Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Ypäjä Louvre, 26,30 %, 1,00 euroa
Toto65-2: 5 T.T. Hunsvotti, 24,63 %, 3,90 e
Toto65-3: 2 Holiday Ors, 29,34 %, 11,10 e
Toto65-4: 9 Jugador, 40,89, 16,50 e
Toto65-5: 11 Knows Best, 57,00 %, 17.80 e
Toto65-6: 9 Sun Capitano, 36,63 %, 19,30 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 19,30 euroa
Viisi oikein jackpot

Vaihto: 233 290,20 euroa

Olli Koivunen ohjasti Vermossa hirmuvireessä. Seitsemän ohjastustehtävää toivat peräti viisi ykköstilaa. Voitoista viimeisin tuli ravit päättäneessä kymmenennessä lähdössä Fox Loverin kanssa Toto65-kierroksen jälkeen.

Toto65-1: Suosikki Rebel Rapid sai pidettyä sisäradalta keulapaikan helposti, kun eturivistä Wang Dang Doodle ja lujaa avannut Daddy Boy laukkasivat kiihdytyksessä. Henri Bollströmin ajama keulahevonen ei saanut hengähtää hetkeäkään, kun Ypäjä Louvre hiillosti rinnalla. Kierros hurjasteltiin 11,0-vauhtia.

Vauhdinpidon jälkeen lahjakkaat nelivuotiaat erottuivat voittotaistoon, kun Ypäjä Louvre jyräsi ohi suosikin ja sai takanaan juosseen Deangelon kimppuunsa. Ari-Pekka Pakkasen valmentama Ypäjä Louvre jaksoi vastata haastajalleen ja vei mailin voittoajalla 11,8a.

“Tarkoitus oli ajaa vähän reipasta, että uusi ennätys tulee. Toivottavasti riitti”, Olli Koivunen naurahti voittajahaastattelussa. “Hevonen teki mahtavan esityksen. Olen tykännyt siitä tosi paljon, sillä on tosi hieno tyyli juosta ja mennä. Tänään Ypäjä Louvre näytti osaamistaan.

Tallitietojen mukaan ensimmäistä kertaa jenkkikärryt perässä kilpailleen Ypäjä Louvren jälkeen Deangelo tuli maaliin seuraavana. Esa Holopaisen kuskaama Take A Bow oli kolmas.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo meni suosikille, kun T.T. Hunsvotilla oli ravipäivä.

Henri Bollströmin ajama T.T. Hunsvotti kilpaili mielenkiintoisella statistiikalla, sillä 8-vuotias ei ollut koskaan hävinnyt ravilla, mutta oli pilannut puolet kisoistaan laukkoihin.

Vermossa oli onnistumisen aika, kun Tuomas Pölläsen suojatti kiihdytti keulaan ja hallitsi Hupsiksen tiukasta haastosta huolimatta perille ennätysajalla 27,5 / 2100 metriä.

“Tänään hevonen ei ollut epävarma. Koko matkan ravasi tosi varmantuntuisesti”, Henri Bollström kertoi. “Hevonen oli laiska keulasta. Hupsis tuli rataa ulompaa, ei heti hoksannut alkaa vastaamaan. Voimia oli, mutta tiukille meni.”

Tapahtumaköyhän lähdön kakkonen oli Hupsis, alussa laukannut Mootsartti kolmas.

Toto65-3: Mailin kisan kiihdytyksessä ratkesi paljon, kuten yleensä. Holiday Ors oli lopullinen keulanimi, joka mahdollisti sen täysosuman.

Kiihdytyksessä keskeltä rataa avannut Camiel Kievitshof otti odotetusti keulapaikan, mutta Marko Känsälälle selkäjuoksu sopi mainiosti. Antti Veteläisen ohjastama Holiday Ors oli kiihdytyksessä siksi nopea, että ehti noutamaan piikkipaikan itselleen.

Kiihdytyksessä suurta roolia esittänyt kaksikko Camiel Kievitshof – Holiday Ors oli esillä myös lopussa. Camiel Kievitshof pääsi selästä kirimään, mutta jäi terävästä lopetuksesta huolimatta kakkosrahoille.

Holiday Ors voitti ajalla 12,0a / 1609 metriä. Se oli suosikki, vaikka pelikannatus laski päivän aikana rajusti.

“Marko kun pääsi keulaan, näytti merkin, että anna tulla vaan. Suosiolla päästiin keulaan”, Antti Veteläinen kertoi. “Tosi tiukille meni lopussa. Lapun takaa näkösälle hevonen tuli niin Holiday Ors alkoi vastaamaan. Elämänsä kunnossa on.”

Toto65-4: Olli Koivusen hurja lento jatkui Voimaliigassa, kun Jugador oli porukan vahvin.

Kiihdytyksessä kakkossuosikki Reverend Dred osallistui tiukkaan alkurynnistykseen hetken, mutta huomasi pian, ettei keulaan ole suoraan asiaa kinastelevan kärkiparin Detroit Rock Sisu – New Life Wheels. New Life Wheels prässäsi itsensä väkisin keulaan, mutta laski myöhemmin Reverend Dredin eteensä.

Reverend Dred sai vetää jatkossa rauhassa, mutta kirilenkin alussa toista rataa vetänyt Jugador iski kimppuun. Jugador hankki keulahevosesta otteen varsin helposti.

“Jugador tuntui matkalla tosi hyvälle, kuten yleensäkin. Vähän veteli naruista viimeisessä kaarteessa niin tiesi kuka lähdön voittaa”, Olli Koivunen latasi.

Toto65-5: Lämminveristen matalimmassa sarjassa nähtiin tiukka voittotaisto kahden lahjakkaan kolmivuotiaan välillä. Mittelö päättyi voittamattoman Knows Bestin eduksi.

Tapio Perttusen ohjastama Jolly Roy piti sisäradalta keulapaikan, mutta joutui avaamaan reippaasti. Kiivaan alun jälkeen ori sai rauhoittaa tempoa ja johti melkein maaliin asti.

Mika Forss ei hätiköinyt kierroksen pelipankki Knows Bestin kanssa alkumatkasta, vaan kaksikko taivalsi hännillä. Sieltä se kipusi Mr Synergian kannoilla mukaan voittomatsiin ja erittäin niukasti ohi Jolly Royn.

“Varsa tuntui tosi hyvälle koko ajan. Omistajan kanssa vaihdettiin muutama sana ennen lähtöä, hevosella isot tehtävän edessä, joten ei tehty hasardiratkaisuja. Eka kierros ajettiin säästellen metrejä niin paljon kuin mahdollista. Hyvä selkä saatiin kirilenkillä, mutta maalissa oli tosi tiukkaa”, Mika Forss myönsi.

Tuomas Korvenojan valmentaman Knows Bestin ura käsittää nyt neljä kisaa ja neljä voittoa.

Toto65-6: Suosikkivoittajien vahvasssa komennossa sujunut kierros päättyi Sun Capitanon taustavoimien juhliin.

Lujaa avannut Carlos La Renta piti sisäradalta helposti keulapaikan, muttei pystynyt voittotaistoon.

Neljännessä ulkona matkannut Sun Capitano lähti takasuoralla kolmannelle Callela Kailashin selkään ja ohitti tämän ja muut viimeisellä sadalla metrillä.

“Loppukaarteessa saatiin ajaa Koivusen Ollin selässä, ettei Ollikaan ihan kaikkia lähtöjä voita”, voittajaa ohjastanut Esa Holopainen hauskuutti. “Sata ennen tuntui kaikke olevan tallella. Hevonen oli tosi hyvin tullut lopun viime starteissa ja samanlainen oli tänäänkin.”

Johtavan rinnalla taivaltanut Spade Ace Frido rutisti toiseksi, Carlos La Renta ylitti maalilinjan seuraavana.