Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Vixpress Li, 15,77 %, 2,90 euroa
Toto65-2: 8 Deangelo, 7,48 %, 20,50 e
Toto65-3: 10 Scampi, 46,66 %, 35,90 e
Toto65-4: 12 Bombard, 1,71 %, 758,60 e
Toto65-5: 8 Juliette Lax, 12,66 %, 4432,20 e
Toto65-6: 3 Axel Foley, 29,22 %, 7655,70 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 7655,70 euroa
Viisi oikein 124,60 e

Vaihto: 229 944,84 euroa

Erkki-Pekka Mäkisen suojatti Vixpress Li voitti Derbyn talvisuosikin keskiviikkona Vermossa.

Derbyn talvisuosikki oli kutistunut poisjääntien myötä vain neljän nelivuotiaan väliseksi mittelöksi. Laatu korvasi määrän, kun mukana oli muiden muassa viime vuonna ikäluokkaa hallinnut Hotshot Luca ja Kriterium-voittaja Run For Royalty.

Erkki-Pekka Mäkinen otti muilta luulot pois heti kiihdytyksessä, kun kannusti Vixpress Li:n keulaan. Jonomuodostelmassa mentiin, kunnes Olli Koivunen nosti Hotshot Lucan avauslenkin lopussa toisen radan vetäjäksi.

Suursuosikki Hotshot Luca rynnisti lopussa aivan keulahevosen rinnalle, mutta ei päässyt ohi.

“Vixpress Li ei ole priima, kun saan sellaiseksi, on se aika hyvä. Lumihangessa on ajettu paljon ilman kenkiä, mutta se on eri asia kuin ajaa hiekalla. Vixpress Li voitti Suomen parhaan hevosen tänä päivänä”, Erkki-Pekka Mäkinen ilakoi.

Vixpress Li otti uran ensimmäisen täysosuman tuloksella 15,7a / 2100 metriä.

Ravit kulkivat aikataulusta myöhässä radan kunnostuksen takia, ja Packerin karattua illan toisessa lähdössä pienelle karkumatkalle lähtötohinoista. Packer pääsi pakomatkalle, kun kärryt hajosivat Ari Moilasen alla, jolloin kuski putosi radan pintaan.

“Ei mitään hätää, vointi ihan hyvä”, Ari Moilanen kertoi voinnistaan 2. lähdön jälkeen ja ohjasti kilpaa jo seuraavassa.

Toto65-2: Enintään 10 000 euroa ansainneiden lähtöön saatiin myös nelivuotias voittaja, kun Deangelo häikäisi.

Kiihdytyksessä Olli Koivusen ajokki Glenn Danzig piti ensin keulapaikan, mutta päästi pian Antti Teivaisen ja Valiant Dreamin edelleen. Santtu Raitalan ajama suosikki Reverend Dred aloitti johtavan rinnalla, mutta eteni 1300 metriä maaliin keulaan.

Juhani Tapanin suojatti Deangelo jäi samassa johtavan rinnalle, mutta jyräsi haastavalta juoksupaikaltakin helppoon voittoon.

“Deangelo oli hyvä jo viimeksi ja meni startin ansiosta tosi paljon eteenpäin. Se oli jo kotona todella hyvän tuntuinen”, Juhani Tapani paljasti.

Valiant Dream lopetti toiseksi ohi kangistuneen Reverend Dredin.

Toto65-3: Mailin rykäisy pedattiin suosikki Scampille, joka voitti reipasvauhtisen kisan oikein helposti.

Marko Känsälän suojatti Camiel Kievitshof piti aluksi sisäradalta keulapaikan, mutta päästi Tommi Kylliäisen ja Sacramento S:n eteensä. Riina Rekilän suojatti Aragorn Hoss eteni rinnalle huolehtimaan reippaasta matkavauhdista. Muut nimet miehittivät kärkisijat lopussa.

Ari Moilanen lähti viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin Scampin kanssa. Antti Teivaisen ajama Flynn Boko seurasi perässä, muttei pystynyt haastamaan suosikkia.

“Totta kai juoksu luonasi tänään, mutta tämä on raviurheilua: välillä luonaa ja välillä ei”, Scampin osaomistaja-valmentaja Leo Mönttinen muistutti.

Toto65-4: Olli Koivunen järjesti suuryllätyksen Bombardin kanssa. Bombard lähti matkaan tukalista asetelmista radalta 12, mutta niin vain se jyräsi sieltä keulan Al E.Gador Zetin kimppuun maalisuoralla ja ohitti tämän varmoin ottein.

“Rata ei ole liian kova eikä liian pehmeä, hevonen tykkää juosta tässä. Lähtöpaikka oli paha, mutta se teki jo Solvallassa hyvän loppuvedon”, valmentaja Pertti Isotalo kertoi.

Suosikki Al E. Gador Zetin jälkeen kolmanneksi ylsi Hannu Torvisen ajama Crossover.

Toto65-5: Tammatähdessä Juliette Lax palasi tauolta hirmuvireessä. Antti Teivaisen ensimmäistä kertaa kyytiinsä saanut tamma otti kanuunastartin takamatkan juoksuradalta ja eteni jo 1. kaarteessa keulaan. Siinä se sai vetää avauslenkin maltillisesti.

Ensimmäisen kierroksen lopussa Ari Moilanen iski suursuosikki Huimariinan kanssa kolmannen kiertoon. Valjakko pääsi viimeisen puolikkaan alussa laskeutumaan ensimmäiseksi toiselle radalle, mutta pian Juliette Lax pötki jo pakoon.

“Tamma voitti tosi helposti ajamatta. Se on näyttänyt luokkansa, sillä on rahaa vielä vähän kilpakumppaneihin nähden, mutta tammalähdöissä se varmaan pärjää”, Antti Teivainen mietiskeli.

Huimariina kesti toiseksi ennen lujaa lopettanutta Hetviinaa.

Toto65-6: Illan viimeisessä koitoksessa nähtiin illan kovin avaus, kun Antti Teivaisen ajama Lovetown latasi kärkeen 10,5-avauksessa. Lovetownilla riitti voimia puristaa kolmanneksi.

Esa Holopaisen ajama Axel Foley iski 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja jyräsi keulahevosen ohi helposti, vaikka palasi kilpailuun tauolta.

Ari Moilasen kuskaama Por Nie Rock tulitti loppua hurjasti ja ehti haastavista asemista toiseksi.