Sun Capitano on oppinut voittamaan laukkojen sävyttämän syksyn jälkeen. Se toi Ari Moilaselle yhden tolpan lisää keskiviikkona Vermosta nostaen vihtiläisen lukeman 5997:ään Hippoksen tilastojen mukaan.

Mika Ahlströmin valmennettava kiitti Moilasta nätistä juoksusta kolmannessa parissa toisella radalla. Mikä oli siellä vaaniessa, kun keulan Westcoast Love veti keulassa kovaa, kierroksenkin väliaikaan 1.13, mikä on vinhaa tahtia matalassa sarjassa syyskelille. Vaikka Sun Capitano sai kiertää välillä neljättäkin rataa, se jatkoi varmoin ottein ykköseksi ennen myös kovaa kirinyttä Phantom Smithiä.

“Sun Capitano on varmistunut rutiinin myötä”, Moilanen tuumi.

“Kykyjä sillä on koko ajan ollut.”

Kierroksen suursuosikki Shadow Of Brisbane sai taipua Tommi Kylliäisen ässävedon edessä. Kylliäinen takoo tällä hetkellä voittoja Vermosta ja muilta radoiltakin hurjalla prosentilla. Vermossa hän harjasi kolmesta ajokistaan omalla valmennettaallaan De Toy Zenalla. Tamma seurasi suosikkia loppukirissä ja “kiitti” spurttaamalla ohi lopussa varmasti.

“Tammalla oli ennen painavat kengät, mutta viime aikoina pyörä ei ole pyörinyt”, kuvaili Kylliäinen.

“Ajattelin tänään että kaikki tai ei mitään ja riisuin De Toy Zenalta kengät, ja se tuntui toimivan.”

Avauskohteessa Fakir Victory vältti sisäradan miinan. Kun Antti Teivainen sai ajokkinsa eteen vapaan radan ensimmäisessä kaarteessa, hän ajoi Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalla päättäväisesti keulaan, ja lopputulos oli ylivoimavoitto.

“Ihan parasta Fakir Victoryä”, suitsutti Teivainen.