Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Pöylefanten, 21,33 %, 2,66 e
Toto65-2: 6 Fandango Brick, 14,45 %, 13,89 e
Toto65-3: 4 Taigo Blessed, 13,62 %/6 Combatant Motion, 11,83 %, 31,95 e
Toto65-4: 1 Immersive Workout, 20,99 %, 74,59 e
Toto65-5: 15 Quite A Boy, 24,38 %, 160,17 e
Toto65-6: 4 Julmin, 24,98 %, 294,86 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 294,86 euroa
Viisi oikein 13,85 e

Vaihto: 166 798,48 euroa

Norjasta suomalaisomistukseen Heini Ruhan ja Rami Syrjän hoiviin siirtynyt Pöylefanten avasi kisarupeamansa uudessa kotimaassaan vakuuttavasti, kun tupsujalka kiskoi Vermon Toto65-avauskohdetta alusta maaliin saakka parastaan antamatta.

Pöylefantenin valmentaja Rami Syrjä pelkäsi ennen enintään 29 000 euroa ansainneiden kylmäveristen lähdön starttihetkeä suojattinsa laukkaa, eikä se kuskin kertomana alussa kaukana ollutkaan.

”Hevonen oli vähän innokas ja haparoi, mutta onneksi pysyi askelillaan”, Antti Teivainen kommentoi alkumatkaa TotoTV:n haastattelussa.

Antti Teivainen piti Pöylefantenin ravilla, ja kaksikko painui keulapaikalle heti ensimmäisessä kaarteessa.

Kahdeksanvuotias Pöylefanten ei saanut tehdä sunnuntaihölkkää, siitä piti huolen toista rataa vetänyt kaksikko RunoneitoJuha Utala. Pöylefanten ei reippaasta matkavauhdista lannistunut, vaan musta ruuna hallitsi kolmossuosikkina helponnäköisesti perille asti.

”Jäi tosi hyvä maku hevosesta”, Antti Teivainen jatkoi. ”Tosi kiva hevonen ajaa. Se pyöritteli vaan korviaan, ja tuntui, että oli maalisuoralla voimiakin jäljellä. Pöylefanten on kiva lisä tänne, nyt näyttäisi kaikki hyvälle. Hyvä jakso on, että jos ravia vaan menee, kyllä varmaan pärjäilee jatkossakin.”

Pöylefanten teki 2140 metrin kilpailussa ennätyksensä 26,1a.

Vastuuvalmentaja Rami Syrjä piti elokuussa talliinsa siirtyneen Pöylefantenin menestymistä hiittiotteiden perusteella etukäteenkin mahdollisena.

”Vauhtivarat ja jakso tuntuivat aika hyvät olevan, että ravia jos pääsee, odotin sen pärjäävän. Se on sellainen sopivasti pyrkivä, painaa hieman. Neljä hiittiäkö me ajettiin sillä, että entisen valmentajan treeneillä mentiin. Pari viikkoa sitten käytiin eka kerran hevosen kanssa radalla”, Rami Syrjä selosti.

Pöylefanten hankittiin Lempäälään likimain kuin sika säkissä.

”Olen kytännyt sopivaa hevosta jo puolisen vuotta, jos en kauemminkin. Se oli ennen Norjan viimeistä starttiaan myytävänä. Olin yhteyksissä omistajavalmentajaan, joka sanoi hintalapun. Katsoin sen viimeisen startin vielä, että jos se ravia yhtään menee, otan sen. Hevonen voitti, joten pyysin heti laskun tulemaan. Videoiden perusteella sen valitsin”, Rami Syrjä kertoi.

”Alvit ja tullit kun sille päälle tuli, tuli sille ihan hintalappukin. Ei se älyttömän kallis ollut, mutta harrastekäyttöön vähän kallis – nythän tuo hinta jo vähän tipahtikin”, Syrjä myhäili 2500 euron arvoisen ykköstilan jälkeen.

Rami Syrjä touhuaa kotioloissa Pöylefantenin kanssa yhdessä avovaimonsa Heini Ruhan kanssa.

”Pääsääntöisesti minä olen hevosella ajellut, ja avovaimo on hoitanut hevosen henkistä puolta. Pöylefanten on superkiltti hevonen, joka käy vaikka ihan pikkulapsellekin. Tuohon radalle kun menee, sitten sille tulee vaihde silmään, mutta siihen asti se käyttäytyy kuin herrasmies. Pöylefantenin luonne on täysi kymppi, ei passaa moittia.”

Pöylefantenilla tähdätään seuraavaksi lauantailähtöön.

”Kai se pitää joku seiskavitonen katsoa. Pitää vähän seurata, että miten se palautuu ja menee hiitillä. Jos parin-kolmen viikon päästä olisi sarja tarjolla, voisi sillä kokeilla – kun näyttäähän tuo tuolla tasolla pärjäävän. Kai se on vielä kerran kokeiltava kovimmalla tasolla ennen kuin putoaa maanpinnalle”, Rami Syrjä nauroi.