Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 8 Zeus Kemp, 23,38 %, 5,49 e
Toto5-2: 4 Meren Maininki, 43,61 %, 8,26 e
Toto5-3: 5 The Breeze, 33,27 %, 12,28 e
Toto5-4: 4 Truedream A.F., 45,40 %, 14,76 e
Toto5-5: 2 Runoneito, 6,93 %, 54,63 e

Vaihto: 59 834,62 euroa

Lahden Toto5-kierroksen avauskohteen voittotaisto kahden pelatuimman Piteraqin ja Zeus Kempin välillä oli todella tasainen ja päättyi jälkimmäisen eduksi.

Toto5-1: Iikka Nurmosen naruttelema suursuosikki Piteraq pääsi etenemään keulaan kiihdytyksen jälkeen suosiolla. Se vaikutti lähtevän maalisuoran alussa hieman muista irti, mutta samaan aikaan 2. ulkoa iskenyt Zeus Kemp aloitti päämäärätietoisen takaa-ajonsa ja kuittasi juuri linjalla kärkeen.

Hannu Torvinen odotti ohjastamaansa Zeus Kempiä ennakkoon neljän parhaan sakkiin.

”Lähdöt ovat aina kovia missä tämäkin juoksee”, Hannu Torvinen muistutti. ”Zeus Kempillä oli pieni breikki alla, mutta hevonen oli tosi hieno. Sillä on paljon loukkaantumisia tullut, mutta silti se jaksaa aina yrittää —se on ihailtavaa.”

Susanna Packalenin omistama ja Ravitalli Kempin kasvattama Zeus Kemp teki raskaissa olosuhteissa voittotuloksen 15,9/2160 metriä, joka oli 10-vuotiaan vuoden ensimmäinen.

Ykköstila oli Zeus Kempin valmentaja Christa Packalenille iltapäivän toinen, kun aikaisemmin talliin napsahti ensimmäinen suomenhevosen tuoma voitto Veemaxin tuomana.

”Se on kiva aloittelija. Vielä kun lisää oppii, voi voittaa monta lähtöä”, Hannu Torvinen ajoi ja kommentoi myös Veemaxia.

Toto5-2: Sataset paukkui, kun Teemu Keskitalo narutteli uransa sadannen täysosuman amatööriohjastajien SM-liigan osalähdössä.

Teemu Keskitalo saavutti merkkipaalunsa Terhi Vanhalan valmentamalla ja omistamalla pelisuosikki Meren Mainingilla, jonka kierrätti kolmannen kautta kirilenkin alussa aina keulaan saakka. 6-vuotias voimatamma karkasi siitä ylivoimavoittoon, mutta täysin tyytyväinen ei ohjastaja lähdön jälkeen ollut.

“Meren Maininki oli tosi epävarma tänään. Vauhti kun hiljeni, oli pakko kääntää, kun tuli haitariliikettä. Yksin karussa kun oli, se hapuili monesti”, Teemu Keskitalo paljasti.

Meren Maininki on menestynyt tänä vuonna hyvin, voittoja sillä on kasassa jo viisi.

“Terhi on tehnyt paljon hyviä asioita tamman kanssa. Viime vuosi oli takkuista, tuntui tuleeko hommasta mitään. Tämä vuosi on näyttänyt, että tammalla on kykyjä pitkälle”, Teemu Keskitalo näki.

Mikko Valtonen kannusti Millikan hopealle ennen Ville Mikkasta ja Vappuäijää.

Amatööriohjastajien SM-liigaa kisattiin aikaisemmin sunnuntaina jo Kajaanissa, ja Janne Räisänen kartutti pistepottiaan hurjasti.

Toto5-3: Christa Packalenin tallin loistopäivä sai huipennuksen, kun The Breeze toi kotiradan treenarille iltapäivän kolmannen voiton.

Hannu Torvinen ajoi myös tätä Packalenin treenattavaa. Kaksikko aloitti 2. ulkona, mutta kiersi jo etusuoralla keulan Eternal Dreamin rinnalle, josta hankki otteen jo 600 metriä maaliin. The Breeze voitti vakuuttavasti isolla erolla ennen Jetman Luxia ja Amadeus Possiblea.

Christa Packalenin tallin hevoset sairastelivat ja olivat sivussa tositoimista, joka mietitytti Christa Packalenia ennen Lahden startteja.

“Totta kai pelkäsin, että miten ne suorittavat, vaikka kaikki olikin todettu terveiksi. Oli hienoa nähdä, että vaikuttavat olevan terveitä”, Christa Packalen myhäili.

Christa Packalen jatkoi kertomalla voittajahaastattelussa The Breezen jatko-ohjelmasta kilparadoilla. Muiden muassa Villinmiehen Tammakilpa siintää hollolalaisen kaavailuissa.

“Hyviä 4-vuotiaiden tammakisoja on tulossa, joihin tähdätään. The Breeze ei ole päässyt vielä näyttämään, että mikä hevonen on, kun on päässyt katkonaisesti starttaamaan.”

Toto5-4: Edellisen kerran ensimmäinen päivä elokuuta kisannut Truedream A.F. tuli lyhyeltä sairaspaussiltaan voittokunnossa, johon lopputulemaan myös pelaajat uskoivat, sillä Mika Taittosen suojatti oli edellisen lähdön The Breezen tavoin pelisuosikki.

Truedream A.F. avasi keulaan, josta voitti helposti tuloksella 16,5a/2140 metriä.

“Epäilin, että mitenhän käy, kun keli on mitä on”, Mika Taittonen ei lähtenyt Truedream A.F.:n kanssa auton taakse voitonvarmana. “Se painaa auton perässä sen verran kovasti, että turha kinnata. Ravia kun lähtee niin juoskoot.”

Kauden toisen täysosumansa ottanut Truedream A.F. juossee seuraavaksi isommissa raveissa.

“Hevonen oli Seinäjoella viimeksi vähän kipeä oli. Nyt kun se on terveeksi saatu, eiköhän me ajeta keskiviikon ja lauantain lähtöjä”, Mika Taittonen kaavaili.

Pekka Korpi kurvaili Fullhand Comeryn kanssa kakkospalkinnolle. Markku Elfving otti pronssia Mickey The Artistin kyydissä. Pitkään sisäradalla vailla kiritilaa ollut Kiss Of Judas kulki kirissään hurjasti, mutta laukka vei kakkostaistoon ehtineen ruunan saumat.

Toto5-5: Rivin arvo sai pienen nousun loppuun, kun Runoneito jyräsi parhaaksi pikkuyllättäjänä.

Antti Teivaisen ajama Issakan Pouta halkoi tuulta, mutta oli aseeton, kun Runoneito jyräsi rinnalta kärkeen jo viimeisen takasuoran lopulla.

Teemu Okkolinin ohjastama Kikan Velperi kiri haastamaan Runoneitoa, ja pitkään voittomatsi oli tasainen. 50 metriä ennen maalia saatettiin Runoneito jo lähes julistaa voittajaksi, kun Kikan Velperin näki tyytyvän asemaansa.

Mia Liipolan treenaaman Runoneidon kauden toinen ja uran 10. tikku tuli täyden matkan tuloksella 28,2a.

“Tää on jaksava menijä”, Timo Tuominen aloitti. “Juoksu hyvin meni, kun tää tykkää johtavan rinnalla juosta. Loppu oli kovaa kilvanajoa Teemun kanssa, ja niukasti onnistuttiin pitämään Teemu takana. Runoneito on joka vuosi kehittynyt, täytyy toivoa että kehitys jatkuu.”

Kake täydensi totokolmikon. Suosikki Limuska pilasi laukkaan viimeisen kerran takasuoraa mentäessä.