Fantom taisteli neljättä kertaa voittajaksi Lilla Elitloppetissa, ja Ernst Rivaldo oli huimalla loppukirillään kolmas.

Molemmille sijoitukset olivat varsinaisia työvoittoja, sillä molemmat ponit laukkasivat alussa. Vaikka Fantomin ohjastaja Patrik Franzén luuli kisan olleen siinä, energinen Fantom kiersi laukkansa jälkeen kärkeen ja pinkoi maalisuoralle ylivoimaisesti johtaen.

“Fantom laukkaa välillä emmekä tiedä siihen syytä, kai se on niin virkeänä”, nauroi Franzén. “Se tuli tosi hyvin loppua,uskomaton poni!”

Omistaja-valmentaja Caroline Johansson luuli myös voittoputken katkeavan tänään, mutta hymähti ponin päättäneen toisin.

“Neljäs kerta jo peräkkäin, kun Fantom voittaa Lilla Elitloppetin. Sillä on valtava halu kilpailla ja voittaa, se tietää tasan, mitä haluaa. En osaa kuvailla, miten paljon Fantom ja tämä voitto meille merkitsee”, hän iloitsi.

Toiseksi ravasi Thyra Tyrann kärryillään Justus Ingerstad. Ernst Rivaldo uurasti etusuoran laukkansa jälkeen ulkoratoja, puristi väsymättömästi parista kanssakilpailijasta ohi ja otti parhaan suomalaissijoituksen kolmantena.

Sen omistaja-ohjastaja Eveliina Hietanen antoi tyytyväisenä suoritukselle puhtaat paperit.

“Lähdimme kovaa liikkeelle kuten moni muukin, mutta sitten tuli laukka. Jäimme paljon, mutta poni tuli viimeisen kurvin tosi kovaa kolmatta”, hän hymyili. “Jäätävän hieno kokemus.”

Toinen suomalainen, Pinja Iltasen Miniatyr avasi vauhdilla keulaan ja nykäisi hetkeksi kaulaa muihin, mutta oli muiden loppukirien jälkeen lopulta kuudes.

Lisää ponitunnelmia Hevosurheilussa ensi perjantaina 1.6.2018.