Ponikuninkuuslähdöissä nähtiin tänä vuonna kautta linjan hienoja taisteluita, laukkojen tarjotessa samaan aikaan jännitystä lähtöihin. Lähtöjen osallistujat saapuivat esittäytymään kilpailun arvon vaatimalla tavalla loimitettuina harvennetuin välein.

Kuningatarlähdössä nähtiin kärkipaikalta matkan aikana useampi tilanteen muuttanut laukka. Stenstugu Hawaii aloitti kolmannelta sijalta nousun kohti keulaa tallikaarteessa, Noron Sissin laukattua kärjestä. Noron Sissi paikkasi laukan kuitenkin hyvin ja osallistui vielä voittotaistoon. Aivan viime metreillä koettiin tiukan kiritaiston keskellä jännittäviä hetkiä Stenstugu Hawaiin haparoidessa ja tuomaristo joutuikin tutkimaan tovin Stenstugun askellajia sen ylittäessään maalipaalun, mutta totesi ponin ylittäneen maalipaalun raviaskelilla. “Vauhti oli niin kovaa, josta poni vähän haparoi”, helpottunut Nadja Silvamaa kertoi täpärälle menneestä voitosta.

Ponikuninkuuslähdössä Rama Chiron oli kärjessä toiselle kierrokselle lähdettäessä, mutta hylättiin liioista laukoista, jolloin Granat peri keulan. Toisen kierroksen aikana  Thorvald eteni raivoisasti kohti keulaa ja loppusuoralla nähtiin hieno Granatin kanssa käyty kamppailu, joka päättyi Thorvaldin ylivoimaan. Granat ei pystynyt vastaamaan nopeaan rytminvaihdokseen ja säikäytti ohjastajansa lyhyellä laukalla aivan lopussa. Thorvaldin kanssa taisteltiin vielä kilpailun alusviikolla balanssiongelmien kanssa. “Rata oli oikein hyvä ja sopi Thorvaldille ja varmasti kaikille poneille tänään aivan tosi hyvin”, Maria Kiukas kertoi.

Poniruhtinattaruudessa Vilma Villi lähti Gervalds Vitsippan kanssa karkumatkalle ja piti selkeän keula-asetelmansa takasuoralle asti, kunnes poni laukkasi lyhyesti ja menetti etumatkansa. Dorindah siirtyi keulaan ja piti maaliin asti Amazonin heittämästä tiukasta haasteesta huolimatta. Huomenna lähtöasetelmat muuttuvat 2100 metrillä erilaisen sarjamääritysten myötä kun Amazon ja Dorindah lähtevät matkaan samalta paalulta.

Poniruhtinaslähdössä Kattedals Isse ja Eragon kirivät toisen kierroksen aikana hyvin kohti kärjessä ravannutta Circoa ja saivatkin taisteltua lähdön kärkisijat itselleen.  Aivan yksinkertaista ei kuitenkaan Kattedals Issen voittokulku ollut sen laukattua pahoin ennen kiriin lähtöä. “Ehdin jo säikähtää, että saan laukan alas, ennenkuin se menee pitkäksi. Poni myös polkaisi lämmityksessä hieman kannalleen ja se aiheutti myös ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta polkema ei onneksi vaikuta mitenkään pahalta. Hoidamme sitä vielä huomiseksi”, onnellinen Nina Hänninen kertoo.