Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Ypäjä Louvre, 13,19 %, 2,70 euroa
Toto65-2: 1 Ariitta 42,73 %, 5,40 e
Toto65-3: 9 Huimariina, 64,11 %, 6,80 e
Toto65-4: 8 Valiant Dream, 4,83 %, 64,10 e
Toto65-5: 1 Shadow Of Brisbane, 31,33 %, 81,50 e
Toto65-6: 7 One Break Broline, 12,87 %, 583,50 e

Kuusi oikein voitto-osuus 583,50 euroa
Viisi oikein 13,00 e

Vaihto: 234 956,50 euroa

Ari-Pekka Pakkasen valmentama Ypäjä Louvre jyräsi Derbysarjan voittoon johtavan rinnalta Toto65-avauskohteessa.

Illusion Lux oli voltissa kiihdytyksessä liukkain Mika Forss rattaillaan. Kaksikko ei keulassa kauaa ehtinyt keikkua, kun Erkki-Pekka Mäkinen iski Rosi’s Rodrigo kanssa voimalla eteenpäin ja riisti vetojuhdan paikan itselleen 1. takasuoralla.

Olli Koivunen otti ensimmäistä kertaa urallaan ilman kaikkia kenkiä kilpailleen Ypäjä Louvren rattailla alun maltilla ja taivalsi lopulta ensimmäisen radan veturina. Siitä se jyräsi oikein helposti voittoon tuloksella 15,6 / 2100 metriä.

“Tilanne alkoi mennä oikein hyvin meidän kannalta, kun vauhti pysyi reippaana ja kärkihevoset kuluttivat alussa voimiaan. Kaarteessa nostin johtavan rinnalle, sen jälkeen kaikki oli helppoa”, Olli Koivunen sanaili. “Eka kertaa kun hevosta lämmitin, tunsin sillä olevan mahtavan hienot potkut ja tosi paljon potentiaalia.”

Pekka Korpi kannusti Contro Venton yllätyskakkoseksi ennen keulan Rosi’s Rodrigoa. Suosikki Deangelon kiri ei kantanut 2. ulkoa

Toto65-2: Kylmäveristen ryhmäajossa nähtiin vakuuttava keulasoolo. Tapio Perttusen kuskaama Ariitta piti sisäradalta muut helposti ulkopuolellaan, vaikka myös Paakkarin Myrsky avasi lujaa.

Ariitta veti puolireipasta tahtia kärjessä, ja Perttunen antoi maalisuoran alussa ajokilleen menoluvan, jolloin se spurttasi lennokkaasti irti muista.

“Ariitta lämmitti todella hyvin. Ajoin pätkän kovempaa, niin tuntui tosi ravurilta.  Pikkuisen se puski ennen lähtöä, mutta startissa kaikki meni todella hyvin. Jos terveyttä piisaa, nousee ykkössarjan tammaksi”, Perttunen ennusti.

Esa Holopaisen treeniin palannut Siporin Santtu laukkasi alkumatkasta, mutta pääsi 2. ulos ja oli toinen. Teemu Okkolin oli Faitterin kanssa kolmas.

Toto65-3: Toinen kierroksen suursuosikeista piti, kun Ari Moilasen ajokki Huimariina rymisteli 40 metrin takamatkalta Tammatähden voittoon. Voitto tuli kuitenkin pienellä marginaalilla.

Teemu Okkolinin ajokki Kemun Muisto oli kiihdytyksessä liukkain, mutta eteen kelpasi Salasana Mika Forssin kyydittämänä.

Vajaa kierros ravattuna Huimariina sai hänniltä käskyn kolmannelle. Se puursi sitkeästi eteenpäin ja laskeutui Salasanan rinnalle takasuoran lopussa. Keulahevosen Huimariina nujersi helposti, mutta optimibalanssilla ilman kaikkia kenkiä kisannut Kemun Muisto kehitti kiukkuisen loppuvedon ja tuli Huimariinan tuntumassa maaliin.

Huimariinan voittotulos 23,9 / 2140 metriä sivuaa tamman ennätystä.

“Hyvä esitys oli tammalta. Etukäteen tehtävä näytti helpommalta. Juoksemaan se joutui, ja Teemun hevonen tuli tosi lähelle”, Moilanen myönsi.

Huimariinan ja Kemun Muiston jälkeen kolmanneksi tukalista asemista kiri Hetviina.

Toto65-4: Olli Koivuselle illan toisen 65-ykkösen toi yllättäjä Valiant Dream.

Teräsmiesliigassa alkumatkasta sattui ja tapahtui, ja lopullinen keulahevonen oli takamatkan juoksuradalta vauhdikkaan startin saanut Girl On Fire.  Kirsi-Marja Sellin treenaama tamma johti pitkään, mutta 2. ulkoa takasuoralla iskenyt Valiant Dream antoi loppukaarteessa painetta, jolloin Girl On Fire laukkasi.

Kalle Koffertin valmentama Valiant Dream marssi kaarteessa kärkeen ja karkuun. Se voitti kilometriajalla 16,8 / 2120 metriä.

“Nämä ovat aina tunteikkaita hetkiä, kun omalla kasvatatilla ja  omalla valmennettavalla voittaa. Valiant Dream on vahva jyrä, joka jatka mennä ja lähestyy huippuvirettään”, Kalle Koffert kertoi.

Girl On Fire antoi laukkansa nopeasti alas ja oli toinen ennen An-Valpuria.

Toto65-5: Koivunen, Koivunen, Koivunen. Olli Koivusen ajokki oli jälleen paras, kun Shadow Of Brisbane voitti näyttävällä suorituksella.

Voittokone Shadow Of Brisbane menetti sisäradalta keulapaikan kiihdytyksessä Whole Lotta Lovelle, joka päästi kakkossuosikki Scampin edelleen. Olli Koivunen nosti tällöin Shadow Of Brisbanen toisen radan veturiksi. Avauslenkki mentii 14,5-kyytiä, mutta kolmannella puolikkaalla mentiin tosissaan, kun se kellotettiin 11,5-lukemiin.

Maalisuoralla Shadow Of Brisbane jyräsi varmasti ohi keulahevosen ja voittoon täyden matkan tuloksella 13,1a.

“Sellainen olo jäi, että vähän voimiakin jäi varastoon. Se on mahtavassa iskussa. Tänään se oli varmempi kuin tavallisesti. Oli erimerkkiset jenkkikärryt perässä, en tiedä oliko sillä merkitystä, mutta hienosti meni, Koivunen kehui.

Scampi piti toiseksi ennen Whole Lotta Lovea.

Toto65-6: Kierroksen pelipankki Exuberance kaatui One Break Brolinen toimesta.

Suursuosikki Exuberance ei ehtinyt kiihdyksessä nopeimpien matkaan. Leemark’s Casimir oli ensin nopein, mutta Tommi Kylliäinen karutti One Break Brolinen lopulliseksi keulaksi.

Exuberance eteni johtavan rinnalle, eikä vaatinut keulahevoselta vauhtia. Loppua tultiin kaasu pohjassa peräti 09,0-kyytiä, ja One Break Broline piti varmasti perille.

“Matsi oli kyllä hyvä. Mielestäni tilanne oli hallinnasa”, Tommi Kylliäinen totesi.