Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 3 Workout Wonder 32,49 %, 3,15 e

Toto5-2: 4 Burnhill’s Luck 6,20 %, 28,64 e

Toto5-3: 4 Bilettäjä 39,09 %, 38,83 e

Toto5-4: 3 Imakeituptothesky 23,94 %, 58,38 e

Toto5-5: 7 Willow Pride 65,19 %, 61,61 e

 

Vaihto: 94 185,10 euroa

Jokimaan tiistaivitosen avauksessa nähtiin vauhti-iloittelua, jonka päätteeksi Tommi Kylliäisen ohjastama Workout Wonder pysäytti kellot 1640 metrin matkalla kauden kotimaiseen kärkiaikaan 11,6a.

Toto5-1: Hyvistä asemista matkaan päässyt Workout Wonder ampaisi odotusten mukaisesti johtopaikalle, jonka Tommi Kylliäinen luovutti jo ensimmäisen kaarteen lopussa Big Man Eville.

Tempo pysyi tämän jälkeenkin kympin tuntumassa, eikä pussituksen vaaraa ollut. Workout Wonder pääsi iskemään kiriinsä näin otollisella hetkellä ja kirmasi maalisuoralla omille teilleen.

Kavioliigaa syys- ja talvikaudella kolunnut Workout Wonder johti pistepörssiä maaliskuussa selvällä erolla, vaikkei ollut voittanut yhtään osalähtöä. Sen edellinen täysosuma oli reilun vuoden takaa niin ikään kotiradalta.

Yhdysvalloissa syntynyttä 8-vuotiasta Workout Wonderia valmentaa osaomistaja Jarno Kauhanen, ja hänen Minna-vaimonsa toimii hoitajana.

Workout Wonder oli toiseksi pelatuin. Niukka suosikki T.Rex jäi takarivistä kauas letkan perälle. Se lähti kiriin takasuoran alussa, sai tulla loppukaarteen toista rataa ja jyräsi tasaisen vahvasti toiseksi yhtä isolla erolla kumpaankiin suuntaan.

Big Man Evin tahti hiipui lopussa, mutta se kesti kolmanneksi, kun muillakaan ei ollut enää eväitä repussa.

 

Toto5-2: Christa Packalenin valmennettavat veivät täyden potin kakkoskohteesta, kun Ari Moilasen luotsaama Burnhill’s Luck kiri maaliin niukasti ennen tallikaveri Mark Morea, jota ohjasti Hannu Torvinen. Alkupään lähdöistä talliin tuli jo yksi täysosuma, kun Hannu Torvinen ajoi uransa avanneen 3-vuotiaan Piece Of Historyn voittoon ajalla 18,2/2140 metriä.

Tasaisesti pelatussa lähdössä seitsemänneksi eniten merkkejä kerännyt Burnhill’s Luck teki kovan esityksen, sillä se laukkasi lähtösuoralla ja hapuili vielä viimeisellä takasuoralla kiriin lähtiessään.

Burnhill’s Luck lähti rytmin löydettyään parantamaan asemiaan kolmatta rataa, jota sai tulla loppukaarteessa tallikaverin peesissä. Se runnoi väkivahvasti loppuun saakka ja ehti juuri ennen linjaa ohi. Täyden matkan tulos 14,6a jää vain kolme kymmenystä 7-vuotiaan ruunan ennätyksestä. Voitto oli sille tälle kaudelle jo kolmas, sillä se kilpaili alkuvuodesta kuusi kertaa ja ylsi tuolloin viidesti totosijoille.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä ulkoa hyökännyt Mark More kiri myös hyvin, mutta joutui tyytymään hyvään kakkossijaan.

Alussa laukannut Mr Chance seuraili porukan kiinni ajettuaan sisällä, hakeutui päätösvaiheessa vapaille ja nousi väsyneiden vastustajien ohi kolmanneksi.

Sisältä johtopaikan pitänyt BWT Danger luovutti sen takasuoralla Notablelle, jolla riitti painetta. Notable ajautui kolmannessa kaarteessa jostain syystä toiselle radalle, jolloin BWT Danger peri uudestaan kärkipaikan. Siitä ei ollut kuitenkaan apua, sillä voimat eivät riittäneet tototaistoon. Notable sen sijaan puristi rehdisti neljänneksi.

Niukka suosikki Roofer seuraili toisen radan jonossa toisena ja kolmantena, oli loppukaarteessa pussissa ja kiri suoralla tilaa saatuaan asiallisesti Notablen kupeelle.

 

Toto5-3: Selvä suosikki Bilettäjä painui kaarteessa keulaan ja veti varmoin ottein maaliin saakka. Tapio Perttusen valmentama 7-vuotias tamma on kilpaillut nyt 17 kertaa ja saavuttanut niissä 11 voittoa. Tasoitusennätys parani 2140 metrillä kolme kymmenystä lukemiin 28,8.

Alkumatkan kolmatta rataa kiertänyt Piirron Tuisku pääsi toiseen kaarteeseen mentäessä pudottamaan toiseen pariin ulos. Se lähti vajaat 800 metriä ennen maalia uudestaan reissuun, eteni loppukaarteen alussa toiselle radalle ilman vetoapua ja piti Bilettäjää uhkaamatta toiseksi.

Päätöskierroksen alkupuolella neljännestä parista hyökännyt Rallin Muisto tuli loppumatkan kolmatta rataa pääosin ilman vetoapua, mutta puristi tasaisen hyvin kolmanneksi.

Loppukaarteessa kolmannesta sisältä toiseen ulos päässyt Turbo-Jytky käänsi suoralla vapaalle sisäradalle, mutta jäi neljänneksi.

Taustalla seuraillut Siporin Santtu lähti viimeisellä kierroksella muiden mukana kolmannelle radalle. Se oli edelleen pääryhmän hännillä, kun laukkasi loppukaarteessa.

 

Toto5-4: Christa Packalenin talliin lisää menestystä, kun Hannu Torvisen ajama suosikki Imakeituptothesky sai johtopaikan napattuaan vetää matkalla täysin rauhassa ja hallitsi 12,5-lopetuksellaan mielin määrin.

Seitsemännen kerran kilpaillut nelivuotias Imakeituptothesky ei ole vielä erehtynyt totosijoilta. Neljäs voitto tuli 2140 metrillä ajalla 16,4a.

Saman ikäluokan edustaja Quick Diablo kiri vaikeista asemista näyttävästi toiseksi. Hänniltä viidennestä ulkoa reilut 800 metriä ennen maalia kirikaistalle lähtenyt Quick Diablo sai takasuoralle mentäessä selän kolmannesta ulkoa iskeneestä Brazen Leonoresta, joka eteni loppukaarteen alussa kärkihevosen tuntumaan toiselle radalle.

Quick Diablo peesasi kaarteessa vielä toisessa ulkona ja kiri suoralla terhakkaasti toiseksi selvästi ennen Brazen Leonorea.

 

Toto5-5: Kohteiden pankki Willow Pride voitti helposti. Se sai mainion juoksun toisessa parissa ulkona, iski viimeisen takasuoran puolivälin jälkeen kärjen rinnalle ja erkani siitä alle kymppivauhtisen päätöspuolikkaan maalisuoralla ylivoimavoittoon.

Ari Moilanen ajoi Markku Niemisen valmentamaa 6-vuotiasta Willow Pridea, joka teki 2140 metrillä ajan 14,3a. Voitto oli toinen niin Moilaselle kuin Niemisellekin, jolle ensimmäisen osuman toi ennen pääpelin kohteita Q-Rex Oak.

Ykkösradalta vaivatta johtopaikan pitänyt Bosses Lady sai vetää mieleistään tahtia. Se ei mahtanut mitään Willow Pridelle, mutta kesti muiden iskut ja sijoittui toiseksi ennen selästään vapaasti tullutta Edward Alea.

Kolmannesta sisältä maalisuoralla ulommas noussut Joe Di Maggio piti asemansa neljäntenä.

Stonecapes Queilan juoksu ei onnistunut. Neljännessä parissa matkannut tamma pysyi pitkään taustalla, kun edeltä kiriin noussut Sahara Sandstorm ei vauhdin kiihtyessä pysynyt edes kunnolla muiden mukana. Stonecapes Queila kiri viimeisen suoran lujaa ja ehti viidenneksi.