Nelivuotiaiden suomenhevosten suurkilpailu Satakunta-ajo päättyi Janne Sorosen ja Vixuksen voittoon Porissa.

Ikäluokan ykkösnimi Vixus pääsi 60 metrin takamatkalta mukavasti matkaan ja pääsi 3. juoksupariin ulos. Janne Soronen teki siitä ratkaisun alle kierros juostuna ja eteni johtavan rinnalle. Risto Tupamäen ajokki Turelius vaani selässä, mutta Sorosen annettua menoluvan irtosi Vixus ylivoimaisesti muista.

“Moni halusi ajaa sisärataa ja tuli laukkoja, joten päästiin hyvään paikkaan. Taktiikkana oli pitää Tarunlento ja Turelius takaviistossa loppuun saakka”, Janne Soronen onnistui taktiikassaan.

Janne Soronen piti ennakkoon Tureliusta ja Tarunlentoa pahimpina kilpakumppaneinaan ja ne tulivatkin maaliin seuraavina.

“Mietin ennakkoon, että aika hyviä täytyy paalun hevosten olla, kun tämä pystyy hyvissä olosuhteissa menemään 24-vauhtia läpi. Aika monta sekuntia Vixuksella on jäänyt varastoon”, Soronen paljasti voitonhuumassa.

Vixuksen voittoon riitti tulos 28,9 / 2160 metriä.

Voittaja palkittiin 30 000 eurolla. Lähes kaiken mahdollisen tällä kaudella voittanut Vixus on ansainnut siten tänä vuonna hulppeat 138 105 euroa.

Vixus jää valmentaja Katja Melkon mukaan mitä luultavimmin talvitauolle.

“Kuopiossa olisi vielä kilpailu 5000 euron ykkösellä, joka on harkinnassa. Todennäköisesti kallistutaan siihen, ettei ajeta ja valmistaudutaan ensi vuoteen.”