Rovaniemen kuninkuusravien sunnuntai jää varmasti Eveliina Hietasen mieleen unohtumattomana päivänä. Hietanen ohjasti Suomen mestaruudet valmentamillaan Dynamit III:lla ja Ernst Rivaldolla.

A-ponien Suomen mestaruus ratkesi loppusuoran kamppailussa, kun vielä viimeisessä kaarteessa haparoinut Dynamit III sai vetovaihteen päälle ja puristi ohi Elina Miettusen ohjastaman Noron Sissin aivan maalilinjalla. Lauantaina montén SM-hopeaa voittanut Granat oli kolmas. Dynamit III:n voittoaika oli 2.12,6 aly.

Ehkä vielä Dynamit III:n Suomen mestaruuttakin hurjempi esitys oli Eveliina Hietasen ja uransa mestaruuteen päättävän Ernst Rivaldon raivoisa loppukiri B-ponien Suomen mestaruus-ajossa.

Pinja Iltasen ohjastama Miniatyr tarjosi kovan vastuksen, kun kaksikko kaarsi loppukaarteeseen rinta rinnan. Ernst Rivaldo ratkesi kuitenkin laukalle ja jäi Miniatyristä 40 metriä.

“Ajattelin siinä vaiheessa, että peli on jo menetetty ja hopealle jäädään. Ernst Rivaldo pääsi kuitenkin askelilleen ja kiri aivan jäätävää vauhtia loppusuoraa. Noin 50 metriä ennen maalia aloin ajatella, että ehkä se ehtii voittotaisteluun sittenkin”, Hietanen kertoo.

Ernst Rivaldo puristi Miniatyrin ohi aivan maalilinjalla. Sen voittoaika oli 36,8 aly. Veera Järvelän ohjastama Farmens Tix oli kolmas.

Molempien voittajaponien, sekä Dynamit III että Ernst Rivaldon Suomen mestaruudet jäävät niiden uran viimeisiksi.

“Olemme tehneet päätöksen, että ne lopettavat huipputasolle ja pääsevät ansaitulle eläkkeelle. Dynamitilla koetetaan mahdollisesti ajaa tänä vuonna vielä ponikuninkuudesta, mutta Suomen mestaruuteen sekään ei enää osallistu”, Hietanen sanoo.

Dynamit III kiri ohi Noron Sissin A-ponien Suomen mestaruudessa kuninkuusravisunnuntaina. Kuva: Ada Pykäläniemi