Kymi Grand Prixin lentokuljetus oli jälleen kerran myöhässä, mutta ei mahdottomasti. Kone ja sen 11 arvokasta matkustajaa pääsi laskeutumaan hieman kello 17 jälkeen perjantaina.

Ensimmäisenä kavionsa Utin lentokentälle ja Suomen kamaralle laski Conny Sisu, jota vastassa oli hoitaja Antti Veteläinen. Ruotsista mukana olivat luonnollisesti myös päälähdön Quick Fix, Oasis Bi ja Mellby Viking, joka hyppelehti iloisesti päästyään pois kuljetusvälineestä.

Belgian Liègestä asti matkustaneista ensimmäinen laskeutuja oli Pascia’ Lest ja sen hoitaja Kaino Laine.

“Pitkä matka on takana, toivottavasti hevonen ei ole väsynyt”, Laine sanoi.

“Liègessä jouduimme odottamaan kauan, eikä hevosia päässyt kävelyttämään. Kun lisäksi tehtiin välilasku Ruotsissa, niin matka vei melkoisesti aikaa.”

Pascia’ Lest olikin hyvin rauhallinen. Sen sijaan Oasis Bissa ja Univers de Panissa oli paljon virtaa, ja ne pitivät huutokonserttia ja esittivät kevätjuhlaliikkeitä yleisöesittelyä odottaessaan.

“Oasis Bi on nyt normaalia vilkkaampi, varsinkin kun sen oma hoitaja ei vielä ole saapunut Kouvolaan. Se ei ole tottunut viettämään näin paljon aikaa minun kanssani”, valmentaja Stefan Pettersson nauroi.

“Mieli tekisi ajaa sillä keulasta, mutta omistaja ei sitä halua. Saapa nähdä mitä tapahtuu” Pettersson myhäili.

Trebol ja sen iloinen espanjalaisjoukkue ottivat rennosti. Trebol kävi jo lentokenttäalueella kolmekin kertaa pitkällään piehtaroimassa, ja sama meno jatkui ylellisesti oljilla pehkutetussa karsinassa Kouvolan raviradan vierastallissa.

Lentokuljetus oli pitkään järjestäjien murheenkryyninä, sillä käynnissä olevat Royal Ascotin laukkakilpailut verottivat hevosten lentokonekalustoa rajusti. Kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin.

“Nyt voi huokaista helpotuksesta, kun kansainväliset tähtiravurit on saatu asettumaan turvallisesti vierastalliin. Huomenna lähdetään sitten kohti uusia haasteita”, Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen kommentoi.

Paikallaan lienee ainakin poppatanssi sadepilvien karkoittamiseksi.