Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 Villiäijä 17,68 %, 6,00 e

Toto4-2: 4 Visionnaire 35,78 %, 8,90 e

Toto4-3: 4 Unequalled Stride 42,06 %, 10,70 e

Toto4-4: 11 Celebration Song 14,13 %, 36,40 e

 

Vaihto: 75 743,20 euroa

Paalulta johtoon avannut Villiäijä veti perjantain avauskohdetta Porissa koko matkan ajan.

Toto4-1: Ensimmäinen kierros tasaista 1.30:n vauhtia ja toinen vielä pari sekuntia kovempaa piti vastustajat kaiken aikaa pienen välimatkan päässä. Lähinnä sisärataa seurannut Jasun Velho pysyi lopulta ainoana Villiäijän tuntumassa.

Kymmenvuotiaalle ruunalle kaikkiaan vasta neljäs, mutta tälle kaudelle jo toinen voitto tuli 2100 metrillä ajalla 29,1. Valmentaja Bella Varjoselle ja kasvattaja Kari-Markku Karjalaiselle täysosuma oli illalle jo toinen, kun Villiäijän pikkuveli Villieri onnistui alkuraveista.

Olli Koivunen ajoi toiseksi eniten peliä kerännyttä Villiäijää. Tasaisesti pelatun lähdön suosikkina starttasi Riipinen, joka takamatkalta lähteneenä ajautui nopeasti toiselle radalle ilman vetoapua ja sinnitteli siitä kärkikaksikosta jääneenä kolmanneksi.

 

Toto4-2: Valtakunnallisen ajajaliigan kärjessä tasaväkisesti kamppailevat Olli Koivunen ja Mika Forss ajoivat toisessa kohteessa eniten pelattuja hevosia, joista Koivusen Rullebackens Ejnar eteni kiihdytyksessä johtoon.

Niukaksi suosikiksi luotettu Forssin ajokki Visionnaire jäi paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua, ja Forss ajoi takasuoralla voimalla kohti kärkeä. Johtoon ei ollut asiaa, mutta Forss mahtui toisen kaarteen alkupuolella kääntämään Koivusen taakse sisäradalle.

Tila aukeni kierrosta myöhemmin, ja toista peräkkäistä voittoa tavoitellut Visionnaire rutisti varmasti kärkeen.

“Ajo ei ollut ihan oppikirjasta, mutta hevonen on nyt niin hyvä, että se paikkasi”, Mika Forss kehui Pasi J. Rytkösen valmentamaa 7-vuotiasta ruunaa.

Langen’s Greyhound pääsi tulemaan sisältä Visionnairen perässä vapaille ja seurasi toiseksi ennen takasuoralla kolmannesta parista hyökännyttä Cold Hard Silveriä, joka joutui kiertämään kirivaiheen neljättä rataa.

Rullebackens Ejnar johti vielä maalisuoralle tultaessa, mutta loppu oli sille vaikea ja sijoitus heikkeni tuntuvasti.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Unequalled Stride jäi kiihdytyksessä parijonon ulkopuolelle, mutta se pääsi kaarteen jälkeen etenemään vastuksetta keulaan asti ja sai sitten myös määrätä tahdin.

Unequalled Stride nosti tempoa maltillisen toisen puolikkaan jälkeen ja veti maaliin saakka, mutta ero oli lopulta pieni. Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista hyökännyt Expanse’s Tornado pääsi loppukaarteen ajaksi vielä toiseen ulos, josta kiri rehdisti maaliin.

“Saatiin johtopaikka helposti, mutta loppuun asti täytyi juosta ja ehkä tänään oli kaikki pelissä, sillä hiukan se kangistui tuohon loppuun”, ohjastaja Mikael Pitkänen tunnusti.

Tuloksen 17,7a/2100 metriä tehneen 6-vuotiaan tamman omistaa kasvattaja Pauli Pitkänen ja sitä valmentaa Milla Pitkänen.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Apricot Stone sijoittui kolmanneksi ennen kolmannesta sisältä maalisuoralle tultaessa vapaille hakeutunutta Langen’s Cza Czata.

 

Toto4-4: Freelancer ampaisi kiihdytyksessä vaivatta sisältä lähteneen Reverend Dredin ohi johtoon ja rauhoitti heti vauhtia niin paljon, että avauskierros mentiin vain 1.19:n lukemiin.

Takarivistä kolmanteen pariin ulos selvinneen Celebration Songin ohjastaja Ari Moilanen kyllästyi lönköttelyyn ja kierrätti ajokkinsa juuri kierroksen täyttyessä kärjen rinnalle, minkä jälkeen loppu tultiin vauhdikkaasti.

Freelancer piti otetta pitkälle loppusuoraa, mutta Celebration Song runttasi vielä vahvemmin ja työntyi vähän ennen maalia edelle.

Voitto oli Jouni Kivelän 8-vuotiaalle Celebration Songille kolmas peräkkäin ja tuli ajalla 16,3a/2100 metriä. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Vauhti oli niin hiljaista, että jos myöhemmin olisi lähtenyt kiriin, sieltä ei olisi ollut mitään jakoa tulla”, Ari Moilanen perusteli varhaista ratkaisuaan. “Hevonen on sitkistynyt nyt paljon. En tiedä, johtuuko se noista avattavista korvatulpista, mutta tosi rehdisti se taisteli maaliin asti. En näe mitään estettä, etteikö se voisi nousta ihan tammaparhaimmistoon.”

Lähdön suosikki Reverend Dred pääsi päätöspuolikkaan käynnistyessä Celebration Songin taakse toiseen ulos ja sai kiriä siitä vapaasti, muttei pystynyt parantamaan kolmatta sijaansa. Juiceman seurasi sisältä niin ikään vapaasti neljänneksi.