Kymi Grand Prix 2018 näytti lässähtävän perjantaiaamuna, kun Ringostarr Treb ilmoitettiin poissaolevaksi sen onnuttua. Se ei kuitenkaan haitannut tunnelmaa samana iltana, kun Ranskasta ja Ruotsista osallistuvat ravurit saapuivat Kouvolan raviradalle iltajuhlia viettävän yleisön eteen.

Ensimmäisenä Kouvolaan oli saapunut Ruotsista maata pitkin matkustanut kaksikko Spitcam Jubb ja stayerlähtöön osallistuva West Wing omistaja-valmentaja Micael Brobergin kuljettamana.

“Lähdettiin matkaan Bollnäsistä eilen kahden aikaan, ja matkaan meni liki vuorokausi. Ruunat matkustivat hyvin, ruoka ja juoma on maistunut. Meille ei ole mikään ongelma matkustaa, jos päästään mukaan tällaiseen kilpailuun”, iloinen Broberg jutteli.

“Ohjastaja Kaj Widell tulee Kouvolaan huomenna. Juuri Kaj vinkkasi meille, että Kouvolaan kannattaisi lähteä. Nyt kun Ringostarr Treb jäi pois Kymi GP:stä saattaa kisasta tulla ranskalaisten välinen taktiikkajuoksu. Se saattaa hyödyttää meitä. Kymmenes rata ei välttämättä ole ollenkaan hullumpi lähtöpaikka”, Broberg vinkkaa.

Ranskalaiset saapuivat tällä kertaa pienemmällä lentokoneella Lappeenrantaan ennen viittä. Sieltä ne kuljetettiin Kouvolaan, jossa vastaanottokomitea odotti. Kaikki ranskalaiset olivat kokemattomia lentomatkustajia, mutta lennon kerrottiin sujuneen hyvin. Kouvolalaisten vieraanvaraisuutta kiiteltiin heti kättelyssä.

Tällä kertaa mukana oli myös kaksi naisvalmentaja Severine Raimondin suojattia. Näistä Biftonin kerrottiin olevan pitkien matkojen spesialisti. Venosc de Minel puolestaan oli ensimmäistä kertaa kilpailemassa ulkomailla.

 

 

Venosc de Minel on ranskalaisittain harvinaisesti naisen eli Severine Raimondin valmennuksessa. Kuva: Satu PitkänenVenosc de Minel on ranskalaisittain harvinaisesti naisen eli Severine Raimondin valmennuksessa. Kuva: Satu Pitkänen
Midnight Hourin omistajan Ilos Oy:n edustaja Veijo Kumpulainen esiintyi Kouvolan Midnight Hourin omistajan Ilos Oy:n edustaja Veijo Kumpulainen esiintyi Kouvolan "catwalkilla" hevosensa sijaan. Kuva: Satu Pitkänen
Micael Broberg saapui Spitcam Jubbin ja West Wingin kanssa  Kouvolaan omalla traileriyhdistelmällään Bollnäsistä. Kuva: Satu PitkänenMicael Broberg saapui Spitcam Jubbin ja West Wingin kanssa Kouvolaan omalla traileriyhdistelmällään Bollnäsistä. Kuva: Satu Pitkänen
Ranskalaisille vieraille tarjottiin perjantai-iltana kuljetus hotellilta raviradalle Matti Pakarisen parivaljakolla. Kuva: Satu PitkänenRanskalaisille vieraille tarjottiin perjantai-iltana kuljetus hotellilta raviradalle Matti Pakarisen parivaljakolla. Kuva: Satu Pitkänen