Sunnuntai oli täynnä tunteita. Virpiniemi hiljeni uusien ponivaltiaiden nimien vielä kaikuessa hevosurheilualueen metsissä; shetlanninponien kuningas on Goldenwild’s Sammy ja kuningatar Uutelan Amarilla, B-ponien valtikkaa kantavat ruhtinas Smedens Andiamo sekä ruhtinattaruutensa uusinut Gudrun Gross.

Kuningatarlähdössä voittajasta ei jäänyt epäselvyyksiä. Eilen paalulta kärkeen karkuun ja kukat -tyylillä voittanut Uutelan Amarilla toisti suorituksensa Fanni Klemetin vauhdittamana tänään, ja voitti kuningatartittelin selvällä erolla muihin. Toiseksi kiri Mollamaija, joka sijoittui kokonaiskilpailussa niin ikään toiseksi. Otteitaan eilisestä selvästi parantanut Nora IV oli tänään kolmas, kokonaiskilpailussa . Tammalähdön neljä ensimmäistä paransivat kaikki ennätyksiään.

Hallitseva Pohjoismaiden mestari Goldenwild’s Sammy näytti tänään kasvavia vauhtivarojaan, ja veti 2100 metrin matkasta ensimmäiset 500m 2.18,5-vauhtia. Vain 5-vuotias kilpailun ensikertalainen taipui Elitloppet-osallistuja Smedens Max Speedin viereltä toiseksi. Max Speed teki väkivahvan esityksen ja kiri 120 metrin pakilta ykköseksi. Se ei kuitenkaan riittänyt kokonaiskilpailun voittoon, sillä Sammy ja Melissa Melkko olivat Max Speedin edellä kokonaiskilpailussa. Vuoden 2016 ponikuningas Keiju-Prinssi kiri kolmanneksi, mutta jäi sen verran, ettei sen kokonaisaika riittänyt voittoon. Loppujen lopuksi Goldenwild’s Sammy vei kokonaiskilpailun voiton, toiseksi tuli Keiju-Prinssi ja kolmanneksi Smedens Max Speed. Kahdella jälkimmäisellä eroa oli vain kymmenys.

Ruhtinaskilvassa nähtiin Smedens Andiamon murskaavaa ylivoimaa, kun Jenni Rautiainen kiritti orinsa parhaimmillaan lähes sata metriä muiden edelle. Parhaiten sitä saavutti kokonaiskilpailun kakkoseksi sijoittunut Robbie Wee, muiden pitäessä perää. Ruhtinatarkilvan johdossa startannut Farmens Tix sortui laukoille, ja tänään kolmantena maaliin ravannut Gudrun Gross uusi ruhtinatartittelinsä viime vuodelta.

”Poni oli epävarma ja otti laukan molempina päivinä”, Ilona Kilpeläinen kertoi Gudrun Grossista palkintoseremonioissa. Kilpeläinen kuvailee Gudrun Grossia todella tammaksi ja ponimaiseksi.

Ruhtinatarkilpa oli Gudrun Grossin kauden päätavoite. Kilpailu jää myös valjakon viimeiseksi.

”Gudrun Gross palaa omistajilleen tämän jälkeen”, Kilpeläinen kertoi liikuttuneena.

Tammoissa perintöprinsessaksi nousi Amazon ja poikien puolella kolmannen sijan vei Miniatyr.

Korjaus klo 18:41: Keiju-Prinssi ja Smedens Max Speed olivat lopputuloksissa toisin päin. Keiju-Prinssi oli toinen ja Max Speed kolmas.

Fanni Klemetti, Uutelan Amarilla sekä omistajavalmentaja Iina Palojärvi ja Mollamaija ja Oona Halme.Fanni Klemetti, Uutelan Amarilla sekä omistajavalmentaja Iina Palojärvi ja Mollamaija ja Oona Halme.
Janne Soronen, Saara Korhonen, Goldenwild's Sammy ja Melissa Melkko.Janne Soronen, Saara Korhonen, Goldenwild's Sammy ja Melissa Melkko.