Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 11 Virin Veijari 7,65 %, 17,80 e

Toto5-2: 5 Sahara Ayanna 40,98 %, 28,40 e

Toto5-3: 1 Exotic Linda 34,32 %, 38,90 e

Toto5-4: 8 Moonlight Storm 5,72 %, 219,40 e

Toto5-5: 1 Malakki 42,71 %, 252,30 e

 

Vaihto: 69 892,10 euroa

Hannu Torvinen luotsasi Virin Veijarin voittoon vuoden päätösravien avauskohteessa Jyväskylän Killerillä.

Toto5-1: Vuosi sitten puolentoista kuukauden aikana neljästi voittanut Virin Veijari näytti pitkästä aikaa parasta osaamistaan. Viimeisen takasuoran alussa toisesta ulkoa kärjen rinnalle iskenyt 7-vuotias ruuna irtosi maalisuoralla selvään voittoon.

“Olen kuskeille vähän sanonut, että annettaisiin sellaista säästöjuoksua, mutta kyllä se on nyt tuntunut nousukuntoiselta”, omistaja ja valmentaja Veijo Kauppinen kertoi. “Kesällä hoideltiin vähän jalkoja, mutta ei siinä mitään vakavampaa ollut. Vähän lomailtiin sekä hevonen että mies kesällä, ja sitä ajattelinkin, että ajetaan talvella kilpaa.”

Viidenneksi eniten pelattu Virin Veijari teki 2160 metrillä ajan 27,5, joka jäi vain kymmenyksen sen tasoitusennätyksestä.

Pääosin toisena hevosena toisen radan jonossa matkannut Loikkar punnersi tasaisen hyvin toiseksi.

Toisessa kaarteessa kolmannesta sisältä toiselle radalle noussut Rojaali painui kierroksen jälkeen keulaan, josta joutui tyytymään lopulta kolmanteen sijaan.

Lähdön suosikki Onnetööri ei pystynyt parantamaan takapareista. Hyvin lähtenyt Villikamu otti pian laukan, kiersi sitten jonkin aikaa kolmatta rataa ja piiloutui tilaisuuden saatuaan sisäradalle.

 

Toto5-2: Avauspuolikkaan jälkeen Cold Lucky Girlin edelle keulaan päässyt Sahara Ayanna veti maaliin asti. Illan toisen voittonsa saavuttanut Mika Forss ajoi Katja Kurkelan 4-vuotiasta tammaa, joka voitti pientä marginaaliaan varmemmin.

“Sellainen maku jäi, että ajoin turhan hiljaa matkalla”, Mika Forss pohti. “Tää on tosi vahva ja nytkin vastasi rehellisesti maaliin asti. Suoran alussa tuntui, että ollaanko kolmas maalissa, mutta sitten kun ne tuli ihan siihen liki, niin kyllä se kontrasi hienosti.”

“Tässä on tosi paljon hyvää, ja vallankin tänään jo lämmittäessä tykkäsin, että nyt on asioita mennyt oikeaan suuntaan. Nyt oli toisen kerran vetohuput, vaikkei korvat vieläkään ole kokonaan auki, ja sitten ohjasmartingaali laitettiin, kun se on tosi herkkä alkumatkalla menemään peitsille.”

Selväksi suosikiksi luotettu Sahara Ayanna nappasi kauden neljännen voittonsa ajalla 17,6a/2140 metriä. Ohituskaistaa kirinyt Cold Lucky Girl tuli lähes täysin vierelle, eikä kolmannesta sisältä maalisuoralle tultaessa ulos noussut Sun Sayen hävinnyt sekään paljon.

 

Toto5-3: Sisältä lähtenyt suosikki Exotic Linda ei riittänyt kiihdytyksessä nopeimmille, mutta pääsi nousemaan sujuvasti toiselle radalle ja sai asemat toisesta parista, josta iski viimeisen takasuoran alussa.

Takasuoralla nopeasti keulaan asti edennyt Exotic Linda tuli päätöspuolikkaan 1.14:n lukemiin, mutta neljännestä parista sen kannoilla toiseksi noussut Greytail Eric heitti lopussa vielä tiukan haasteen ja työntyi sisäpuolelta melkein täysin kupeelle. Voittoaika oli 16,4a/2140 metriä.

“En tiedä, mitä hevonen rupesi tuossa maalisuoralla töllistelemään sisäänpäin”, Olli Pekkarisen valmennettavaa ajanut Sami Vehviläinen päivitteli. “Se hukkasi vauhtia, kun pidin sitä omaa kaistaa siinä, mutta kun kaveri tuli sisäpuolelle, niin kyllä tää sitten vastasi hyvin.”

Viimeiselle takasuoralle johtanut Västerbo Locksmith ei pysynyt kaksikon kyydissä, mutta sinnitteli loppujoukon kärjessä kolmanneksi. Sitä seurannut Miss Senorita ei syttynyt kirimään ohituskaistalla.

 

Toto5-4: Toisessa kaarteessa kolmannesta parista ratkaisun tehnyt Moonlight Storm eteni etusuoralla vaikeuksitta kuolemanpaikalle, nosti siinä tempoa loppua kohden ja jyräsi maalisuoralla omille teilleen.

Kohteissa toisen voittonsa saavuttanut Hannu Torvinen ajoi Tarja Tuomisen 7-vuotiasta ruunaa, joka nappasi kauden avausosumansa kuudenneksi pelatuimpana tuloksella 16,1a/2140 metriä.

“Matkalla mentiin hiljaa, ja jotenkin hevonen tuntui hyvälle tänään, niin ajattelin ajaa sinne”, Hannu Torvinen valotti päätöstään ajaa johtohevosen rinnalle. “Tosi hyvä siihen nähden, mitä se on ollut nyt. Ei ole ihan sitä parasta terää meinannut löytyä, mutta nyt se oli taas sellainen kuin parhaimmillaan ja tuli letkeästi ja piti vauhtinsa hienosti maaliin asti.”

Ellix Rhyme kiri johtaneen Caraway Runnerin takaa ohituskaistaa pitkin toiseksi. Toista rataa ilman vetoapua aloittanut ja puolimatkassa toisessa ulkona jatkanut In Ice Princess tsemppasi rehdisti kolmanneksi.

Lähdön suosikki Wicasa Sioux hyökkäsi viimeisellä takasuoralla neljännestä parista. Se oli jäänyt huonossa selässä turhan kauas kärjestä, eikä hyvä kiri riittänyt 13-lopetuksessa kuin totosijojen tuntumaan.

 

Toto5-5: Kohteiden pelatuin hevonen Malakki kesti lähdön uusinnat, pääsi kolmannella kerralla ykköspaikalta suoraan johtoon ja veti varmasti maaliin saakka.

“Mukava hevonen. Se on kehittynyt syksyn mittaan, ja vauhtiakin on vähän tullut”, Eero Hyötyläinen summasi 6-vuotiaan suojattinsa olemuksen.

Kauden kuudes voitto tuli Malakin tasoitusennätyksellä 31,7.

Tauolta palannut Mootsartti juoksi neljännessä ja kolmannessa ulkona, josta se käänsi viimeisen takasuoran alussa sisäradalle. Se sai tulla enempiä kiertelemättä ja työntyi loppuhetkillä ohituskaistaa Malakin tuntumaan toiseksi.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Caarna oli vain vähän Mootsartille hävinneenä hyvä kolmas. Nokeva kiri taaempaa neljänneksi ennen kärjen takaa ulommas noussutta Liisan Isopoikaa.