Kymmenvuotiskautensa avannut Costello laitettiin Kouvolan sunnuntairavien avoimeen ryhmään haastajan roolissa, mutta jo alkumatkasta johtaneen Tähen Toivomuksen kupeelle hakeutunut kuningas vyöryi päätösvaiheessa reilusti ohi.

Henri Bollström tavoittelee tiukasti tuhannetta voittoaan, ja Tähen Toivomuksen ohjissa sitä jo odoteltiinkin, mutta Pauli Raivion valmentamalla oriilla ei ollut paras päivänsä. Kun toista rataa ilman vetoapua kiertänyt Costello löi viimeisellä takasuoralla pökköä pesään, ratkaisu tapahtui nopeasti.

“Takasuoran alussa annettiin löysät, ja seuraavat 300-400 metriä mentiin mun mielestä kyllä tosi lujaa”, Costelloa ajanut Risto Tupamäki kertasi. “Kyllä mä silti oletin, että Tähen Toivomus pystyy pitämään, mutta se ei ehkä ollut parhaimmmillaan.”

Costellon esitys ei sen sijaan jättänyt toivomisen varaa. Sen ei tarvinnut tulla loppuhetkiä enää täysillä, kun voitto varmistui hyvissä ajoin. Herttuan perheen ori kuittasi tonnin ykköspalkinnon 2100 metrillä ajalla 26,0a.

“Samanlainen hyvä Costello sieltä tuli esille jo näin aikaisessa vaiheessa, se oli pieni yllätys”, Tupamäki ihasteli. “Kyllä hevosesta näkee jo päällekin päin, ettei tämä mitään kovaa rumbaa ole saanut, vaikka varmasti on paljon valmennettu. Tämä on ylen lihava, mutta se saa tässä vaiheessa kautta ollakin.”

Tähen Toivomus antoi niin selvästi periksi, että myös Vieskerin Valo tuli siitä ohi.