Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 8 Virin Vihtori 1,60 %, 25,80 e

Toto75-2: 3 Cyrius d’Ariane 53,25 %, 34,20 e

Toto75-3: 11 Beat Of Love 46,21 %, 69,30 e

Toto75-4: 8 Sakarin 8,76 %, 271,80 e

Toto75-5: 9 Shadow Of Brisbane 68,17 %, 320,50 e

Toto75-6: 4 Jyllätys 4,84 %, 1359,30 e

Toto75-7: 8 Wilhelm Nash 30,46 %, 2138,50 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 2138,50 euroa

6 oikein 21,20 euroa

5 oikein jackpot

 

Vaihto: 311 445,75 euroa

Teivon lauantainen kierros näytti jo ennakkoon haastavalta, ja spekulaatioille saatiin katetta heti avauskohteessa, kun tusinan joukosta kolmanneksi vähiten peliä kerännyt Virin Vihtori vyöryi linjalle ensimmäisenä.

Toto75-1: Kapor painui tiukassa kiihdytyksessä johtoon, ja Aatsi tuli sen perässä takarivistä läpi rinnalle. Moni jäi tiiviissä nipussa ulommille radoille, ja Sokker sekä Julianne Dahlia laukkasivat kaarteeseen mentäessä. Lähdön suosikki Tähtisekki puolestaan juuttui kolmannelle radalle koko avauskierroksen ajaksi.

Aatsi pääsi kaarteen jälkeen johtoon, mutta puolikas taittui peräti 1.22-kyytiä ja täysi kierroskin vielä 1.26:n lukemiin, kun Aika Kiho tuli toista rataa vaativana rinnalle.

Maltillisemmin aloittaneista Morison ja Manionni lähtivät reissuun jo puolimatkassa. Niiden välissä viidennessä ulkona juossut Virin Vihtori valitsi välillä sisemmän väylän, mutta se pääsi etenemään sitäkin kautta ja siirtyi päätöspuolikkaalla edellisten perään ulommas.

Kärkihevosten paras puhti oli maalisuoralla jo poissa, ja Virin Vihtori jyräsi 4500 euron voittoon ennen Morisonia. Yllätysvoitto tuli 2100 metrin matkalla ajalla 28,3a.

“Hevonenhan on ollut kunnossa, mutta ei ole aina juoksut onnistuneet, kun on ollut huonoja lähtöpaikkoja”, Raineri Puikkonen huomautti. “Onneksi ajoin matkalla sisälle. Ohitin monta hevosta, ja sitten se sai vapaan tilan viimeisellä 500 metrillä. Hevonen tuntui jo kaarteessa sellaiselta, että jos en itse töppää, niin voittaa.”

Myös Manionni pinnisti kärkiparin edelle ja sijoittui kolmanneksi.

 

Toto75-2: Kolmen kilometrin kisan suosikki Cyrius d’Ariane pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla johtoon ja veti varmasti perille.

“Yritin ajaa tasaista vauhtia”, ohjastaja Tapio Perttunen kertoi. “Jonkin verran painoi päälle, mutta annoin mennä tasaista vauhtia, kun tiesin, että kahdessakympissä oli hyviä hevosia. Tuhat jäljellä alkoi tulemaan takaa hevosia, ja sitten päästin ehkä pikkaisen liikaakin sitä. Se oli kuitenkin tarkoitus, ettei ne saa ilmaiseksi kiinni ja joutuu tekemään töitä. Kyllä se sitten tyylikkäästi hoiti, ja voitto oli loppujen lopuksi helppo.”

Timo Korvenheimon valmentama 7-vuotias ruuna ravasi 3100 metriä aikaan 17,5.

Reilu kierros jäljellä kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt North Lexus kiritti voittajaa, muttei pystynyt millään lailla haastamaan sitä. Taustalta maalisuoran vahvasti kirinyt tallikaveri Selele Lune ehti kärkiparista jääneenä kolmanneksi.

 

Toto75-3: Myös tammatasoituksen suosikki Beat Of Love onnistui täydellisesti. Paikkojen selvittyä asemat toisesta parista ulkoa saanut Beat Of Love joutui aloittamaan kirinsä jo 900 metriä ennen maalia, mutta pääsi loppukaarteeseen mentäessä pudottamaan johtohevosen rinnalle ja jatkoi siitä pian kärkeen ja omille teilleen.

“Hetken tuntui takasuoralla, että hevonen menee heittämällä ohi, mutta se jäi vähän sitten junnaamaan siihen rinnalle ja joutui käyttämään jo siellä nuo vedettävät laput. Niistä se yleensä lähtee hyvään kiriin. Vähän aikaisemmin niitä piti käyttää, mutta hevonen veti kuitenkin hyvin maaliin asti”, Hannu Torvinen kertasi. “Vaikka se on nyt mennyt hyvin, vähän se vanha Beat Of Love siellä kummittelee välillä, ettei aina tiedä, miten huumori kestää. Mutta on se parantanut paljon ja saanut itseluottamusta.”

Omistaja Anna Sulinin valmentama Beat Of Love ravasi 2100 metriä aikaan 16,4.

Alkumatkasta toista rataa vapaasti edennyt M.T.Lara Croft haki puolikkaan täytyttyä johtopaikan. Se menetti sen loppukaarteessa suosikille, mutta piti siitä jääneenä toiseksi.

Beat Of Loven perässä kirikaistalle lähteneet Merit ja Callela Eliza nousivat seuraaville sijoille. Loppukaarteessa toiselle radalle päässyt Merit kamppaili kakkosestakin, mutta hävisi täpärästi M.T.Lara Croftille.

 

Toto75-4: Timo Korvenheimon talliin toinen voitto, kun Sakarin pystyi nousemaan alimpien kylmäverisarjojen kohtaamisessa parhaaksi vielä laukankin jälkeen.

Toisen kaarteen lopulla kuudennesta parista ulkoa edellä menneen Hipatsun perässä kolmannelle radalle lähtenyt Puhti-Veikko kiri maalisuoralla kärkeen, mutta sisältä vapaille löytänyt Sakarin ohitti Jukka Torvisen ajokin.

“Eka kurviin se laukkasi”, Sakarinia ajanut Jarmo Saarela totesi. “Se lähti puskemaan yhtäkkiä ulospäin, kun se on aina välillä sellainen venkula. Sitten ajettiin sisärataa ja päästiin etenemään aika hyvin puoleenväliin porukkaa. Sitten tuolla viimeisessä kurvissa meille aukesi tila ja päästiin Jukan perään. Se meni helposti ohi, mutta sitten se jäi vähän odottelemaan ja jarruttelemaan siihen ja Jukka meinasi päästä uudestaan ohi. Piti pintansa kuitenkin.”

Sakarin oli viidenneksi pelatuin ja nappasi kolmen tonnin voittorahat tuloksella 30,1/2120 metriä. Puhti-Veikko oli vain täpärästi hävinneenä hyvä toinen varmasti ennen johtanutta Kuuttia.

Suosikiksi pelattu Hipatsu joutui tulemaan kirivaiheen pääosin ilman vetoapua eikä jaksanut lopussa enää parantaa. Taikapassi laukkasi noususta viimeisellä takasuoralla ja Rikastuva loppukaarteessa.

 

Toto75-5: Kierroksen pelatuin hevonen Shadow Of Brisbane hoiti hommansa rutiiniluontoisesti. Viimeiselle takasuoralle mentäessä neljännestä parista hyökännyt ruuna kiri ilman vetoapua tasaisen hyvin ja runttasi lopulta puolen mitan voittoon ajalla 15,2a/2100 metriä. Hopeadivari oli päivän kovin sarja, ja voitosta maksettiin 7000 euroa.

“Se ei välttämättä tuntunut niin hyvältä, miltä se yleensä tuntuu. Sen huomasi heti, kun lähdettiin kirimään, ettei ollut ihan parasta mahdollista vetoa, mutta hienosti se taas kerran tsemppasi ykköseksi”, Harri Koivusen valmennettavaa ajanut Olli Koivunen kuvaili.

Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Ypäjä Hereiam antoi matkalla hieman painetta johtaneelle Grainfield Oliverille, pääsi maalisuoralle tultaessa keulaan ja kamppaili toiseksi niukasti ennen suursuosikin perässä tullutta Tapiro Jetiä. Robin Roof kipusi sen kannoilla neljänneksi.

 

Toto75-6: Kolmannesta parista ulkoa puolimatkassa etusuoralla kirikaistalle lähtenyt Jyllätys pääsi ennen päätöspuolikkaan käynnistymistä johtohevosen rinnalle, josta se puristi tasaisen vahvasti niukkaan voittoon.

Juha-Pekka Ahonen ajoi osaomistaja Heidi Ahosen valmentamaa Jyllätystä, joka oli kuudenneksi eniten pelattu yllättäjä ja vei 7000 euroa tuloksella 28,3/2100 metriä. Toisen kaarteen jälkeen kaukaa taustalta muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Kukan Tutu siirtyi päätöskierroksella ulommas aina tarpeen mukaan, kiri maalisuoran melkein aidanviertä vauhdikkaasti ja ehti lähes tasoihin Jyllätyksen kanssa.

“Voitto ei ollut ehkä kauhea yllätys, mutta että päästiin noin hyvin matkaan, se oli yllätys”, Juha-Pekka Ahonen painotti. “Takaa sitten jo hyökättiin, ja pakko siitä oli lähteä yrittämään. Vahvuus on tämän paras valtti. Sitten helpotti, kun pääsi johtavan rinnalle ja tuntui, että homma sujuu aika helpostikin. Mutta aika tiukoille se lopussa kumminkin meni. Hevonen jäi odottelemaan, se ei ollut kyllä väsynyt.”

Jyllätystä seurannut ja takasuoralta ilman vetoapua tullut Virin Eko punnersi kolmanneksi ennen suosikki Tementikkoa, joka joutui lähtemään taaempaa jo etukaarteessa neljännelle radalle ja tarjosi samalla vetoapua Kukan Tutulle. Wauhti antoi johtopaikalta hieman periksi. Joriini taipui sen viereltä jo takasuoralla.

 

Toto75-7: Pronssidivarin suosikki Wilhelm Nash pääsi kiihdytyksessä kolmanteen pariin ulos, josta Ari Moilanen luovi sen kirikaistalle toiseksi viimeisessä kaarteessa ja löi takasuoran avautuessa täydet piippuun.

Wilhelm Nash eteni suoran lujaa ja pääsi loppukaarteeseen mentäessä keulaan, minkä jälkeen loppu oli varmistelua.

“Ekalla viidellä sadalla olin kahden vaiheilla, lähdenkö ajamaan eteenpäin, mutta arvelin sitten, että turha lähteä ja ajellaan parijonossa”, Ari Moilanen kertasi. “Se meni takasuoralla sitten todella helposti ohi hyvistä hevosista. Vika kurvin päästiin sisäradalle. Se varman päälle, ja sitten loppusuora oli laskettelua.”

Ville Mäkelän kasvattama, omistama ja valmentama Wilhelm Nash ravasi 2600 metriä aikaan 15,2a.

Wilhelm Nashia matkalla sekä kirissä seurannut Hazelhen Hermes pääsi loppukaarteen alussa toiselle radalle ja jatkoi selvästi toiseksi. Timo Korvenheimon talliin tuli näin lisää menestystä.

Johtopaikalla pitkään juossut Luxorious Lord piti kolmanneksi, kun sen takaa loppukaarteessa toiselle radalle noussut Dust Collector laukkasi suoralla.