Stevie

Workout Wonderin kilpailu-ura

2017 2 kilpailua 0 voittoa, 6 500 €, 12,8aly
2016 13 kilpailua, 4 voittoa, 83 173 €, 11,2aly
2015 11 kilpailua, 2 voittoa, 118 433 €, 9,6aly

Finlandia-ajoon himoitulta radalta kaksi kiihdyttävä Workout Wonder saa perjantai-iltapäivällä valmentajaltaan Jarno Kauhaselta edelleen kommentin: ”Ihan hyvältä tuntuu.”

”Hevosen virettä Tommikin (Kylliäinen) varmaan ensimmäiseksi kilpailupäivänä kysyy ja sen tietysti kerron, mutta taktiset valinnat kilpailussa ovat täysin hänen käsissään. Niihin emme puutu mitenkään”, Kauhanen korostaa.

Lähtöradalta kaksi on useita hyviä tapoja aloittaa kilpailu ja viedä se menestyksekkäästi maaliin.

”Stevie pystyy kakkosradalta tarvittaessa aika kovaankin avaukseen. Sen se näytti Eskilstunassa viime syksynä, ulkopuolelta Uncle Lasse, French Laundry, Flash Håleryd, Tango Negro ja kumppanit pysyivät takana”, Kauhanen muistuttaa.

Workout Wonder johti väliajoin 09,7/500m ja 12,0/1000 m. Tuon 2140 metrin kilpailun voitti Uncle Lasse 12,0a ja Workout Wonder 12,1a oli toinen.

USA:ssa ori juoksi ennätyksensä 9,6a ja tottui mailin kilpailuihin, mutta Pohjoismaissa se on juossut niitä tähän mennessä vain kolme sijoituksin 2-1-2.

Kauhanen kertoo hevosen valmistautuneen Finlandia-ajoon aivan samoin metodein kuin muihinkin kilpailuihin.

”Mitään ekstraa ei ole tehty tai valmistauduttu eri tavalla.”

”Tiistaina Stevie juoksi tiukemman treenin. Siinä oli muutama veto, joista kaksi viimeistä kovempaa, mutta ei kuitenkaan kilpailuvauhtisia.”

Sen jälkeen Workout Wonder nautti kaksi päivää tarhassa vain kevään tulosta.

”Perjantaina ajoin sillä kevyen viimeistelyn”, Kauhanen kertoo. ”Kotimaisemissa se juoksi lyhyen lenkin, jossa oli pari vetoa. Ihan hyvältä se tuntui edelleen.”

Finlandia-näyttämölle Stevie saapuu kilpailupäivänä.

”Sitä ennen se ottaa loman kannalta eli lauantaina se ulkoilee omaan tahtiinsa tarhassa”, Kauhanen myhäili.

Seinäjoella Workout Wonderilla ajettiin ilman kenkiä, mutta Vermossa se kilpailee takajaloistaan kengitettynä.

Jarno Kauhanen tuo hyvillä mielin nousukuntoisen Workout Wonderin Finlandia-ajoon. Kuva: TotofotoJarno Kauhanen tuo hyvillä mielin nousukuntoisen Workout Wonderin Finlandia-ajoon. Kuva: Totofoto

Lisää teemasta: Finlandia-ajo