Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Vuvuzela 16,44 %, 7,00 e

Toto4-2: 12 Sand Of Holmö 40,89 %, 10,27 e

Toto4-3: 2 Wang Dang Doodle 16,03 %, 29,75 e

Toto4-4: 11 Littlebro Comery 9,22 %, 101,29 e

 

Vaihto: 78 835,20 euroa

Ravilla pysyminen oli avaintekijä Vuvuzelan onnistumisessa. Seppo Suurosen valmentama tamma aloitti Kouvolan torstairivin.

Toto4-1: Teemu Okkolinin tallista suosikkina debytoinut Vihellys kiersi vauhdikkaimmin lähteneen Sarsiksen jälkeen kärkipaikalle. Voltin vitosradalta hapuillen aloittanut Vuvuzela haki siinä vaiheessa vielä rytmiään kolmannella radalla, mutta sen löydyttyä Ari Moilasen ajokki eteni takasuoran lopussa kuolemanpaikalle pitämään tempoa.

Tempo kohosi kolmannella puolikkaalla valiolukemiin, ja Vuvuzela hankki hyvissä ajoin yliotteen, jonka piti sitten maaliin asti. Kolmanneksi eniten pelattu Vuvuzela kirjautti kauden ensimmäisen voittonsa ajalla 26,7/2100 metriä.

“Vuvuzela on ollut aika lämmin pakkaus, mutta nyt se oli kyllä tosi rauhallinen ja koko esittelyn ja lähdön välin. Siinä ei ollut ongelmia, mutta alku oli kuitenkin vaikeata. Siitä kun päästiin rytmiin, se polki sitten kyllä hyvin”, Ari Moilanen kuvaili.

Toisessa ulkona välillä pienen välimatkan päässä kärkiparista seurannut Sokru puristi lopulta toiseksi niukasti ennen Vihellystä ja kolmannesta sisältä melkein samaan rintamaan niiden kanssa työntynyttä Karkurin Valssia, jolle tila avautui, kun Vuvuzela ajautui maalisuoralla vähän ulospäin.

 

Toto4-2: Kohteiden pelatuin hevonen Sand of Holmö voitti, vaikka juoksu ei suosinut yhtään.

Ohjastajahyvitys-lähdössä lähtöradat määräytyivät kuskien voittojen mukaan. Sand of Holmön ohjissa ollut valmentaja Olavi Nisonen oli porukan voitokkain, ja näin valjakko kilpaili numerolla kaksitoista.

Ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä tuli laukka, jonka jälkeen Sand of Holmö tavoitti muut takasuoralla. Olavi Nisonen käänsi sen reissuun jo puolimatkassa, ja vaikka loppumatka taittui kolmatta rataa ilman vetoapua, tamma puristi umpirehellisesti voittoon tuloksella 16,6a/2100 metriä.

“Vaikka oli tuohon lähtöön eniten voittoja oleva kuski, niin huonoiten ajoin, vaikka voitin”, Olavi Nisonen manaili. “Mutta hevonen ratkaisi tänään. Se oli viimeksi vähän vaisu, mutta siinä oli jotain virusta. Nyt se teki kyllä tosi hienon juoksun. En olisi millään uskonut, että voittaa vielä.”

Kasipaikalta parijonoon päässyt Case Caroline jäi ensimmäisellä takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua. Se eteni puolimatkassa keulaan, josta piti toiseksi. Viimeisen kierroksen toista rataa ilman selkää tullut Frode Sisu kesti täpärästi kolmanneksi.

 

Toto4-3: Avojaloin vaivatta johtoon avannut Wang Dang Doodle sai vetää mieleistään tahtia, kiristi sitä loppua kohden ja voitti vakuuttavasti ajalla 15,1a/2100 metriä. Jarmo Saarelan ajama ruuna oli kolmanneksi pelatuin.

“Kyllä oli niin mustia pilviä. Hevonen oli aivan kuohassa, kun tultiin tänne ravipaikalle”, Jorma Kinnunen paljasti. “Lyötiin se äkkiä valjaisiin, ja olen kiertänyt sillä tuota katosta varmaan 50 kertaa. Kun annoin ohjat Jampalle, sanoin että keskeytät, jos tuntuu siltä, että se ei liiku mihinkään. Mutta näytti liikkuvan, ja tämä oli kyllä niin iloinen yllätys, että kyllä itku pääsee vielä menomatkalla.”

Selvä suosikki Cocktail Princess sai vaikean juoksun. Se kiersi kaarteen selässä kolmatta rataa, ajoi takasuoralla eteenpäin ja päätyi suoran lopulla kuolemanpaikalle, josta tsemppasi toiseksi ennen perässään tullutta Dream Of Celebritya. Muut putosivat päätösvaiheessa kolmikon tuntumasta.

 

Toto4-4: Takarivistä hyvän avaajan perässä heti kärkikuvioihin sännännyt Littlebro Comery pääsi kaarteessa toiselle radalle ja jatkoi takasuoralla 1.12-vauhtisen puolikkaan täyttyessä johtoon. Se sai vetää välillä rauhassa ja hallitsi sitten varmoin ottein maaliin saakka.

Päätöspuolikas taittui 1.13:n lukemiin ja koko 2100 metrin matka aikaan 15,7a. Littlebro Comery oli viidenneksi pelatuin.

“Päästiin hyvin läpi, ja tämä on kyllä niin nopea hevonen, että saatiin sitten haettua keulapaikka”, Tommi Kylliäinen kertasi. “Tosi laiska oli hevonen, että kyllä sille jäi vähän voimia käyttämättä. Tosi hyvä, että saatiin tällainen vähän kovempi lähtö alle. Hevonen menee näistä eteenpäin. Se on mun mielestä aika kehittyvä hevonen.”

Puolimatkassa neljännestä parista tien päälle lähtenyt suosikki Hurricane Boshoeve kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua. Se näytti olevan takasuoralla hetken aikaa jo vaikeuksissa, mutta sai uutta intoa ja puristi rehdisti toiseksi.

Alun kolmatta rataa kiertänyt Burnhill’s Luck pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla toiselle ilman vetoapua, josta se kamppaili sinnikkäästi kolmanneksi.

Toisen radan jonossa kolmantena hevosena matkannut Boulder Rocket mahtui loppukaarteessa kääntämään Hurricane Boshoeven perään kolmannelle radalle, mutta se kadotti samassa ravinsa ja pilasi laukkaan.