Hankasalmelaisen Jari Pietiläisen valmentama, Saara Pietiläisen omistama ja Viivi Mäki-Jaakkolan ohjastama Saphira oli jälleen lyömätön A-ponien montén SM-kilpailussa. Tamma voitti jo neljännen kerran Suomen mestaruuden tuloksella 2.22,4.

“Saphira on lopettanut uransa jo pari kertaa, mutta aloin treenaamaan sitä uudelleen kesäkuussa. Se on tulossa hyvään kuntoon, mutta ei ole vielä valmis”, Pietiläinen sanoo.

Saphira kukisti lopulta viimeisestä kurvista asti rinnalta puristaneen Granatin tiukassa loppusuoran taistelussa.

Päivä oli voittajaohjastajalle tuplaten iloinen, sillä Viivi Mäki-Jaakkolan kotitallissa valmentautuva Flipper Aria oli kolmas.

Rovaniemen kuninkuusravit käynnistyivät lauantain ensimmäisessä ponilähdössä osin dramaattisissakin tunnelmissa.

Liian kovalla ollut äänentoisto säikäytti avauslähdössä reilussa johdossa maalisuoralle ravanneen Maari Ji:n, joka ryntäsi ryöstölaukalla päin raviradan suoja-aitaa. Ohjastaja Mindi Kuusisto sai poninsa takaisin raville, mutta lopulta tuomaristo hylkäsi sen liioista laukoista.

Lähdön voiton vei vasta uransa toisen startin juossut 3-vuotias Mäntylahen Maileri ajalla 2.55,3 ly. Ori voitti viikko sitten Torniossa myös avausstarttinsa, joten sen ura jatkuu tappiottomana. Mäntylahen Maileria ohjasti Riikka Haapasaari, oriin omistaa Aurora Haataja.

Toiseksi ehti Annareetta Kuuselan ohjastama Aarteen Ritari ja kolmanneksi Veera Ylipahkalan ajama Knuuttilan Herkules.

Mäntylahen Maileri ja Riikka Haapasaari A-ponien mailin voittajaesittelyssä Rovaniemen kuninkuusraveissa. Kuva: Ada Pykäläniemi

Päivitetty sy klo 20.14, Saphiran tulos ei ollutkaan Suomen ennätys.