Porin ravien haastavat olosuhteet saivat Vieskerin Virvan taustavoimat ennakkoon mietteliäiksi, koska vastaavista kilpailuolosuhteista oli ikäviä muistoja.

Kuusivuotias tamma Vieskerin Virva kilpaili enintään 40 000 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmäajossa. Taustajoukkojen mielessä peikkona kummitteli marraskuinen kisa, jolloin kisattiin Porin kaltaisissa olosuhteissa.

“Ajattelin ennakkoon, etteivät Porin olosuhteet sovi meille. Turussa tamma ei nimittäin saanut vauhtia ollenkaan päälle”, valmentaja Sanna Päivike kertoi.

Pelonsekaisista ennakkomietteistä huolimatta Vieskerin Virvan huumoripuoli oli Porissa mallillaan ja se polki pitkän kirin jälkeen hallittuun ykköstilaan Mika Forssin ohjastamana. Voitto oli hevosen kauden neljäs ja koko uran kymmenes.

Kilpailuissa laukkoihin aikaisemmin usein sortunut ravuri on valmentajansa mukaan ottanut isoja askeleita eteenpäin.

“Virva on ollut lapsellinen, mutta aikuistunut nyt. Lisäksi loppukesästä varustukseen lisättiin huput, jotka auttavat etenkin alkumatkasta. Olen pitänyt tammaa koko ajan hirmu pystyvänä.”

“Pitkän matkat suosivat hevosta, koska se jaksaa mennä. Nopeutta hevonen tarvitsee lisää, mutta se kehittyy varmasti vain ajan kanssa.”

Vieskerin Virvan voitto oli sen uran arvokkain rahallisesti mitattuna, sillä ykköstila lihotti voittosummaa 5000 eurolla. Voitto irtosi raskaissa olosuhteissa tuloksella 31,6a / 2100 metriä.

Tamman kasvattaja on Jukka Vanhahonko. Talli Vanhahonko omistaa hevosen.