Nelly-Janiika Korpikoski ja Orchidea Slm veivät Jokimaan Monté Tähti -finaalin. 

Suur-Hollolla-viikonloppu käynnistyi jännittävissä tunnelmissa. Monté Tähti -finaalissa kilpailtiin 5000 euron pääpalkinnosta. Maalisuoralla tiukan taiston kävivät lopulta Orchidea Slm ja Natural Tan.

Tähdiksi julistettiin Nelly-Janiika Korpikoski ja seitsemänvuotias Orchidea Slm.

“Siinä vaiheessa vähän huolestuin, kun hevonen oli vähän nahkean tuntuinen ja näytti siltä, että se vauhdinjako ei ollutkaan ihan niin hullua kuin mitä olin etukäteen kuvitellut. Hevonen korvasi sen sitten vahvuudellaan”, Korpikoski summasi lähdön jälkeen.

Aiemmin keväällä Korpikoski ei olisi uskonut päätyvänsä finaalin voittajaksi. Risto Airaksisen valmentamaa voittajatamaa hän kuvailee oikeaksi työmyyräksi.

“En olisi todellakaan uskonut. Risto soitti minulle sinä iltana, kun karsinnat oli ajettu, että ajaisinko finaalin. Silloin vasta sain tietää, että minulle tulee tällainen mahdollisuus.”

Seuraavaksi Korpikoski aikoo suunnata Jokimaan viheralueelle piknikille.

“Olen töiden puolesta paljon näissä tapahtumissa, mutta Suur-Hollola on sellainen, jossa saan viettää vähän vapaa-aikaa. Tämä on Kuninkuusravien lisäksi toinen sellainen tosi tärkeä tapahtuma minulle.”

Suur-Hollolan avauspäivän ensimmäisen lähdön voitti koko matkan johtanut Lord Ivar. Nelivuotiasta ruunaa ohjasti Ari Moilanen ja se on Ilkka Hoffrenin valmentama. Toiseksi kiri Harmony Heel ja kolmanneksi juoksi Millcape’s Devil. 

Toisessa lähdössä joukkoa pitkään vetänyt Särkän Kalle menetti ykkössijan rikkomalla laukalle, ja voiton nappasi Harri Koivusen ohjastama Viesker-Siru. Bella Varjosen valmentaman viisivuotiaan orin voittoaika oli 26,1ke.

Lisää teemasta: Suur-Hollola-ajo