Oulun 76-finaalikierroksella ratkaistiin myös neljän perinteisen suurkilpailun voittajat.

Suomenhevosten Oulu Express alkoi odotetulla tavalla, kun suursuosikki Kukan Tutu kiihdytti keulaan. Esa Holopainen ajoi Viktor Kärpän johtavan rinnalle. Kaksikko näytti irtoavan voittokamppailuun, mutta varsinaista kamppailua ei lopulta syntynyt, kun Kukan Tutu laukkasi viimeisessä kaarteessa ja Viktor Kärppä jatkoi ylivoimavoittoon. Kakkosen vei lähdön vähiten pelattu Ypäjä Ilmestyvä.

Teemu Okkolin oli huolestunut Kukan Tutusta, etenkin kun Kriteriumin karsintoihin on aikaa vain kymmenen päivää. “Nyt hevosessa on jotain vilunkia, sillä ei ollut kunnon vetoa missään vaiheessa ja se laukkasi puhtaasti väsyneenä”, Okkolin murehti. “Pelkään, että nyt on joku pöpö päässyt iskemään.”

Esa Holopainen oli luonnollisesti tyytyväinen puoliksi omistamaansa valmennettavaan. “En pelännyt kuolemaanpaikkaa, oikeastaan halusin siihen”, hän korosti. “Siinä oli tiukka paikka, kun Teemu ajoi laukkaavan ulos ja tämä meinasi lähteä sen perään.”

Lämminveristen Express jäi kotikonnuille, kun Janne Sorosen määrätietoisesti keulaan ajama Elian Web oli selityksittä paras. Arctic Helen sai yrittää sen selästä ohitusta, mutta turhaan.

“Kaksi sekuntia mietin, että kuinka kovaa se sieltä selästä pyrähtää, mutta kolmantena sekuntina huomasin, että voitetaan”, Soronen kertoi Pekka Korven ajokin hyökkäyksestä.

“Omistajia pitää kiittää, heillä riitti luotto, kun tähdättiin nimenomaan syksyyn”, ruunan valmentaja Katja Melkko kiitteli. “Tämä onnistuminen vei valmentajalta paineet.”

Molempien rotujen Oulu Grand Prixit olivat varmaa keulahallintaa. Kuningas Jokivarren Kunkku ei ollut yllätettävissä, eikä Lindys Jersey Boyta haitannut reipasvauhtinen avauskaan.

Huippu- vastaan tähtidivisioonafinaalissa kolmen vuoden takainen derbyvoittaja Ekoloki jatkoi uraa hidastaneiden takaiskujen jälkeen nousua rotunsa huippua kohti, jonne se kyvyiltään kuuluukin. Ylivauhtisessa pronssidivisioonafinaalissa oli Donna Linda sitkein. Haastajadivisioonassa Steel Anemone näytti jo kulkevan maalisuoralla voittoon, mutta sitten yllätti laukka. Näin voiton vei Strait Iron, jolla on nyt 28 startista tasan puolet ykkösiä.

T76-pelissä seitsemän oikein voitto-osuus oli 9239,50 euroa. Pelin ulkopuolella ajettiin suomenhevosten haastajadivisioonafinaali, jonka paras oli tyylinsä löytänyt Villi-Anna ja lämminveristen Kyvyt Esiin -finaali, jossa väkivahva Evelyn Sundance esitteli parhaita puoliaan.

Keskiviikon Hevosurheilussa Äimäraution taustat ja tunnelmat.

Kuvagalleriassa päivän suurkilpailuvoittajia

Elian Web.Elian Web.
Jokivarren Kunkku.Jokivarren Kunkku.
Lindys Jersey Boy.Lindys Jersey Boy.