Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 4 Zo Zo Hoss, 33,85 %, 1,20 euroa
Toto65-2: 6 Passikuva, 0,73 %, 99,90 e
Toto65-3: 5 Baby Beyonce, 43,93 %, 156,00 e
Toto65-4: 7 Golda Paris, 5,41 %, 1750,10 e
Toto65-5: 3 Koivun Tähti, 4,29 %, 11500,90 e
Toto65-6: 7 Sundsvik Godiva, 0,84 %, 8003,60 e (viisi oikein)

Kuusi oikein jackpot
Viisi oikein -voitto-osuus 8003,60 euroa

Vaihto: 222 363,40 euroa

Matias Salon valmentama Zo Zo Hoss otti kauden avausvoittonsa Vermon Toto65-avauskohteessa.

Toto65-1: Mailin matkan kisan kiihdytyksessä Santtu Raitala latasi kovat piipuun Granfield Acen rattailla ja paiskasi  kuutosnumerolla kärkipaikalle sumun keskeltä.

Suosikki Zo Zo Hoss jäi aluksi toiselle ilman vetoapua ja eteni etusuoralla kyselemään vetojuhdan paikkaa itselleen. Santtu Raitalan vastaus oli myönteinen, jolloin Zo Zo Hossin pullat olivat nätisti uunissa.

Loppukaarteessa Tommi Kylliäinen piti Zo Zo Hossia kiinni ja pussitteli takana seurannutta Grainfield Acea ratkaisevan pitkään. Ruuna otti helpon voiton ajalla 12,2a / 1609 metriä.

“Santun hevonen lähti niin kovaa, ettei ollut saumaa vastata. En tiennyt antaako keulat, mutta käytiin kokeilemassa ja päästiin sinne. Hevonen voitti oikein helposti”, ensimmäistä kertaa Zo Zo Hossia ajanut Tommi Kylliäinen myönsi.

Viime viikolla Lappeenrannan raviradan toimitusjohtajaksi nimetty Jori Hovi omistaa voittajan Jorma Kilpiäisen kanssa.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo päättyi jättiyllätykseen, kun Teemu Keskitalon ajama Passikuva lopetti voittoon.

Paalun juoksuradalta matkaan ampaissut Passikuva latasi heti kiihdytyksessä kärkipaikalle. Samanlaisista lähtöasemista takamatkalta kiihdyttänyt Vinhatuuri sai nopea startin ja eteni nopeasti vaatimaan keulapaikkaa onnistuneesti itselleen.

Antti Ala-Rantalan kyydittämä Vinhatuuri johti aina loppukaarteeseen asti, kunnes Passikuva pääsi vapaalle väylälle ja peittosi vastustajansa tiukassa suuryllättäjien välisessä matsissa.

“En tiedä miten pelaajat olivat tämän näin unohtaneet. Viimeksi Vermossa lähdettiin Eetu Rolsin kanssa samalta paalulta ja hävittiin sille ehkä 30 metriä, vaikka tilat saatiin myöhään. Nyt saatiin 20 metriä etumatkaa, ja kaikki meni kuten suunnittelin. Voitto oli yllätys sillä lailla, vaikka odotuksissa oli, että kohta jossain hevonen onnistuu”, Passikuvan ohjastaja Teemu Keskitalo kertoi.

Kierroksen pelipankki Eetu Rols pysyi pitkään parijonossa ja ehti kolmanneksi.

Toto65-3: Salamakypärät esittelivät ohjastustaitojaan seuraavaksi, ja Iivari Nurmisen ajama suosikki Baby Beyonce hoiti leiviskänsä kunnialla.

3000 euron ykköspalkinnon kannustamana mukana oli voitokkaita ravureita. Niistä neljän voiton putkessa seilannut Arna Ruohomäen ajokki Ernie Bell puolusti sisäradalta keulapaikan Niki Finnströmin ajamaa Embraceria vastaan.

Avauspuolikas venähti 11,5-lukemiin, eikä jatkossakaan hölkkäilty, kun Embracer ravasi keulahevosen iholla. Selvä pelipohja Baby Beyonce sai herkkupaikan 2. ulkoa, josta iski kolmannen puolikkaan täyttyessä. Vielä loppukaarteessa Baby Beyoncen meno ei häikäissyt, mutta se maalisuoralla se jyräsi hallittuun ykköstilaan.

“Lämmityksen perusteella oli vähän kuin Mersulla olisi ajanut”, Iivari Nurminen tykkäsi ajokkinsa otteista heti. “Hevonen oli hyvän tuntuinen kiriin lähdettäessä, mutta kurvissa se painoi sisälle päin, ja vauhti hukkui, mutta varaa oli vielä maalissakin.”

Lars Wetzerin suojatti Baby Beyonce on voittanut nyt neljä kertaa peräkkäin.

Suuryllätystä yrittänyt King Of Alabama kiri Toni Ripatin kannustamana kakkosrahoille.  Hila’s Manolito oli kolmas, Riku M Lindgren ajoi.

Toto65-4: Tapahtumarikkaassa Teräsmiesliigassa Jukka Torvisen ajaman Golda Paris sai säästää voimansa loppuun ja työntyi voittoon.

Santtu Raitala otti heti lähdössä keulapaikan helposti itselleen, eikä paikka ollut tarjolla edellisen lähdön voittajan Iivari Nurmisen ohjastaman Sahara B Boyn ilmestyessä rinnalle.

Kierros juostuna Antti-Ala Rantala kierrätti 40 metrin takamatkalta matkaan iskeneen Falcon Hålerydin johtavan rinnalle, mutta löysi myöhemmin paikan keulahevosen takaa.

Reverend Dred johti aina maalisuoralle asti, kunnes Golda Paris pääsi vapaalle väylälle ja vyöryi hallittuun voittoon pikkuyllättäjänä.

“Oli tarkoitus ajaa sisäradalle ja kyttäillä. Ajatus oli fiilistellä tamman kuntoa siellä, muttei päästy sinne alussa, vaan hyvään paikkaan toisella radalla. Juoksu meni ihan nappiin”, Jukka Torvinen myönsi. “Golda Paris on tosi hieno tamma. Se tuntuu ottaneen tänä vuonna isoja harppauksia, mitä vaatiikin, että pystyy tammahuippuja vastaan tappelemaan. Toivottavasti tamma petraa vielä ja on ensi vuonna vieläkin parempi.”

Tuoreen 5000 voiton miehen Esa Holopaisen ajama Farzad Boko tuli loppua mukavasti ja ohitti kolmanneksi jaksaneen Reverend Dredin.

Toto65-5: Kierros jatkui yllätysvoittajien merkeissä, kun Santtu Raitalan ajama Koivun Tähti innostui vapaalta radalta kovaan esitykseen.

Koivun Tähti sai alussa kovan haasteen Pertti Puikkosen ajamalta Pappan Parhaalta, mutta onnistui pitämään keulapaikan. Avaus venähti kovaksi, ja vielä kierroskin oli reippaasti 24,5-vauhtinen.

Koivun Tähti ei reippaasta tahdista masentunut, vaan karkasi jo loppukaarteessa muista. Tuloksena oli vakuuttava keulavoitto ajalla 25,3a/2100 metriä.

“Ekoilla metreillä hevonen haparoi, mutta vauhtiin päästyä sai puolustettua keulapaikan helpostikin. Hevonen on tyhjännyt monesti itsensä, kun on hiljaisessa vauhdissa painanut tosi paljon päälle. Nyt annoin sen mennä mitä itse halusi, ja tuntui että jäi milli varaakin. Oli huippusuoritus Koivun Tähdeltä tänään”, Santtu Raitala ylisti.

Ari Moilanen kuskasi Uljas Suomalaisen kakkosrahoille. Suosikki Sokrulla ei haluttu ajaa pitkää kiriä ja se ehti kolmanneksi.

Toto65-6: Päätöskohteen voittotaisto oli suuryllättäjä Sundsvik Godivan ja La Can Star Chipin välinen matsi, joka päättyi ensin mainitun hyväksi.

Hannu Lindströmin ajama Sundsvik Godiva voitti samanlaisella taktiikalla, kun kierroksen aikaisempi suuryllättäjä Pelipiste. Sundsvik Godiva johti alun, päästi Big Chipin nopeasti edelleen, sai kiriväylän loppukaarteessa ja piti La Can Star Chipin niukasti takanaan.

“Hevonen on tallissani, joten tiedän sen vireen olleen pitkään hyvän. Ei ole juoksu vain onnistunut, kun ollut huono kuski. Nyt hevonen sai hyvän juoksun, voiton avain oli siinä”, Hannu Lindström kertoi Päivi Karhusen valmennettavasta.