Ravikuningas Köppinen valitsi Suur-Hollola-Ajon sijaan lauantain kovan tasoituksen, mutta siinäkin tehtävästä tuli voiton suhteen mahdoton. Merran Emil riisui vastustajat aseista keulajuoksullaan.

Vieskerin Valo ja Köppinen tekivät 20 metrin takamatkalta ajan 23,1ke, mutta kun Merran Emil meni paalulta 23,7, oli 20 metrin takamatka liikaa kiinni kurottavaksi. Jyrki Filatoffin valmentama ja Seppo Markkulan ajama ori on profiloitunut nimenomaan keulahevoseksi.

“Tämä vastaili hyvin ja tilanne oli hallussa. Mitään hätää ei ollut”, Seppo Markkula kuittasi. “Keulajuoksu on tälle mieleen, mutta toivottavasti se rupeaa palvelemaan myös toisten takaa, kun ei aina voi ajaa keulastakaan.”

Pronssidivisioonassa nähtiin hieno kaksinkamppailu kuolemanpaikalla ravanneen Victory Bonsain ja viidennestä ulkoa kirineen Zatopek Hossin välillä. Millimetrikamppailussa Zatopek Hoss veti lopulta pidemmän korren.

“Sitkeä pieni mies, josta varmasti kuullaan vielä jatkossakin”, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas luonnehti suojattiaan.

Välähdys jatkoi voittoputkeaan huippudivisioonassa vakuuttavaan tyyliin. Ville Korjus ajoi oriillaan toisessa kaarteessa eteenpäin, ja jännittävimpiä hetkiä elettiin vajaa kierros ennen maalia, kun johtavan rinnalla matkannut Hanslankari laukkasi häiriten useampaa valjakkoa, niiden joukossa Välähdys.

Se kuitenkin selvisi tilanteesta ehjin nahoin, eteni voimalla keulassa juosseen Pireuksen kimppuun ja loppukaarteessa tämän laukattua keulaan asti. Maalisuoralla Apilan Pallosalama oli ainoana voittajan tuntumassa, mutta haastajaksi siitäkään ei ollut.

Välähdys paransi ennätyksensä lukemiin 25,5ake. Startti ja voitto oli sille kauden kuudes.

Ravit päättäneessä kyvyt esiin -divisioonassa Ainur Hoss ja Ari Moilanen tyylittelivät keulasta selvään voittoon.

Lisää teemasta: Suur-Hollola-ajo