Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 6 Vokkeni, 25,26 %, 7,68 euroa
Toto4-2: 10 Stonecapes Pro, 18,10 %, 17,21 e
Toto4-3: 6 Pyöriän Salama, 6,83 %, 85,34 e
Toto4-4: 10 Mr Chance, 6,65 %, 756,15 e

Vaihto: 63 982,40 euroa

Mikkelin suurimmat setelit jaettiin heti Toto4-pelin kärkeen, kun 4-5-vuotiaat suomenhevoset mittelivät paremmuudestaan. Esa Holopaisen ja Tapio Perttusen ajokit Vokkeni ja Vixeli järjestivät jännittävän kaksintaistelun, joka päättyi haastajana matkaan lähteneet Vokkenin voittoon.

Toto4-1: 20 metrin takamatkalta matkaan lähtenyt Vokkeni eteni Esa Holopaisen kanssa keulapaikalle toisen puolikkaan alussa. Tapio Perttunen ei aikaillut 40 metriä kauempaa lähteneen Vixelin kanssa, vaan kierrätti ajokkinsa keulahevosen rinnalle 1000 metriä ravattuna.

Vixeli alkoi langettaa Vokkenille samassa painetta, ja kolmas puolikas tulitettiin 23,5-lukemiin. Maalisuoralla Vixeli tuli aivan Vokkenin rinnalle, mutta Jukka Huuskolan omistama, valmentama ja kasvattama 5-vuotias vastaili tarpeen mukaan ja voitti kakkossuosikkina.

”Vokkeni vastailee keulasta hyvin. Vaikka Tapsan hyvä hevonen tuli rinnalle, tämä piti pintansa. Kolmas puolikas oli tosi raju, mutta tämä on niin juoksija, että vastasi vain helposti toiselle. Lopussa meni tiukalle, ja molemmilla oli kaikki pelissä”, Esa Holopainen selosti.

Uransa viidennen ykköstilan seitsemään kisaan ottanut Vokkeni paranteli ennätystään roppakaupalla, kun pisteli 2120 metriä lukemiin 27,4.

Toto4-2: Lyhyen matkan kisan parhaille paikoille oli arvottu nopeita lähtijöitä, ja niinhän siinä kävi, että alkumatka lipsahti niiden osalta turhan reippaaksi, jolloin kenttä kääntyi.

Sisäradalta avannut Destination One piti kärkipaikan varsin helposti, mutta joutui avaamaan ysiä. Se oli enintään 18 000 euroa ansainneiden lähdössä ymmärrettävästi liikaa.

Puolimatkassa usea vastustaja laukkasi lähes samaan aikaan. Iikka Nurmonen pääsi tällöin nousemaan Rock Boltin kanssa sisäradalta 2. ulos, josta kiri loppukaarteessa kärkeen. Sen takana matkannut kakkossuosikki Stonecapes Pro sanoi viimeisen sanan, ja Tapio Perttunen kirkasti rattailla edellisen lähdön hopeasijansa.

“Lähdin 600 ennen maalia kolmatta eteenpäin. Hyvin hevonen jaksoi nujertaa kanssakilpailijansa. Se piti hyvin vauhtinsa loppuun asti ja oli jo lämmityksessä riskin ja hyväntuntuinen”, Tapio Perttunen kehui Jarkko Ristimäen valmennettavaa.

Stonecapes Pro pisteli 1600 metriä aikaan 13,9a.

Toto4-3: 29. kerta toden sanoi, kun Pyöriän Salama ylsi uransa avausvoittoon suoraan kilpailutauolta.

Tapio Perttunen yritti kahmia lisää mainetta ja mammonaa yksin paalulta matkaan ampaisseen Faarao Laxin kanssa. Kaksikon alkumatka meni nätisti, mutta viimeisellä takasuoralla alkoi keulassa ongelmat ravin kanssa, jolloin vauhdikkaammat menivät ohi.

Esa Holopaisen ajokki Välkyn Vesku eteni ensin kärkeen, mutta Myllyn Vili ohitti tämän nopeasti.  Toisella radalla tarkan reissun saanut Pyöriän Salama kiri lopussa kolmatta rataa ja ohitti Myllyn Vilin niukasti.

“Hevosella oli sairauksia välillä, jonka takia annoin sille tarkkaa reissua. Saatiinkin tosi nappireissu, jonka takia ykkönen varmaan tuli”, Marko Heikari näki valmennettavansa suorituksen. “Katsoin, että voitetaan varmasti, mutta Ripatin Antin hevonen lähti vastaamaan hyvin ja tuli uudestaan viimemetreillä. Onneksi marginaalit meidän puolellamme tänään.”

Pyöriän Salama teki voittotuloksen 29,3/2120 metriä.

Toto4-4: Sisäradalta lähtenyt Vincent Croft torjui kiihdytyksessä suosikki Mass Attackin helposti, mutta Vincent Croft otti nopeasti alun jälkeen laukan, jolloin kärkipaikka putosi Mass Attackille. Se taipui kuitenkin jo loppukaarteessa.

Mr Chance kiri viimeisellä takasuoralla takajoukoista napakasti ja Iikka Nurmosen ajokki löi voittotaistossa Newport Brodden.

Iikka Nurmonen näki viilenneet olosuhteet auttaneen voitontavoittelussa.

“Jos olisi ollut 8-9 astetta lämmintä ja auringonpaistetta, ei ylivauhti olisi kärjelle kostautunut. Loppua kohti vauhti hiljeni, jolloin takaa kerkiää. Hevonen teki hyvän kirin. Alku otettiin rauhallisesti ja kun käännin, lähti hyvin menemään.”

Mirja Kärkkäisen valmentama Mr Chance ravasi 1600 metriä aikaan 13,8a.