Mika Forss ohjasti kaikki kolme välieräajokkiaan Suur-Hollola-finaaliin. Yksi niistä on pirkkalalaisen Hannu Korven omistama ja valmentama Saxoi. 

“Ajo meni ihan nappiin”, Hannu Korpi kommentoi. “Hevoselta otettiin kaikki kengät pois ja laitettiin toista kertaa jenkkikärryt perään, mistä oli hyötyä.”

Harrastajavalmentaja osti loppuvuodesta 2016 Saxoin kokonaan itselleen. Aiemmin hän omisti sen yhdessä hevosen kasvattajan Pertti Kirkisen kanssa.

Saxoi oli kesäkuun alussa juostussa Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa kuudes. Touko- ja kesäkuun aikana Korpi matkusti hevosen kanssa myös Ruotsiin ja Norjaan, mistä tuomisina ei kuitenkaan ollut menestystä.

Kotona hevonen on tuntunut jo pidemmän aikaa lupaavalta.

“Se on tuntunut niin älyttömän hyvältä, että finaalipaikka ei yllättänyt minua”, Hannu Korpi sanoo. “Vaikea sanoa, miten hevoselle sopii kilpailla peräkkäisinä päivinä. En kuitenkaan millään usko, että se olisi finaalissa huonompi.”

Finaalissa Hannu Korpi ohjastaa Saxoita itse. Valmentaja valitsi 5-vuotiaalle ruunalle radan 11.

Alla TotoTV:n video Suur-Hollola-ajon karsinnasta, jossa Saxoi sijoittui neljänneksi. Lähdön voitti Tuomas Korvenojan valmentama Jonesy.