesta vuotta nuoremmasta Fakir Victorysta pyynti oli 5000 euroa. Sitä ajoi ennakkotiedoista poiketen Antti Teivainen.

Johtohevosen takaa vapaasti irti päässyt Loke Is My Name pinnisti kärkikaksikosta jääneenä kolmanneksi ennen keulassa juossutta Junior Magistratea. Gleneagle laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa.

 

Toto65-3: Neljänkympin pakilta terävästi lähtenyt suosikki Ypäjä Jallu eteni nopeasti neljänneksi, seurasi takasuoralta jonossa ja nousi kierros jäljellä toiselle radalle, jonne se sai takasuoran alkupuolella eteensä Nevan Neidon johtohevosen takaa.

Aikatasoituksessa rahasarjoja helpompaan lähtöön päässyt Ypäjä Jallu ratkaisi maalisuoralla varmasti ja nappasi 7-vuotiskauden toisen voittonsa tuloksella 28,2/2140 metriä.

“Ei tämä vieläkään tee radalla sillä lailla töitä kuin kotona”, Terho Rautiainen korosti. “Kun se oikein rupeaa täälläkin tekemään, se nähdään vielä useamman kerran täällä voittajaesittelyssä.”

Ensimmäisellä takasuoralla johtoon edennyt Eso Epori ei pystynyt vastaamaan lopussa Ypäjä Jallulle, mutta oli kiinni kakkossijassa, kunnes noin kymmenen metriä ennen maalia sekosi askelissaan. Nevan Neito sijoittui näin kupeelta toiseksi.

Pisimmän takamatkan Hambo paranteli asemiaan toisessa kaarteessa toista rataa pitkin ja tavoitti kärkiryhmän viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Se ei jaksanut puristaa voittotaistoon, mutta pinnisti edellisistä jääneenä tasaisesti ja sijoittui Eso Eporin laukattua kolmanneksi.

 

Toto65-4: Takarivistä rivakasti lähtenyt selvä suosikki Dalton Hoss meni pian peitsin kautta laukalle ja toisti sen vielä taustalla viimeisen takasuoran alussa.

Toiseksi eniten oli pelattu Olle Rocia, joka aloitti Suomessa Matias Salon tallista. Lähes kymmenen kuukauden tauolta palannut 5-vuotias ruotsalaisruuna selvisi toiseen pariin ulos, josta Tommi Kylliäinen ajoi sen toisen kaarteen jälkeen kuolemanpaikalle.

Olle Roc kiristi tahdin päätöspuolikkaalla 14,5:n lukemiin ja erkani ylivoimavoittoon tuloksella 16,4a/2100 metriä.

“En tarkalleen tiennyt, kuinka valmis se on ja kuinka hyvin se maitohappoja kestää, mutta toisaalta niin hyvin sitä on päästy treenaamaan, että sillai oli hyvät odotukset, ja Tommi oli tyytyväisen oloinen, kun kävi lämmittämässä sen”, Matias Salo sanoi. “Olle Roc näytti hyviä vauhtivaroja Ruotsin ensimmäisissä starteissa. Sitten se kävi pienen leikkausoperaation, kun siltä poistettiin pieni luunsiru jalasta ennen Suomeen muuttoa. Sen takia oli taukoa tässä välissä. Mutta kyllä siinä voi olla hevosta jatkoon ihan kovastikin.”

Ensimmäisellä takasuoralla johtoon edennyt Mr Bellamy kesti toiseksi niukasti ennen Maccabi Yosefia, joka juoksi pääosin toisessa parissa ulkona. Lähtösuoralla laukannut Playful Thoughts kiri neljännestä ulkoa aivan kaksikon tuntumaan neljänneksi.

 

Toto65-5: Tapio Mäki-Tulokkaan tallista Suomessa debytoinut norjalaisravuri Shotproof lähti auton takaa tosi lujaa ja riisti kaarteeseen mentäessä Bret Bokolta johtopaikan, jonka ohjastajanvaihdoksen myötä oritta ajanut Esa Holopainen luovutti kaarteen jälkeen uudestaan suursuosikiksi pelatulle Bret Bokolle.

Bret Boko sai jatkossa haastetta Knox Hanoverilta, joka kuitenkin taipui loppukaarteessa. Shotproof pääsi näin vapaasti ulos ja spurttasi vaivatta selvään voittoon. Neljänneksi eniten pelattu Shotproof teki 1600 metrillä ajan 13,8a.

“Tämä kyllä tuntui heti siltä tuossa auton takana, että lähtee aika lujaa, mutta oli puhetta, että annetaan vielä nätti juoksu, ja päästin sitten uudestaan ohi tuon Akun hevosen”, Esa Holopainen kuvaili. “Tuntui kyllä koko ajan siinä perässä, että oli niin voimissaan, ja tulikin kyllä helposti ohi. En tiedä, olisiko ollut paljon varaa, mutta nyt ei tarvinnut ajaa yhtään.”

Pienen porukan perällä neljännessä sisällä seuraillut Pajas Face nousi takasuoralla toisen radan jonoon, käänteli loppukaarteessa edellä menneen Fire to the Rainin tavoin ulommille radoille ja kiri suoran niin tulisesti, että ohitti niin Fire to the Rainin kuin viime hetkillä Bret Bokonkin ja ehti täpärästi toiseksi.

Sentry jätettiin lähdöstä pois Toto65-pelin sulkeuduttua.

 

Toto65-6: Esa Holopainen tuplasi, kun oma valmennettava Dream Of Celebrity lunasti pelaajien odotukset vakuuttavalla keulajuoksulla. Täysi matka taittui aikaan 15,3a.

“Nyt oli etukengät pois, niin se pystyy huomattavasti paremmin lähtemäänkin, ja pääsi tuohon keulaan, mistä se on astetta parempi kuin toisten takaa”, Esa Holopainen iloitsi. “Tämä rupesi painamaankin tuossa 500 ennen maalia, ja kun tämä juoksee kurvit tosi hyvin, niin ajattelin, että annan viimeisen kurvin mennä tosi kovaa ja katson, pystyykö kukaan seuraamaan, mutta ei ne pysyneet mukana.”

Toisen radan jonossa kolmantena ja neljäntenä juossut Excalibur Sisu nousi puolimatkassa etusuoralla selkään kolmannelle radalle, iski loppukaarteen alussa vapaalle neljännelle radalle ja kiri 1.13-vauhtisessa päätöksessä niin väkevästi, että ehti voittajan tuntumaan toiseksi paljon ennen muita.

Dream Of Celebrityn takaa pudonnut Radiance Broline kesti erittäin tasaisen jälkijoukon kärjessä kolmanneksi.