Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Zolace 6,73 %, 18,61 e

Toto4-2: 13 Ghaliya Web 6,47 %, 92,20 e

Toto4-3: 10 Albino Esker 52,69 %, 119,34 e

Toto4-4: 7 Montsan Vippi 33,78 %, 157,70 e

 

Vaihto: 79 242,80 euroa

Lahden torstairavien pääpeli käynnistyi erittäin tasaisella lämminveristen alasarjalla, jossa seitsemänneksi eniten merkitty Zolace puristi niukkaan voittoon.

Toto4-1: Takarivistä huonosti käynnistynyt Zolace jäi viidenteen sisälle. Se pääsi viimeisellä takasuoralla nousemaan neljännestä ulkoa kiriinsä lähteneen Beatrix Kiddon perään, tuli vetävässä selässä melkein maalisuoran alkuun asti ja ratkaisi sitten kohtalaisen varmasti.

Kahden kuukauden tauolta palannutta Zolacea valmentaa Juuso Holttinen ja sitä ajoi Iikka Nurmonen. Samalle parivaljakolle tuli Teivon tiistairaveista jo kaksi osumaa. Nelivuotiaalle Zolacelle ykkössija oli uran toinen ja tuli 2140 metrillä ajalla 18,6a.

“Alku meni kyllä huonosti. Meillä oli hyvä lähtijä edessä, mutta hevonen haparoi aika laillakin ja jäätiin kyllä täysin telineisiin”, Iikka Nurmonen kertasi. “Takasuoralla alkoi toiveet nousta. Hevonen lähti oikein hyvin vetämään kolmatta rataa toisen selkään, ja siinä ruvettiin jo uskoa, että voidaan pärjätä. Jenkkikärryistä oli varmaan loppumatkasta hyötyä.”

Loppusuoran alkupuolella kärkeen edennyt Beatrix Kiddo piti toiseksi ennen loppujoukkoa, joka tuli maaliin tosi tiiviinä ryppäänä. Moni kilpailija jäi vaille mahdollisuutta. Kolmannesta ulkoa ilman enempiä kiertelyjä tullut Wind Ribbon työntyi vapaata tilaa saamatta kolmanneksi. Lähdön suosikki Silica Man juuttui keulasta hieman taipuneen Leaping Wolfin taakse pussiin.

 

Toto4-2: Tammoille rajatun 15 hevosen autolähdön voittaja Ghaliya Web oli pelikannatukseltaan samaa tasoa avauskohteen Zolacen kanssa, ja myös juoksu juontui samantyyppisesti.

Viidennessä parissa ulkona matkannut Ghaliya Web lähti viimeisellä takasuoralla edellä menneen Dragon Ladyn perässä kolmannelle radalle, iski maalisuoran avautuessa omaan kiriin ja tuli suoran vahvasti. Ajaksi kirjattiin 18,0a/2140 metriä.

Kuusi vuotta sitten syntynyt Ghaliya Web voitti toissa syksynä kolmesti, mutta viime kausi meni penkin alle ja se siirtyi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Aatto Silventoiselle. Aloitus uudesta tallista ei sujunut sen paremmin, ja kahden laukkastartin jälkeen kilpailulupa täytyi hakea uudestaan koelähdön kautta.

Ohjissa ollut Jani Ruotsalainen kertoi, että lämmityksen jälkeen Ghaliya Webille muutettiin vielä varusteita. Sille laitettiin putsit ja sekkiä entrattiin.

Alusta asti johtanut suosikki Magnifique Elise piti muut varmasti takanaan, mutta Ghaliya Webin kiriin sekään ei pystynyt vastaamaan.

Sisällä kolmantena juossut Wild Luck Love pääsi etenemään kiertelemättä viimeiselle totosijalle, kun edestä toiselle radalle noussut Can’t Buy Me Love ei edennyt.

Ennen lähtölinjaa pahoin laukannut Sahara Ayanna teki kovan juoksun. Se sai muut kiinni vasta puolimatkassa, mutta kiri lopussa vielä napakasti kuudenneksi.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Albino Esker toi Juuso Holttiselle ja Iikka Nurmoselle toisen voiton.

Takarivistä lähtenyt Albino Esker pääsi neljänteen pariin ulos, josta Iikka Nurmonen suuntasi eteenpäin jo ensimmäisen kaarteen lopulla. Parhaaksi haastajaksi arvioitu Amazing Tycoon nappasi kiihdytyksessä vaikeuksitta johtopaikan, mutta Tommi Kylliäisellä ei ollut sen rattailla takasuoralla mitään sitä vastaan, että suursuosikki ottaa vetotyöt.

Albino Esker tiivisti tahtia uudestaan toisella kierroksella, nykäisi loppukaarteessa ja erkani ylivoimavoittoon ajalla 17,2a/2140 metriä.

Amazing Tycoon nousi viimeisellä takasuoralla toiseen ulos ja lähti melkein saman tien kiriin kolmannelle radalle, mutta eteneminen ei ollut vauhdin kiihtyessä helppoa ja suosikki karkasi. Amazing Tycoon yritti kuitenkin tasaisen rehdisti loppuun asti ja puristi lopulta toiseksi.

Toisessa kaarteessa takapareista reissuun lähtenyt Quite A Rock eteni etusuoralla ongelmitta toiselle radalle ilman vetoapua, josta oli kolmas.

 

Toto4-4: Suosikiksi pelattu Montsan Vippi pääsi kaarteessa kolmannelta radalta toiselle ja takasuoralla johtopaikalle, jonka piti oikein varmasti maaliin asti. Santtu Raitalalle illan toisen voiton tuonut Montsan Vippi taittoi 2140 metriä aikaan 30,4.

“Kyllä mä odotin, että se sitkeästi vastaa toisille”, valmentaja Susanna Purojärvi kertoi ajatuksistaan matkan varrella. “Se alkaa pikkuhiljaa oppia. Kun se on jäänyt sinne keulaan, se on vähän ruvennut ihmettelemään, että mitä tää on, jos ei ole ketään rinnalla. Tämä on suorittanut tosi tasaisen hyvin, mutta silti mennään startti kerrallaan eteenpäin.”

Toisen radan jonossa kolmantena ja toisena juossut Aarteen Etsijä jatkoi viimeiselle takasuoralle mentäessä ilman vetoapua, kun Vilviiri laukkasi edestä. Aarteen Etsijä tuli tasaisen hyvin ja puristi voittajasta jääneenä toiseksi ennen perässään seurannutta Hulmuskaa.

Ensimmäisessä kaarteessa johtoon edennyt ja paikan suosikille luovuttanut Paakkarin Myrsky antoi ratkaisuhetkillä hieman periksi ja putosi totosta.

I.P. Vapari lähti etenemään takaa heti kolmatta rataa, mutta se ei saanut sitten missään vaiheessa paikkaa parijonosta. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eteen nousi vielä vastustaja, joka ei pystynyt parantamaan. I.P. Vapari käänsi takasuoralla vielä ulommas, muttei jaksanut itsekään enää puristaa ihan täysillä.