Kuopion pakkaskierros käynnistyi pienellä yllätyksellä, kun 16 prosenttisesti rastattu Antti Kinnusen Juntti-Jussi kiri ylivoimaiseen voittoon. Etusuoralla kiertämään lähtenyt ruuna lopetti päätöspuolikkaan peräti 23-vauhtia! Muut jäivät maalisuoralla kuin seisomaan Juntti-Jussiin verrattuna.

Suursuosikki Polara laukkasi ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen. Tähti Kepu kiersi johtavan rinnalle, mistä punnersi sitkeästi toiseksi. Kervis oli kolmas.

Myös toisessa Toto76-kohteessa laukka koitui suuren suosikin kohtaloksi. Wasa Warrior laukkasi keulasta maalisuoralle kaarruttaessa.

Blackened vei voiton. Se eteni viimeisellä takasuoralla vahvasti kohti kärkeä ja loppukaarteessa tamma eteni johtavan rinnalle. Maalisuoralla Blackened oli selvästi vahvin. Ari Moilanen ajoi Ville Mäkelän valmennettavaa. Viikko oli Blackenedille hieno, sillä keskiviikkona se voitti Toto65-lähdön.

Toinen ja kolmas sija menivät Juhamatti Hoffrenin valmennettaville. Lago Negro oli toinen ja Flight April kolmas.

Vaikka Polara epäonnistui avauksessa, Antti Tupamäki ei jäänyt ilman Toto76-voittoa. Tupamäen Turtilo venyi keulasta voittoon kolmannessa kohteessa, joka oli etukäteen haastava suomenhevosten tasoitusajo. Koskelan Akseli pinnisti toiseksi ennen johtavan takana juossutta Viirun Huiskausta.

Stone Capes Liz voitti tammojen kohtaamisen, joka oli rivin neljäs kohde. Tommi Kylliäinen löysi ajokilleen vapaan kiriväylän loppukaarteessa ja Stone Capes Liz kiitti siitä kirimällä voittoon. Steel Anemone näytti jo karanneen, mutta Stone Capes Liz tavoitti sen juuri ennen maalilinjaa. Tia Nurmilaukas on voittajan valmentaja.

“Tamma on ollut tauon jälkeen jokaiseen starttiin hyvä. Tänään se sai viime tipassa kiritiloja ja kiri kyllä tosi kovaa. Talvi on tälle parempaa aikaa kuin kesä. Se on vähän tasavauhtinen ollut aina.”, Nurmilaukas perusteli.

Diktaattori ja Suivikas kävivät hienon voitto-ottelun suomenhevosten avoimessa lähdössä. Terho Rautiainen kierrätti tauolta palanneen Suivikkaan johtaneen Diktaattorin rinnalle ensimmäisellä takasuoralla. Loppukaarteessa kaksikko alkoi tehdä eroa muihin. Jani Ruotsalaisen ajama Diktaattori piti lopulta varmasti pintansa Suivikkaan sparraten tätä kiitettävästi. Kari Seilonen valmentaa Diktaattoria.

Kotiradan Archie Dream vei keulasta Pronssidivisioonakarsinnan. Heikki Mikkonen sai pidellä valmentamaansa ruunaa loppusuoran alkuun asti. Kirimerkin saatuaan Archie Dream teki tarvittavan eron. Mikkonen tuuletti arvovoittoa iloisena seremoniakehässä.

“Kovien pakkasten takia emme päässeet ajamaan hevosella kunnon viimeistelyharjoituksia.”, Mikkonen kertoi tallialueella ja lisäsi, ettei Archie Dream ollut voitosta huolimatta parhaimmillaan.

Päätöskohde oli Surprise Lordin heiniä. Kotiradan ori pääsi toisessa kaarteessa vaivatta keulaan, mistä piti niukasti pintansa. Myöhään tilaa saanut Prey Frontline kiri vauhdilla ja lähestyi metri metriltä, mutta Surprise Lord kurkotti ykköseksi. Iikka Nurmonen ajoi Timo Hulkkosen suojattia.

Toto76 Kuopio 16.1.

Toto76-1: 3 Juntti-Jussi

Toto76-2: 10 Blackened

Toto76-3: 5 Turtilo

Toto76-4: 8 Stone Capes Liz

Toto75-5: 6 Diktaattori

Toto75-6: 3 Archie Dream

Toto75-7: 9 Surprise Lord

7 oikein: 930,10 euroa

6 oikein: 20,10 euroa