Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 3 Wonder Woman 44,98 %, 2,90 e

Toto4-2: 6 Ranch Qluisa 26,14 %, 3,70 e

Toto4-3: 6 Hanslankari 0,90 %, 266,80 e

Toto4-4: 7 Ulk Delle Selve 37,04 %, 318,60 e

 

Vaihto: 70 601,90 euroa

Avauskohteessa kilpaillut Wonder Woman piti pintansa Mikkelin Toto4-kohteiden pelatuimpana hevosena.

Kolmosradalta johtoon kiihdyttänyt Wonder Woman veti 1600 metrin kisaa tasaisen reippaasti ja pysäytti kellot maalissa aikaan 13,6a, joka on 7-vuotiaan tamman ennätys.

Takasuoran alkupuolella neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Euro Boy iski reilut 300 metriä ennen maalia vapaalle radalle ja kiri terävästi toiseksi, muttei ehtinyt haastamaan Wonder Womania, jonka takaa Desperado’s Hope seurasi kolmanneksi selvästi ennen muita. Euro Boyta seurannut Menino Bonito laukkasi loppusuoralle tultaessa.

“Ensimmäiset 200 metriä ajettiin tosi kovaa, mutta sen jälkeen vauhti kyllä tasoittui”, Marko Redsvenin valmentamaa Wonder Womania ajanut Henri Bollström kertasi.

“Tiesin, että Samulin hevonen (Samuli Innasen ajama Euro Boy) tulee kovaa maaliin. Näin, että se joutui lähtemään neljännelle radalle, niin löin kurven puolessavälissä hanat auki, että kerettäisiin vähän karkuun. Wonder Woman on vähän laiska yksin ja jäi vähän kuulostelemaan, mutta piti suht helposti.”

 

Toto4-2: Tammasarjan suosikki Ranch Qluisa pääsi juoksuradalta hyvin liikkeelle ja ensimmäisessä kaarteessa vastuksetta kärkeen. Se vastaili muille tarpeen mukaan ja kuittasi 2600 euron palkinnon tuloksella 17,8/2100 metriä.

“Kun vetäisin korvat auki, tuntui että se lähtee menemään. Katsoin vaan tarkasti, ettei pääse selästä kukaan yllättämään, ja sitten viimeisen 150 metriä annoin tulla”, illan toisen voittonsa ohjastanut Arto Laaksonen kuvaili.

Nelivuotiasta tammaa valmentaa osaomistaja Vesa Regina, joka on harrastanut lajia kymmenisen vuotta ja rakentaa parhaillaan omaa paikkaa Savitaipaleella.

“Tulevaisuudessa toivottavasti kovakin nimi, mutta vuoden päivät varmaan vielä rakennetaan ja jos sitten johonkin päästäisiin”, Vesa Regina paljasti.

Ranch Qluisalle oli tehty isompaan lähtöön varustemuutoksia.

“Viimeksi oli korvat oli täysin kiinni, ja ajettiin passiivinen juoksu. Yritettiin saada hevonen hyväksi, ja se oli hyvä siellä”, Regina korosti. “Tiputettiin nyt alumiinia eteen ja puolilappua, että osaa jo vastata, kun se on umpilapuilla tähän asti mennyt. Kolmen joukkoon odotin sitä, mutta en odottanut, että se voittaisi noin helposti.”

Sisällä kolmantena matkannut Phoenix River mahtui päätösvaiheessa nousemaan ulommas, iski maalisuoran avautuessa kärkiryppään tuntumasta neljännelle radalle ja kiri napakasti toiseksi. Gogo Wheels seurasi voittajan takaa vapaasti kolmanneksi. Ensimmäisellä takasuoralla taustalta reissuun lähtenyt Big Lovely juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle ja antoi päätöspuolikkaalla ymmärrettävästi periksi. Sanni Sky laukkasi lähtösuoralla.

 

Toto4-3: Suosikkien jälkeen arvo ponnahti isoksi, kun kolmanneksi vähiten pelattu Hanslankari jyräsi ansaittuun voittoon.

Päätöskierroksen käynnistyessä kolmannesta parista kirikaistalle siirtynyt Hanslankari joutui kiertämään koko loppumatkan ulkona ilman vetoapua, mutta puursi vahvasti perille ja piti perässään tulleen selvän suosikin Piispalan Santerin takana.

“Ajattelin, että me jäädään alussa ja siellä hännillä pysytään ja korkeintaan niitä väsyneempiä noukitaan, mutta eipä se aina mene käsikirjoituksen mukaan”, Risto Tupamäki hämmästeli.

“Hanslankari lähti yllättävän hyvin ja päästiin toiselle radalle. Siinä ajettiin paikkoja pitkään, mutta kun vauhti vähän hiljeni eikä tämä ole oikein sellainen pätkänopea, annettiin sitten voiman puhua.”

Hanslankarin edellinen voitto oli kolmen vuoden takaa. Viime vuonna se ylsi kerran toiseksi, mutta se teki kauden aikana ennätyksensä 23,8a, josta se jäi nyt 1600 metrin matkalla neljän kymmenyksen päähän.

“Edellisessä startissa sitä häirittiin. Se on ollut kunnossa ja tekee tähän aikaan vuodesta aina parhaat juoksunsa”, isänsä kasvattaman 12-vuotiaan orin omistava Kaisa Tupamäki-Kukkamo huomautti.

Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut Villi-Anna laukkasi paineen alla maalisuoralle tultaessa. Sitä seurannut Kukan Tutu sai tulla suoran vapaasti, muttei pystynyt ottelemaan ihan voitosta ja jäi kolmanneksi. Ensimmäisen kaarteen jälkeen kolmannelta radalta kuolemanpaikalle päässyt Jottei laukkasi maalisuoralla Kukan Tutun kupeelta kolmostaistosta.

 

Toto4-4: Päätöskohteen suosikki Ulk Delle Selve joutui kiertämään ensimmäisen sekä viimeisen kaarteen kolmatta rataa, mutta ratkaisi silti varmasti.

Kaarteen jälkeen kuolemanpaikalle päässyt Ulk Delle Selve sai hetken kuluttua selän niin ikään alun ulkona kiertäneestä Rowhill’s Jackista, jonka takaa Hannu Torvinen käänsi Juuso Holttisen valmentaman 5-vuotiaan orin jo takasuoralla kirikaistalle.

Lähdössä painettiin pitkään vauhdikkaasti, mutta päätöspuolikas tultiin enää 1.17:n lukemiin ja Ulk Delle Selven ajaksi lyhyellä matkalla tuli 13,8a.

“Se niittasi helposti kyllä. Varmaan jos korvat olisi avannut, olisi löytynyt vähän kovempikin lopetus”, Hannu Torvinen vakuutti.

Italiassa syntynyt Ulk Delle Selve tuli Suomeen Norjasta Tapani Raunion välittämänä. Sen ympärille oli tarkoitus kasata isompi kimppa, mutta valtaosa osuuksista on edelleen Juuso Holttisen perheellä.

Johtopaikalla juossut Cool Conclusion kesti toiseksi niukasti ennen rehdisti tsempannutta Rowhill’s Jackia.