Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 12 Vilju, 69 %, 2,68 euroa
Toto4-2: 1 Crystal Cool, 12 %, 12,24 e
Toto4-3: 14 Tuikun Poju, 16 %, 28,19 e
Toto4-4: 5 Hard To Trick, 31 %, 33,46 e

Vaihto: 28 097,60 euroa

Olli-Pekka Hämäläisen valmentama Vilju jatkoi kultakannassa Joensuussa liikenneruuhkista huolimatta.

Toto4-1: Henri Bollströmin ohjastama Vilju piti Toto4-pelipankkina pintansa, vaikkei juoksu mennyt 12 paikalta helpoimman kautta. Kuusivuotias joutui lähtemään loppukaarteessa jo neljännelle, kun selkä edessä ei vetänyt.

Keulassa ravannut Myrskyri oli vielä maalisuoran alussa kaukana Viljun edellä, mutta suursuosikin loppuveto oli siksi reipas, että se ehti vielä oikein hallittuun voittoon ajalla 28,9a/2140 metriä.

”Aikaisemminkin olen hevosta ajanut, mutta se petraa koko ajan. Ei se pitkään näissä sarjoissa pyöri ja menee tosi hyvillä välityksillä. Hevonen voitti tosi helposti ja tuli loppusuoran kyllä tosi kovaa”, Henri Bollström kertoi.

Viljun omistaa Talli Viljun Vänkärit, kasvattajat ovat Anita Viitanen ja Jouni Törmänen.

Tiukassa kakkosväännössä Pertti Rissasen suojatti Mattilan Urho pinnisti ohi Myrskyrin, joka sai tyytyä kolmospalkintoon.

Toto4-2: Avauslähdön tavoin Henri Bollström kurvasi lähdön jälkeen voittajahaastetteluun, tällä kertaa ajokkina oli Crystal Cool.

Sisäradalta matkaan ampaissut Crystal Cool piti kärkipaikan helposti itsellään. Suosikki Brisenda kiersi toiselle ilman vetoapua, mutta ravasi kaukana kärkihevosesta.

Loppukaarteessa Tuomas Pakkasen treenaama Crystal Cool oli muista irti, mutta maalisuoralla Brisenda lähestyi. Se pääsi puolittain Crystal Coolin rinnalle, joka voitti 1640 metrin kisan ajalla 14,0a.

“Hevonen tyytyi hyvin vauhtiin, eikä jäänyt hirveästi pullailemaan, jonka ansiosta jaksoi hyvin tulla perille asti. Ajoin tarkoituksella reipasta, että takahevosille tulee vaikeuksia, kun mailin matka oli. Hyvin Crystal Cool ravasi näinkin, mutta parantaa varmaan vielä, kun otetaan kengät pois”, Henri Bollström näki.

Toto4-3: Suomenhevosten tasoitusajossa Terho Rautiaisen suojatti Kukan Tutu lähti takamatka räväkästi matkaan ja painui keulaan jo avauspuolikkaan loppumetreillä. Kimmo Määttänen otti Piskon Poudan kanssa toisen radan veturin paikan.

Kirilenkin alussa Tuomas Pakkanen käänteli Tuikun Pojun keskijoukoista kolmannelle. Loppukaarteessa Timo Väisäsen vastuuvalmentama Tuikun Poju iski kärkiparin rinnalle ja marssi suoralla helppoon voittoon tuloksella 24,9/2180.

“Väisäsen Mikko on taikuri”, Tuomas Pakkanen aloitti. “On soiteltu Mikon kanssa, niin kertonut hevosen tuntuvat sille, että alkaa kuntoutumaan. Pari lähtöä on opiskeltu, mutta nyt alkaa onnistumaan.”

Niemen Cecilia sujutteli sisäkautta toiseksi, mutta hylättiin radalta poistumisen takia. Kukan Tutu oli tällöinen hyväksytyn suorituksen tehneistä toinen, Piskon Pouta kolmas.

Toto4-4: Cartivet Meeting-karsinta päättyi suosikki Hard To Trickin keulavoittoon.

Martti Pellikan suojatti Hard To Trick latasi keskeltä rataa kärkipaikalle kyselemättä. Se sai vetää siinä oikein rauhassa, kun kisa eteni tarkkailutunnelmissa.

Loppukaarteessa 2. ulkona matkannut Johnny Flame iski vauhdikkaasti Hard To Trickin kimppuun, mutta Valtimon tamma vastasi oikein varmasti. Viimeisellä 100 metrillä se irtosi muista, kun ainoana kelkassa pysynyt Johnny Flame hiljensi.

“Vellun hevonen tuli vaarallisesti takasuoralla kimppuun, mutta onneksi tamma osasi vastata. Tämä on hyvä perushevonen. 5-vuotiaiden Kasvattajakruunu taitaa olla tulossa, jossa koitellaan”, Martti Pellikka kertoi tamman kauden tähtäimestä.

Hard To Trickin kauden viides voitti tuli tuloksella 14,4a/2140 metriä.

Johnny Flame piti tiukassa kakkostaistossa Winzetin niukin naukin takanaan.