A-ponien Suomen mestariksi kruunattiin Mimmi VI ja B-ponien Suomen mestariksi Ernst Rivaldo. 

Joensuun Kuninkuusravien sunnuntai aloitettiin SM-jännitysnäytelmillä, kun ratkottavina olivat sekä A- että B-ponien Suomen mestaruudet.

Shetlanninponien lähtö päättyi Viivi Mattisen ja Mimmi VI:n voittoon. Oona Mattisen valmentamalle ja Iida Tanin omistamalle tammalle voitto toi ensimmäisen Suomen mestaruuden, ohjastajalle se oli järjestykseltään toinen.

“Sillä on ollut ehkä pikkuisen rikkonainen alkukausi, mutta se on nyt tsempannut loppukesää kohden, hyvä tuonne ensi viikon Ponikuninkuusraveihin”,Viivi Mattinen sanoi voittajahaastattelussa.

Mimmi VI lähti lähdön alussa aivan omaa vauhtiaan, mikä yllätti myös ohjastajan.

“Yllätyin itsekin, lähti niin pirun hyvin”, Mattinen kommentoi.

Lähdön toiseksi juoksi Nicole Haglundin ohjastama Dynamit III, kolmanneksi Ekslätts Sacrifice ohjastajanaan Pinja Iltanen.

B-ponien puolella voiton nappasi kokenut valjakko, Ernst Rivaldo ja Mira Kaappola.

Kaappola kertoi voittajahaastattelussa, että kuluva kausi on hänen ja orin viimeinen yhteinen. Suomen mestaruus tuli laukkojen sävyttämällä juoksulla, ja ensi viikonlopun Ypäjän Ponikuninkuusraveihin osallistumista Kaappola aikoo pohtia vielä kotona.

“Vähän katsotaan vielä, mennään, jos kaikki on hyvin”, Kaappola sanoi.

Sekä Mattinen että Kaappola paljastivat voittajahaastatteluissa lempiohjastajansa. Kummankaan ei tarvinnut miettiä vastausta pitkään, molemmat nimesivät suosikikseen sunnuntaina kuningaskisassa Jokivarren Kunkun kansa kilpailevan Jorma Kontion.

ponit 096

Ernst Rivaldo johti B-ponien kärkikolmikon kunniakierrokselle. Kuva: Hanna Laakso

Lisää teemasta: Kuninkuusravit