St Michelin osallistujalistoja tehdään parhaillaan. Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoo, että osallistumisensa kilpailuun ovat varmistaneet toistaiseksi vain Elian Web ja Workout Wonder.

Workout Wonderin valmentajan Jarno Kauhasen mukaan hevonen starttaa Mikkelissä, jos Kaustisen lauantainen kultadivisioonakarsinta menee hyvin.

St Micheliin on kutsuttu myös tuore Suur-Hollola-voittaja Venice, mutta Kari Tiaisen mukaan tamman osallistumista ei ole vielä lyöty lukkoon. Kutsutuista hevosista D.D.’s Hitmanin taustajoukot ilmoittivat, ettei hevonen juokse Mikkelissä.

“Lisäksi Daniel Redén on ilmoittanut, että hän tuo mielellään St Micheliin 1–2 hevosta. Odotamme häneltä varmistusta, mitkä hevoset ne ovat. Uskomme vahvasti, että toinen hevosista on Elitloppet- ja Finlandia-kakkonen Propulsion“, Tiainen kertoo.

Tiaisen mukaan virityksiä on myös Keski-Eurooppaan sekä tietysti Ruotsin ja Suomen suuntaan. St Michelin hevoset on usein listattu ja radat arvottu kilpailua edeltävänä sunnuntaina.

“Periaatteessa sunnuntaipäivän ilmoittautuminen päättyy maanantaina kello 9. On ollut sellaisiakin vuosia, että olemme siirtäneet lopullisen listan valmistumista maanantaille, jos joku kiinnostava hevonen on ollut vielä esimerkiksi sunnuntaina startissa. Osallistujia varmistuu päivä päivältä.”

Mikkelissä ajetaan St Michel -viikonloppuna myös Suurmestaruudet. Tiainen sanoo, että radalla on kovat odotukset Suurmestaruuksista.

“Oikeastaan kartoitamme nyt hevosia, joita siihen ollaan ilmoittamassa. St Michelin lisäksi meitä kiinnostaa, mikä Suurmestaruuden kokoonpano tulee olemaan.”

Suurmestaruus ja T76-finaalit kilpaillaan Mikkelissä lauantaina 15. heinäkuuta. Pääkilpailu St Michel on sunnuntaina 16. heinäkuuta.

“Näyttää selkeästi siltä, että lauantain painoarvo on koko ajan kasvanut ylipäätään ravitapahtumissa ja myös St Michelissä. Ihmiset käyvät raveissa ja yleensä suurtapahtumissa ehkä entistä valikoidummin ja mahdollisesti vain toisena päivänä. Tietyllä tavalla lauantai on usein muita päiviä viihteellisempi”, Kari Tiainen toteaa.