Raviliiga KooKoon keulakuva, porilaislähtöinen maalivahti Juha Järvenpää kävi Kouvolan raviradalla tutustumassa muuhun uuden Raviliigajoukkueen ydinryhmään.

Vuonna 2010 Juha Järvenpään joukkuekaveri houkutteli nuoren miehen totopisteeseen ja mukaan lauantaipäivän kimppapeliin.
“En ollut pätkääkään kiinnostunut raveista, mutta kun rivi saatiin kiinni niin totesin, että tämähän on helppoa ja hienoa”, Järvenpää nauraa.
“En tosin jäänyt koukkuun pelaamiseen, vaan on koukuttavaa seurata miten hevoset juoksevat ja kehittyvät. Tykkään hevosista, ja varsinkin nyt kun niitä on omia. Urheilijana on varmasti helpompi ymmärtää myös vastoinkäymisiä. Rikkinäisenä on turha mennä kentälle”, neljän hevosen osaomistaja lisää.
“Olisi muuten taas kiva päästä ajamaankin, jos olisi joku sopivan veltto hevonen”, Järvenpää vinkkaa Marko Heikarille.
Kouvola luottaa KooKoon Raviliigajoukkueen kanssa samaan tiimiin kuin aiemminkin. Marko Heikari on siis valmentaja, ja kimpanvetäjän velvollisuudet hoitaa Minni Majoniemi. Heikarin avuksi syksyllä Ypäjän huutokauppaan lähtenevät jälleen eläinlääkäri Jussi Ala-Huikku, kasvattaja ja valmentaja Kimmo Niemelä, ja Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen.
KooKoo sai kosketuksen ravihevosen omistamisen aurinkoiseen puoleen jo viime syksynä. Hyökkääjä Juha-Pekka Haataja kuuluu nimittäin Elian Webin omistajiin.
“Kyllä meillä kopissa kiersi syksyllä Derbypokaali näytillä. Toivottavasti se saadaan taas haltuun 2020 kun Liigavarsa on neljävuotias”, Järvenpää haaveilee.
Haatajalla ei vielä ole sopimusta ensi kaudesta.
“Luvatkaapas Elian Webille paikka Kymi GP:stä, niin eiköhän nimi saada sopimuspaperiin”, Järvenpää vinkkaa.
“Paikkaa on jo tarjottu, odotan tietoa Katja Melkolta miten kisa sopii Elian Webin ohjelmaan”, Arto Hytönen rauhoittelee.
Porilaista Järvenpäätä harmittaa, ettei Pori ole mukana Raviliigassa, vaikka yhteistyötä raviradan ja Porin Ässien välillä on tehty jo vuosia.
“Porissa käytiin aikanaan joukkueen kanssa usein perjantaina raveissa viettämässä iltaa, jos oli vapaa viikonloppu. Aika pian raveihin lähti koko joukkue. Nyt ihmetyttää, että Pori on yksi niistä kolmesta liigakaupungista, jotka eivät lähteneet Raviliigaan mukaan”, Järvenpää heittää piikin kotikaupunkiaan kohtaan.
Kouvolassa innostus on kuitenkin silmiinpistävää. Pohditaan, saataisiinko jokainen KooKoon pelaaja ostamaan oma osuus.
“Meistähän se on kiinni, että miten hyvä juttu tästä tehdään”, KooKoon markkinointipäällikkö Matti Lindholm toteaa.

Juha Järvenpää teki kokeneena hevosmiehenä tuttavuutta myös Kouvolan nykyisen liigahevosen Despinan kanssa. Kuva: Satu PitkänenJuha Järvenpää teki kokeneena hevosmiehenä tuttavuutta myös Kouvolan nykyisen liigahevosen Despinan kanssa. Kuva: Satu Pitkänen