Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 10 Vilkkeen Velmu 21,11 %, 5,18 e

Toto4-2: 11 All In Laddie 9,05 %, 35,01 e

Toto4-3: 5 Tähtituula 8,11 %, 230,93 e

Toto4-4: 3 Blue For You 14,34 %, 672,86 e

 

Vaihto: 55 174,96 euroa

Teemu Okkolinin valmentama 4-vuotias heporilainen Vilkkeen Velmu on avannut uransa mallikkaasti. Kuopion perjantairavien Nuorten sarjasta tuli kolmas voitto yhtä monennesta yrityksestä.

Toto4-1: Takamatkalta lähtenyt Vilkkeen Velmu toimi laukkaavien ja hitaampien vastustajien keskellä kuin vanha tekijä ja eteni kärkeen jo ensimmäisellä takasuoralla.

Suosikiksi luotettu Rantaniemelän Savu selvisi myös hyvin matkaan ja lopulta toiseen pariin ulos, josta se kiersi kolmannen kaarteen aikana johtohevosen tuntumaan.

Voitosta ei syntynyt kuitenkaan kamppailua, sillä Vilkkeen Velmu tiivisti tahtia tarpeen mukaan ja irtosi 27,5-vauhtisen päätöksen maalisuoralla väljän näköisesti selvään voittoon. Samalla meni rikki jo tähtiraja tuloksella 29,4/2120 metriä.

“Tämä on kyllä tosi hyvä varsa”, Teemu Okkolin kehaisi. “Nimensä väärti. Hirmu velmu ja laiska treenata, mutta sitten kun tosi kyseessä, niin homma pelaa. Oikein mielenkiintoinen hevonen.”

Rantaniemelän Savu oli toinen varmasti ennen perässään kirikierroksella tullutta Hilma Hilpeämieltä.

Stipori laukkasi lähtösuoralla ja kolmannelle radalle juuttunut Lumi-Oliver toisessa kaarteessa.

 

Toto4-2: Lähtö uusittiin, kun auto ajautui radan verran liian ulos ja sisällä ilman siivekettä jäänyt Triple Ray laukkasi. Palautus tapahtui pian lähtölinjan jälkeen, mutta moni kilpailija ehti ladata kiihdytykseen paljon ruutia.

Lähes puolet lähdön merkeistä kerännyt Wille’s Ametist lähti lujaa molemmilla kerroilla ja valtasi nopeasti johtopaikan. Vauhti ei rauhoittunut reippaan alun jälkeen missään vaiheessa ihan lönköttelyksi, ja kohteiden pelatuin hevonen joutui tyytymään lopulta kolmanteen sijaan.

Kolmannen kaarteen alkupuolella neljännestä parista kirikaistalle noussut All In Laddie sai pian selän, kun Uomo Show nousi toisesta ulkoa vetämään kolmannen radan jonoa.

All In Laddie sai hyvää vetoapua maalisuoralle asti ja ratkaisi sitten aika varmasti. Esa Holopainen ajoi Jouko Herrasen 5-vuotiasta ruunaa, joka oli kolmanneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ennätystään sivuavan ajan 15,2a.

“Saatiin hyvä juoksu, ja tämä menee pätkän kyllä tosi kovaa selkäjuoksulla. Tämä on muutenkin parantanut nyt huimasti otteitaan”, Esa Holopainen painotti.

Ilman vetoapua kiertänyt Uomo Show oli hyvä toinen ennen suosikkia.

 

Toto4-3: Kolmannesta ulkoa viimeisen kierroksen alkupuolella yhden vastustajan sisäkautta ohittanut Tähtituula pääsi takasuoralla etenemään toiseen pariin. Se lähti loppukaarteeseen mentäessä kolmannelle radalle, jota pitkin puristi tasaisen vahvasti ykköseksi.

Henri Bollström ajoi Seppo Suurosen valmentamaa 9-vuotiasta Tähtituulaa, joka oli viidenneksi pelatuin ja kuittasi kauden toisessa voitossa 1500 euroa ajalla 27,4/2120 metriä.

“Mitä sivusta katsoin, tämä teki viimeksi jo hyvän startin”, Henri Bollström huomautti. “Saatiin nyt aika onnistunut juoksu, ja hevonen palkitsi hyvällä voitolla. Tämä oli välillä sellainen, ettei viitsinyt puristaa oikein loppuun saakka, mutta nyt oli hyvä paine ohjissa koko ajan ja jaksoi tulla maaliin saakka.”

Alun haparoinnista huolimatta johtopaikan pitänyt Villikamu sai vetää ensimmäisen kierroksen rauhassa ja oli pitkään kiinni voitossa, muttei loppuhetkillä aivan pystynyt vastaamaan. Sen takaa loppusuoralle tultaessa toiselle radalle noussut Suvilei piti asemansa ja sijoittui kolmanneksi.

Pilkkeen Toivo antoi hieman periksi toiselta radalta ilman vetoapua. Lähdön suosikki Rupeltaja lähti ensimmäisen takasuoran lopulla parantelemaan asemiaan kolmatta rataa pitkin, mutta laukka pilasi päivän jo seuraavassa kaarteessa.

 

Toto4-4: Sisärata veti, kun voltista hyvin lähtenyt Blue For You sai vetää matkan ensimmäisen puoliskon rauhassa ja tuli päätöskilometrin vauhdikkaasti.

Loppusuoran alussa selästä toiselle radalle iskenyt Johnny Dahlia piti vakavammin uhkaamatta toiseksi ennen sisärataa voittajan perään edennyttä Royal Andya.

Arto Komulainen ajoi omistaja Martti Eskelisen valmentamaa 10-vuotiasta Blue For Youta, joka oli kolmanneksi pelatuin ja kirjautti 2100 metrillä ajan 16,0.

“Tämä on hyvä voltista lähtemään ja semmoinen sitkeä menemään, kun vielä saatiin sopivasti kiihdyttää tempoa koko matkan”, Arto Komulainen kuvaili.

Toisessa parissa ulkona matkannut Pam Hallover pääsi viimeisen kaarteen lopulla hakeutumaan vapaasti kiriin neljännelle radalle, muttei kovassa vauhdissa pystynyt parantamaan. Loppukaarteen alussa huonosta selästä neljännelle radalle iskenyt suosikki Empire Shark oli vaativan tehtävän edessä ja pilasi vielä laukkaan kaarteen aikana. She Is Cecilia juuttui alussa parijonon ulkopuolelle ja pakitteli sitten kauas hännille.